Přejít k hlavnímu obsahu

Co dělat v Plzni, když prší? Zajděte si do muzea strašidel nebo přátelům vyrobte originální svíčku

Zkazilo vám počasí prázdninové plány nebo víkendový výlet? Neházejte flintu do žita a vyrazte na místa, kde si to užijete i za deště. Máme pro vás deset tipů v Plzni a okolí.

DEPO2015

Živý prostor, ve kterém se propojuje kultura s byznysem, je pilířem udržitelnosti projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. V bývalé vozovně plzeňských DP naleznete sály pro interaktivní výstavy, konference i divadlo, kavárnu, tržnici DEPO s několika unikátními obchůdky, komunitní zahradu, kanceláře k pronájmu, umělecké a studentské ateliéry, sportovní a stepařské studio i industriální stezku a prostory pro rezidenční umělce.

Pětiposchoďové hřiště Tyjátr

Tohle obří pětipatrové hřiště pojme najednou až 150 malých návštěvníků. Ti mohou dovádět na skluzavkách, prolézačkách a dalších atrakcích. Samotná konstrukce hřiště disponuje podlahovou plochou cca 360 m2 a nejvyšší vyhlídka se tyčí do úctyhodných šesti metrů. Rodiče dětí různého věku si pak mohou během odpočinku vychutnat kvalitní kávu, fresh džusy z čerstvého ovoce i něco dobrého k zakousnutí.

Muzeum strašidel

Rádi se bojíte? Pak nesmíte vynechat návštěvu plzeňského muzea strašidel, které najdete v samotném centru města, na západní straně náměstí Republiky. Dům, ve kterém se muzeum nachází, je stejně jako celá Plzeň, protkán pověstmi, pohádkami, tajemnými bytostmi a strašidly. A jaká strašidla vás tady čekají? Chybět rozhodně nebude bájný kníže Radouš, vodníci, čarodějnice, Saracenský čert, ohnivý pes nebo pohádkoví draci.

Science centrum Techmania

Milujete záhady vědy a techniky? Hledáte odpovědi na zcela zásadní otázky? Pak se vypravte do populárně naučného science centra Techmania. Čekají vás tady stovky interaktivních exponátů, gyroskop, 3D planetárium, programy v dílnách a laboratořích, krátké filmy promítané na obří interaktivní obrazovce nebo zábavné vědecké show. Centrum najdete v historických budovách plzeňské Škodovky a určitě vás nepřekvapí, že za své originální vzezření získalo několik ocenění v soutěži Stavba roku.

Zimní stadion v Třemošné

Potřebujete se trošku zchladit? Zamiřte na zimní stadion v Třemošné, kde se pravidelně pořádají hodiny bruslení pro veřejnost. Nechybí samozřejmě ani hokejové zápasy a celá řada dalších akcí pro širokou veřejnost. Své domácí zázemí zde má mládežnický hokejový oddíl HC Meteor Třemošná. Pro venkovní využití nabízí stadion taky víceúčelové hřiště s umělým povrchem na basketbal, fotbal apod. a „suchou“ střelnici pro nácvik techniky střelby.

Plavecký bazén na Slovanech

Milovníci vodních radovánek by si neměli nechat ujít návštěvu zdejšího plaveckého světa. Najdete tady velký bazén 50 x 25 metrů s vodní plochou zabírající 1250 m², velkou saunu pro 32 osob s ochlazovacím bazénem a sprchami, parní komoru s aromaterapií i relaxační zóny. V areálu se navíc konají nejrůznější akce pro děti i dospělé.

Virtuální realita

Pokud vás láká akčnější zábava a trocha toho adrenalinu, rezervujte si hodinu nebo třeba dvě v plzeňských zábavních centrech, která se specializují na virtuální realitu. Zkuste si, jaké to je být v kůži závodníka Formule 1 nebo si užijte akční střílečku či adrenalinovou jízdu na horských drahách. Jen počítejte s tím, že pokud je to vaše první návštěva VR, zpočátku vám může být maličko nevolno.

Žena s brýlemi na virtuální realitu
Virtuální realita skýtá netradiční zážitky.
Zdroj:
Bigstock.com

Únikové hry

Oblíbené únikovky se nevyhýbají ani Plzni. Pokuste se v časovém limitu uniknout z tajemné místnosti, zkuste si alespoň vzdáleně představit, jak se cítili obyvatele Černobylu nebo si zahrajte na detektivy a odhalte vraha nebo záhady, které vám nedají spát. Únikovky patří mezi ideální aktivity pro partu přátel i rodinu.

LEGO kurzy pro děti

Máte doma malého nezbedu, který miluje pestrobarevné kostičky Lega? Vezměte ho na kurz Brick by Brick, který děti naučí praktické dovednosti v technických oblastech. Součástí zábavné hodiny je budování lásky k přírodním vědám a to vše nenásilnou a zábavnou formou ve společnosti pestrobarevných kostiček. Kurzy jsou vhodné pro děti už od tří let.

Svíčkárna Rodas

Chcete si užít pohodové dopoledne, vyzkoušet si výrobu originálních svíček, vykrojit glycerinová mýdla, nasypat koupelové soli či odlévat voskové pastelky dle svých představ a fantazie? Pokud jste alespoň na jednu z výše uvedených otázek odpověděli kladně, pak zamiřte do svíčkárny Rodas. Součástí areálu je i podniková prodejna, kde si nakoupíte za výhodné ceny svíčky, parfémy, kosmetiku, ekologické prášky na praní a mnoho dalšího. Nechybí ani menší kavárna nebo minifarma.

Vyrábění svíček
Ve svíčkárně Rodas si můžete vyzkoušet výrobu originálních svíček, mýdel nebo voskových pastelek.
Zdroj:
Bigstock.com
 
 

Místo

49° 44' 58.7855", 13° 22' 33.1309"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co dělat v Plzni, když prší? Zajděte si do muzea strašidel nebo přátelům vyrobte originální svíčku