Přejít k hlavnímu obsahu

Jarní prázdniny v době koronaviru. Jak zabavit děti a nezešílet?

Zatímco loni touhle dobou jsme o koronaviru ještě ani nevěděli, letos ho máme plnou hlavu. Děti teď ke všemu mají jarní prázdniny a hory jsou tak trošku passé.

Ne že by se na ně snad nesmělo. Jenže sobota na horách teď nabízí dříve neuvěřitelný pohled – lidi jsou úplně všude a z těch „nej“ míst v Česku se staly Václaváky a Staromáky. A rozhodně nejde jen o sjezdovky natřískané sáňkaři.

Naopak česká města jsou teď poměrně vylidněná, takže udělat si sobotu v Praze, Brně, Ostravě nebo třeba Liberci vůbec není od věci. Jen je třeba počítat s tím, že si nikde nesednete na oběd. Na druhou stranu není problém udělat si svačinku s sebou nebo postát u výdejního okénka.

jarní prázdniny v Praze
Poznávejte letos během jarních prázdnin česká města. Je v nich docela prázdno!
Zdroj:
bigstockphoto.com

Ruku na srdce – kdy jste si naposledy prošli nejkrásnější pražské památky

Variantou jsou bulharské hory i Maledivy

Když nemůžou Češi o jarních prázdninách na české hory, vymění je rázem za ty bulharské. Právě v Bulharsku se v pohodě lyžuje a na cestu je nutné mít akorát negativní test na koronavirus, který není starší než 72 hodin. Zájezdy pořádá nejedna cestovka i s leteckou dopravou pro větší komfort, ale bez problémů se do téhle destinace dá dostat i na vlastní pěst.

Kdo dává raději přednost sluníčku a teplu, ten vyráží třeba do Egypta, na Maledivy, do Spojených arabských emirátů… A jestli můžeme nějakou destinaci označit za skokana doby koronavirové, pak ukazujeme na Zanzibar. O něj je teď nebývalý zájem. Než se ovšem někam vydáte, je ideální zkontrolovat si podmínky pro vstup do konkrétní země třeba na webu MZV ČR

jarní prázdniny Maledivy
Uniknout na jarní prázdniny do ráje, to je určitě sen dospělých i dětí.
Zdroj:
bigstockphoto.com
 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jarní prázdniny v době koronaviru. Jak zabavit děti a nezešílet?