Přejít k hlavnímu obsahu

5 pobytů v České republice, které vás nadchnou

Za kouzelnými památkami, úžasnou přírodou a objevováním nepoznaného nemusíte jezdit jenom do zahraničí. V České republice najdete spoustu míst, které vám mají co nabídnout, a které prostě musíte navštívit.

Všude dobře, v Česku nejlépe

Ne nadarmo se říká, že předtím, než začnete prozkoumávat cizí krajiny, měli byste dobře poznat tu svojí. Výlety a pobyty po České republice mají hned několik nesporných výhod.

  • Naše krásná země je malá, a tak to máte blízko do jakékoli lokality.
  • Nebudete muset měnit peníze. Platíte korunami.
  • Pobyty jsou cenově dostupné pro jednotlivce i rodiny s dětmi.
  • Nikdy vám nešly cizí jazyky? Domluvíte se česky.

Nevíte, kam vyrazit přes víkend na výlet? Následujících 5 lokalit vás zaručeně nadchne. Ubytování včetně tipů na výlety najdete na stránkách Slevydnes.cz.

1. tip: Za zábavou do Babylonu v Liberci

Navštivte obrovský zábavní komplex v centru Liberce na severu Čech. Vaše děti ho budou milovat a vy si tam také najdete to své. Do vybavení areálu patří bazény, skluzavky, tobogány, vodní zeď, sauna, římská pára, vířivka, různé vodotrysky, gejzíry, divoká voda a mnoho dalšího. Jeden den se s rodinou pořádně vyřádíte ve vodě a druhý den můžete vyrazit na túru na Ještěd.

2. tip: Vplujte do pohádkového Českého Krumlova

Kouzelné město v jižních Čechách, které má neopakovatelnou atmosféru. Do Krumlova jezdí kromě Čechů hodně zahraničních turistů. Město vás chytne za srdce a budete si připadat jako v pohádce. Kolem dokola obtéká Krumlov řeka Vltava, která v teplejších dnech láká vodáky. Vyrazte jeden den na prohlídku zámku a města. Druhý den si půjčte kánoe nebo raft a sjeďte řeku.

3. tip: Se sklenkou vína z Pálavy do Lednicko-Valtického areálu

Jižní Morava láka milovníky vína a cyklisty. Na Pálavě spojíte obojí. Vyrazte na úžasné projížďky skrz moravské vinice a nezapomeňte navštívit místní vinné sklípky. Na každém rohu jich najdete hned několik. Druhý víkendový den si vyhraďte na návštěvu lednicko-valtického areálu. Prohlédněte si místní pohádkové zahrady.

4. tip: Přenocujte v Zoo ve Dvoře Králové

Děti vás za tenhle výlet budou milovat. A jestli jste na safari ještě nebyli, nenechte si to ujít. Projeďte se safari busem a ukažte dětem, jaká je jízda na poníku. V prostorách zoo můžete zůstat také přes noc a usínat v opravdové divočině.

5. tip: Objevte krásy Adršpašských skal

Adršpach je jedním z nejvyhledávanějších pobytů v České republice. Mohou za to unikátní skály a nádherná příroda. Skalní město a Broumovské skály vám zcela učarují. Vezměte si batoh na záda a vydejte se na celodenní výlet, při kterém prozkoumáte nejkrásnější vodopády, romantická jezírka, fascinující sousoší a úžasné kotliny.

A jaké jsou vaše tipy na pobyty v České republice? Podělte se o ně v komentářích pod článkem.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 pobytů v České republice, které vás nadchnou