Přejít k hlavnímu obsahu

Vlakem do Chorvatska. V pohodě, za pár stovek, už po první dávce vakcíny

Od konce května zase jezdí vlaky do Chorvatska, konkrétně do Rijeky a do Splitu. Proč toho využít a jak taková cesta vypadá?

V prvé řadě se hned zkraje dovolené nevyčerpáte řízením. I nadšení řidiči mají svoje hranice a nepotřebují tuhnout za volantem déle, než je příjemné. Hlavně se to ale vyplatí z finančního hlediska. Cestující na sedačce zaplatí do Rijeky 490 Kč a v dalších měsících 590 Kč. Místo ve spacím voze stojí 790 Kč. Do Splitu pak takový lístek stojí 890 Kč a ve spacím voze 1 090 Kč. Lůžkové kupé pro čtyři osoby je pro rodinu s dětmi ideální, že?

Letošní novinkou je Záhřeb

Chcete se letos podívat nejen k moři, ale taky do hlavního města Chorvatska? Žádný problém, vlak letos staví i v Záhřebu, jehož kouzlo můžete rázem začít objevovat. 

Vlaky společnosti RegioJet budou v červnu a září 2021 jezdit 3x týdně, o prázdninách pak každý den v obou směrech. Už na konci května bylo předprodáno 30 tisíc jízdenek. Loni za celou dobu existence spojů prodala společnost 60 tisíc jízdenek.  Nastoupit se u nás dá nejen v Praze, ale i v Brně, Kolíně a Břeclavi.

Vstup do Chorvatska: co vás čeká?

Aktuálně platí, že Češi, kteří za sebou mají aspoň první dávku vakcíny, od níž uplynulo 22 dní, nemusí předkládat žádný test. Jde tedy o stejné pravidlo jako o další země Evropské unie, o nichž se mluvilo i dřív – patří k nim Slovensko, Polsko, Německo, Rakousko, Slovinsko a Maďarsko
Pokud jste ještě na očkování nebyli, vztahuje se na vás povinnost při vstupu do Chorvatska ukázat potvrzení o negativním antigenním nebo PCR testu. Podle všeho nesmí být testy starší 48 hodin. Děti mladší 12 let test nepotřebují.

Když se v Chorvatsku vydáte do obchodů nebo restaurací, žádné potvrzení už potřebovat nebudete.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

45° 19' 36.8688", 14° 26' 27.6"
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vlakem do Chorvatska. V pohodě, za pár stovek, už po první dávce vakcíny