Přejít k hlavnímu obsahu

Ideální místo pro dovolenou v Chorvatsku? Rozhodně Dalmácie

Chorvatsko je jednou z nejoblíbenějších destinací mnoha turistů. Důvodů, které Chorvatsko řadí mezi nejnavštěvovanější světové turistické destinace je mnoho. 

Tato země dokáže turisty skutečně nalákat. Chorvatsko je ideální lokalitou nejen pro rodiny s dětmi, ale i pro náročnější turisty. Každý si zde najde to, co mu bude vyhovovat. Destinace v Chorvatsku nabízejí zajímavá kulturní i sportovní vyžití pro návštěvníky všech věkových kategorií.

Chorvatsko je velmi žádaná lokalita. Rozkládá se na pobřeží Jaderského moře a jeho hlavním městem je Záhřeb. K zemi patří i zhruba 1000 ostrovů, ty zahrnují ostrovy, malé ostrůvky i útesy. Nejznámějšími ostrovy, které jsou turisticky zajímavé patří například ostrov Krk, Hvar, Rab či Korčula. 

Chorvatsko nadchne snad každého návštěvníka

Chorvatsko se může pyšnit křišťálově čistým mořem i nejrůznějšími typy pláží. Nejčastěji zde nalezneme oblázkové, písčité či skalnaté, takže si může každý vybrat tu nejvhodnější podle svého gusta. Ubytování v Chorvatsku je poměrně velmi levné a co se týče gastronomie, čeká na vás řada tradičních pokrmů, ale i zajímavá a pestrá místní kuchyně. 

Chorvatsko se řadí mezi nejpopulárnější turistické destinace světa. Ročně sem zamíří i několik stovek tisíc Čechů, což svědčí o jeho skutečné oblibě. V našich končinách tedy Chorvatsko rozhodně vede jako nejoblíbenější turistická destinace pro letní dovolené. K velmi oblíbeným destinacím v Chorvatsku patří Dalmácie. Ta zahrnuje řadu zajímavých letovisek, které se vyplatí navštívit. 

Dalmácie je zajímavou chorvatskou destinací

Dalmácie je rozdělena na tři hlavní části, a to severní, jižní a střední, přičemž každá z těchto lokalit je dále rozdělena na tzv. župy. Oblast Dalmácie rovněž zahrnuje i řadu ostrovů. Velmi oblíbeným městem, které má bohatou historii, je Dubrovník nacházející se v jižní Dalmácii. Jedná se o město zapsané v UNESCO a je zde velmi vysoká fluktuace návštěvníků.

Dalmácie turisty láká, kromě krásné a nedotčené přírody, i na starobylá města na pobřeží. Mnohá z nich mají dodnes benátské prvky a jsou bohatá na tradiční kulturní zvyky. Věřte, že se zde rozhodně nebudete nudit. Jedná se o lokalitu, kde se neustále něco děje, a to obzvlášť v hlavní turistické sezóně. 

Ideální místo pro luxusní letní dovolenou

Dalmácie je mezi turisty oblíbená z mnoha různých důvodů. Těmi je například členité pobřeží, které nabízí mnoho pláží s úchvatným výhledem na okolní scenérii. Když k nim přidáme rozlehlá pohoří, jež jsou porostlá borovicovými lesy, získáme ideální místo pro strávení odpočinkové dovolené. Již samotný pohled na tyto krásy přírody je naprosto luxusní a poměrně uklidňující podívanou. A aby toho nebylo málo, v blízkosti pobřeží se na mnoha místech nachází i palmové či olivové háje. Pěstování oliv je pro Chorvatsko typické, takže si zde můžete pořídit i řadu nejrůznějších produktů.

Dalmácie zkrátka a jednoduše každého překvapí především svými přírodními krásami, bohatou historií a kulturním vyžitím. Procestovat můžete široké okolí, kde naleznete řadu zajímavých míst. Na výlet se můžete vydat i na některý z ostrovů.

Na dovolenou se pořádně vybavte

Ať už se chystáte vycestovat do Chorvatska na pár dní či nějaký ten týden, rozhodně se budete potřebovat pořádně vybavit. Nezapomeňte si přibalit kvalitní opalovací prostředky či si zřídit cestovní pojištění, které je v současné době prakticky nezbytné a dokáže vás ochránit od nemilého překvapení v případě lékařského ošetření. Pro cestu na vaši vytouženou dovolenou si můžete pořídit například i nová cestovní zavazadla. Kvalitní zavazadla vám vydrží řadu let a oceníte je i při dalších cestách.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ideální místo pro dovolenou v Chorvatsku? Rozhodně Dalmácie