Přejít k hlavnímu obsahu

Kalendář akcí na květen 2022: Zajděte si na zápas roku, ochutnejte burgerové speciality a sáhněte si až na dno

Přemýšlíte, kam zamířit s partnerem nebo dětmi během května? Máme pro vás několik sportovních, kulturních i gastro tipů!

Kam za sportem

Dlouho očekávaný zápas je tady! V sobotu 21. 5. 2022 si to v O2 aréně rozdá Marpo a Karlos „Terminátor“ Vémola. Zápas, který visel ve vzduchu a v hlavách fanoušků už roky, je konečně tady. Nejpopulárnější český zápasník a zároveň hvězda Oktagonu se tváří v tvář utká s českým rapperem v boxu, tedy mimo jeho komfortní zónu.

Kromě hlavních hvězd se můžete během události Oktagon Underground těšit i na zápasy tvrdých útočných predátorů. Chybět nebude například krvelačný dánský žralok Magard proti neporazitelnému zlatému Sivákovi nebo bývalý šampion střední váhy – „Pirát“ Krištofič. Vstupenky jsou k dostání online už od 990 Kč.

Kam za kulturou/vzděláním

Pražská GOJA Music Hall uvede během května rovnou několik představení oblíbeného muzikálu Fantom opery. Ten musel být kvůli covidové situaci přesunut z minulého roku na letošní jaro. Vstupenky od 299 Kč zakoupíte na prodejních místech Ticketportal nebo online.

Těšit se můžete na jedinečný příběh, skvělé pěvecké výkony, oslnivé kostýmy a monumentální scénografii nabitou zázraky moderních technologií. Světová premiéra muzikálu proběhla 27. 9. 1986 v Her Majesty’s Theatre v Londýně, kde se dodnes uvádí. Nenechte si ujít jedinečný zážitek na prknech, která znamenají svět!

Maska fantoma opery
Fantom opery je nejdéle uváděným broadwayským muzikálem.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za gastro zážitkem

Milujete hamburgery nejrůznějších vůní a chutí? Pokud to máte ve dnech 13.–15. 5. 2022 blízko do Ostravy, navštivte zdejší oblíbenou akci s názvem Burger Street Festival. Další burgersezóna přiveze do Ostravy oblíbené stálice i originální novinky, které vystřelí vaše chuťové pohárky do nebes.

Těšit se můžete na karavanu nejvyhlášenějších burgerů, hranolek, zmrzlinářů a drinků, která dorazí na prostranství před obchodní centrum Forum Nová Karolina. Vstup na akci, na které nebudou chybět české kuchařské hvězdy a bohatý doprovodný program, je samozřejmě zdarma.

Kam za přírodou/adrenalinem

Chcete si užít víkend nabitý zábavou, dobrodružstvím a adrenalinem? Pak si rezervujte termín 21. a 22. 5. 2022 a dorazte na akci s názvem Adrenalin Challenge 2022, která už tradičně proběhne v Děčíně! Společně s doprovodným programem jde o jedinečnou adrenalinovou akci pro širokou veřejnost z Česka i zahraničí.

Během dvou dnů, které budou doslova napěchované bohatým programem, si můžete užít nespočet adrenalinových disciplín (např. via ferratu, extreme travers přes kaňon Labe, slanění ze zámku, provazový žebřík na Tyršův most, high jump, jet ski a další) v nádherné přírodě kaňonu Labe a přilehlého okolí. Hlásit se můžete online až do 16. 5. 2022.

Ženy s pneumatikou v bahně
Dva dny plné adrenalinu jsou ideální pro zkušené matadory, nováčky i děti.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam s dětmi

Máte odrostlejší dítka zbožňující zábavu, barvy a písničky? Vyrazte s nimi na oblíbenou Lollyshow! Ta letos proběhne rovnou v devíti českých městech (Litovel, Blansko, Kutná Hora, Rakovník, Tábor, Havlíčkův Brod, Pelhřimov, Břeclav, Příbram), která se během května rozehrají barvičkami a písničkami ze starého i nově připravovaného CD.

Lollipopz – Barevná Lollyshow slibuje pořádnou nálož zábavy a radosti i oblíbený merch a možnost setkat se s členkami skupiny Lollipopz po koncertě (v rámci vstupenky MEET & GREET). Písničkami a barvami nabitá Lollyshow vás i dítka zabaví na dlouhých 70 minut a vstupenky na ni opět pořídíte online nebo v prodejních místech Ticketportal.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4zdroj 5

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kalendář akcí na květen 2022: Zajděte si na zápas roku, ochutnejte burgerové speciality a sáhněte si až na dno