Přejít k hlavnímu obsahu

Češi v létě konečně pořádně cestovali. Táhly evropské destinace, na podzim chtějí do Říma

Koronavirus aspoň trochu povolil svoje sevření a Češi toho neváhali využít. Společnost Kiwi.com vydala rozsáhlou tiskovou zprávu, která to osvětluje.

A vůbec to není statistická nuda. V porovnání se stejným obdobím (červen, červenec, srpen) roku 2019 se to letošní v počtu rezervací letenek vyšplhalo na 95 %, což už svědčí o tom, že se svět snad pomalu vrací do normálu. K těm nejvyhledávanějším cílovým destinacím patřila města Kyjev, Řím, Malaga, Lvov a Palma de Mallorca. Po nich následovala dovolenková města a městečka v Chorvatsku a Itálii, často docházelo i na Španělsko. Poměrně překvapivý byl zájem o lety do Londýna a Istanbulu.

Počet rezervovaných letenek se vyšplhal na úroveň před pandemií a třetí srpnový týden znamenal úplné žně. Trochu se zkrátila průměrná doba, po kterou Češi cestují, a to na necelých 5 dní (loni to bylo 5,5 dne). Zároveň se zkrátil předstih, s jakým si rezervují lety a ubytování. Konečně se to ale trochu víc hýbe!

Hity letošního podzimu: Řím nebo Kodaň

S koncem léta cestování nekončí. Chladnější počasí je vhodné pro poznávací výpravy a na rezervacích je to znát. Během podzimu plánují Češi létat do Říma, Kyjeva, Londýna, Kodaně a Lvova. V celosvětovém měřítku je největší poptávka po dopravě do Londýna, Milána a Istanbulu. Kam se vydáte vy?

Zdroj informací: TZ Kiwi.com z 10. 9. 2021

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Češi v létě konečně pořádně cestovali. Táhly evropské destinace, na podzim chtějí do Říma