Přejít k hlavnímu obsahu

Kam k vodě v Moravskoslezském kraji? Třeba do nejvýše položeného koupaliště Beskyd nebo do oázy uprostřed Ostravy

Bydlíte v Moravskoslezském kraji nebo v něm plánujete letní dovolenou? Poradíme vám několik míst, kde se za horkého dne příjemně zchladíte!

Aquacentrum Bohumín

Bohumínského aquacentra si na první pohled možná ani nevšimnete. Vaši pozornost totiž upoutá bývalá vodárenská věž, která byla v průběhu let přebudována na příjemný penzion. V něm se můžete ubytovat, pokud se rozhodnete navštívit zdejší aquacentrum. Jeho součástí je krytý i venkovní bazén s tobogánem a řadou atrakcí pro velké i malé. Nechybí ani venkovní areál se saunami a relaxačními zónami.

Aquapark Olešná

Tenhle hojně vyhledávaný a oblíbený aquapark najdete v malebném prostředí přehrady Olešná ve Frýdku-Místku, s výhledem na panorama Beskyd a Lysou horu. Součástí areálu je jak venkovní, tak krytý bazén s řadou atrakcí a občerstvením. Nechybí ani divoká řeka, 98 metrů dlouhý tobogán s videoprojekcí, proudový kanál s houpacím bazénkem, vzdušná lehátka i sedátka, masážní trysky a také whirlpool.

Letní osvěžení
Koupališť a aquacenter je v Moravskoslezském kraji velká spousta. Stačí si jenom vybrat.
Zdroj:
Bigstockphoto

Koupaliště Krnov

Tohle venkovní koupaliště vás hned na první pohled upoutá originálním tobogánem vyvedeným v barvách města Krnov. Malí návštěvníci jistě ocení dětské hřiště, starší děti pak lezeckou stěnu umístěnou přímo uprostřed bazénu. Nechybí tady ani sluneční terasy nebo velké pergoly chránící před sluncem. Občerstvit se můžete v místní restauraci nebo stáncích, které jsou po areálu rozesety.

Vodní areál Jih

Kam k vodě v Moravskoslezském kraji, pokud navštívíte pulzující Ostravu? Určitě do vodního areálu Jih, ve kterém najdete 50metrový bazén se šesti drahami, relaxační bazén, dětský bazén a brouzdaliště. Atmosféru dotváří 16 metrů dlouhé skluzavky, 20metrová strmá skluzavka „kamikadze“ a 86 metrů dlouhé tobogány. V okolí bazénu se nachází dětské hřiště s houpačkami a prolézačkami. Nechybí samozřejmě ani několik stánků s občerstvením, převlékací kabinky a sociální zařízení.

Muž na tobogánu
Ve zmíněných aquacentrech se vyřádí velcí i malí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Koupaliště Sluníčko

Chcete si užít léto s výhledem na beskydské hory? Zamiřte do areálu penzionu Sluníčko, kde najdete nejvýše položené koupaliště s tobogány v Beskydech. Koupaliště je v provozu v červenci (v případě příznivého počasí i v červnu) a srpnu, a to jak pro ubytované hosty, tak pro návštěvníky zvenčí. Součástí areálu jsou dva tobogány o délce 50 a 90 metrů. V bazénu o rozměrech 25 m x 10 m jsou potom vyhrazeny dráhy pro plavání a prostory pro volné koupání. Nechybí tady ani dětské brouzdaliště s hříbkem a venkovní whirlpool. Najdete tady i dva kurty na míčové sporty, dětský koutek s pískovištěm, houpačkou, kolotočem a lezeckou stěnou.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

49° 54' 32.4319", 18° 21' 58.3496"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam k vodě v Moravskoslezském kraji? Třeba do nejvýše položeného koupaliště Beskyd nebo do oázy uprostřed Ostravy