Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší koupání v Česku: výběr top míst, kam zavítat o horkém víkendu

Pokud ne zrovna teď, jednou na dilema, kam se vydat k vodě, zaručeně dojde. Vybrali jsme pro vás nejlepší koupání v ČR podle kvality vody, okolní scenérie a samozřejmě dostatečné nabídky zábavy a vyžití pro celou rodinu.

Koupaliště Divoká Šárka – staré rodinné dědictví

Koupaliště Divoká Šárka vzniklo roku 1930. Toto unikátní koupání ve středu stejnojmenného údolí s vysokými skalami je označováno za nejklidnější pražské koupaliště. Vodu do bazénů čerpá z nedaleko protékající řeky, díky čemuž se k čištění využívá jen minimum chemie. 

Návštěvníkům nabízí koupaliště dva bazény, dětské brouzdaliště, menší tobogán, skluzavky, houpačky a trampolíny. Aktivní jedinci se mohou vydovádět při stolním tenisu, nohejbalu a volejbalu na uzavřeném hřišti. Koupaliště se nachází 10 minut chůze od nejbližšího parkoviště.

Divoká Šárka je ráj pro všechny, kteří milují skalnatou přírodu a relaxování na čerstvém vzduchu mimo civilizaci.

Aqualand Moravia – kopec srandy pro celou rodinu

Jižní Morava se nechlubí pouze skvělým vínem a bohatou úrodou ovoce, ale také nejmodernějším aquaparkemČeské republice. Aqualand Moravia nabízí největší počet zastřešených vodních atrakcí. Najdete zde tucet bazénů, dvě desítky tobogánů, sauny, kryokomoru a římské lázně. 

koupání v ČR
V každém koutku naší úžasné země najdete nějaké to pěkné koupání.
Zdroj:
Bigstockphoto

Koupaliště Mšeno – koupání mezi uměním

Výjimečným architektonickým dílem ve stylu art déco jsou více než 75 let staré městské lázně ve Mšeně u Mělníka. Lázně nabízí 50metrový bazén napájený ze skalního pramene, jenž udržuje vodu příjemně studenou. Ideální koupání pro celou rodinu o horkém víkendu.

Návštěvu koupaliště lze spojit i s výlety do okolí. Obec nabízí unikátní skalní útvar Mšenské pokličky. Vydat se můžete také na turisticky velice atraktivní Cinibulkovu stezku.

Hostivařská přehrada – zábavné koupání v hlubinách lesů

Největší vodní plochou Prahy je Hostivařská přehrada nabízející v klidné lokalitě stejnojmenného lesoparku vyžití v podobě písečné a nudistické pláže, sportovišť, zapůjčení lodiček a zakoupení občerstvení. Pro své možnosti širokého vyžití při odpočinku u vody velice často vyhledávané koupání i turisty. 

V letošním létě 2017 přehrada nabízí všem návštěvníkům obří vodní skluzavku. Pravidelně se tu také odehrávají ve večerních hodinách koncerty. Pokud si u vody stěžujete na nudu, tady ji nenajdete.

Zatopený lom Výkleky – průzračná voda s rybami a raky

Vyhledávané místo pro potápění i přírodní koupání. Lom Výkleky na Přerovsku láká na čistou vodu s viditelností až do 3 metrů. Celý lom je obestřený obřími skalisky. Díky čistotě vody zde můžete běžně najít i ryby a raky. Hloubka celého lomu je 6 metrů. 

Řeka Berounka – historické koupání u zámku Dobřichovice

Mezi Prahou a hradem Karlštejn leží na toku malebné řeky Berounky městečko Dobřichovice ukrývající nádherně dochovaný zámek z roku 1253, který daroval Václav I. řádu Křižovníků s červenou hvězdou. Hned za zdmi tohoto zámku naleznete travnaté prostranství vhodné pro letní opalování a koupání na toku samotné řeky.

Toto místo využívají ke koupání hojně obyvatelé Dobřichovic a cyklisté, kteří sjíždějí z nedaleké stezky. Pokud se chcete zchladit po návštěvě Karlštejnu a užít si unikátní koupání v proudech Berounky, tohle je vaše místo.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

 
 

Místo

50° 5' 57.1236", 14° 19' 7.2012"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Patrik Neumeister

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Nejlepší koupání v Česku: výběr top míst, kam zavítat o horkém víkendu