Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších kempů v ČR, kde si to i s karavanem doopravdy užijete

Plánujete letošní dovolenou v Česku? Pokud jste se rozhodli poznávat krásy naší země ve společnosti karavanu, máme pro vás 5 tipů na místa, kde s ním zakotvit na noc nebo týden.

Autocamp Merkur (Pasohlávky)

Vyhlášený autocamp na jižní Moravě je po všech těch letech už takovou klasikou, kterou milovníci kempování prostě nemůžou vynechat. Pokud sem míříte se stanem nebo karavanem, jsou tady pro vás připraveny dvě vyhrazené velké plochy s ohraničenými boxy ATC I. a ATC II.  Kapacita v boxech je 350 míst a je nutno si ji zarezervovat. Odměnou za včasnou rezervaci vám bude dostatek prostoru pro vytažení posezení i grilu.

Další menší plochy jsou rozprostřeny po celém kempu, přičemž u některých míst je k dispozici elektrická přípojka. Kapacita pro postavení stanu či karavanu na volných plochách bez elektrické přípojky je 1000 míst. V tomhle případě není rezervace možná ani potřebná.

Součástí kempu Merkur je několik bister, stánků a restaurací, které servírují klasické fastfoodové pokrmy i tradiční česká jídla. Nechybí ani pizzerie, burgery, masové a vegetariánské speciality nebo zmrzlina a koláče.

K dispozici jsou v areálu i půjčovny kol a vybavení pro vodní sporty, workoutové hřiště, wake park Merkur, několik sportovišť a hřišť pro nejrůznější míčové hry i hřiště agility pro psy a jejich aktivní páníčky. V bezprostřední blízkosti areálu se nachází i vyhlášený Aqualand Moravia.

Rodinné posezení u ohně
Do zmíněných kempů se můžete vydat společně s partnerem nebo celou rodinou.
Zdroj:
Bigstockphoto

Dolce Camping (Trutnov)

Chcete během dovolené spojit příjemné s užitečným a trošku si zarybařit? Vydejte se do kempu Dolce, který najdete nedaleko Trutnova. V minulých letech získal tenhle rybářský ráj na zemi dokonce ocenění za nejlepší kemp pro karavanisty.

Provozovat tady můžete sportovní rybolov nebo děti poslat na koupačku. Za zmínku rozhodně stojí zastřešená „buřtárna”, kde si můžete opéct špekáčky a to i tehdy, když vám počasí nebude přát. V areálu je k dispozici kuchyňka s lednicí, mikrovlnkou a vařičem. Počítat tady můžete i se sušičkou a pračkou.

Půjčit si v kempu můžete i vybavení na pétanque či stolní tenis, nebo si na vodě zajezdit na paddleboardech. Stání s karavanem vás vyjde v sezóně na cca 179 Kč za noc, přičemž samozřejmostí je tady elektrická přípojka. Karavany mají k dispozici i výlevku chemických WC a pitnou vodu v celém areálu.

Camp Sedmihorky (Turnov)

Další skvělé místo pro nadšence do rybaření a jejich rodiny najdete i v Turnově. Camp Sedmihorky zahájil rybářskou sezónu už prvního dubna. Její ukončení je naplánováno na 31. října. Rybařit tady můžete v soukromém revíru Bažantník s ne tolik přísnými pravidly rybolovu, a to i bez klasické povolenky rybářského svazu (místní povolenku si koupíte v areálu).

Během hlavní sezóny jsou v areálu pořádány animační programy zejména pro menší dítka. V kempu je sedm desítek míst pro karavany s elektrickými přípojkami, výlevkou pro chemická WC a servisní stání pro obytná auta s vlastní nádrží.

Ceny jsou v kempu Sedmihorky velmi proměnlivé a závisí na termínu. V hlavní sezóně je tak pochopitelně potřeba počítat s vyššími cenami, než v období mimo ni. Odměnou vám bude nejen nižší cena, ale zejména všudypřítomný klid.

Zamilovaná dvojice s kytarou
Kempy nabízí místa pro stany, karavany i obytňáky. Často tady nechybí přípojka elektřiny a výlevka pro chemické WC.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kemp Vranovská pláž (Vranov nad Dyjí)

Máte to na Moravu blízko? Kromě kempu v Pasohlávkách můžete zamířit taky na „sousední“ Vranovskou pláž. Ačkoli Vranov na mapě kempů nepatří mezi nováčky, v posledních letech prošel ohromným vývojem. V současné době je tady proto téměř všechno nové, zrekonstruované a čisté.

Najdete zde několik restaurací, zázemí pro vodní sporty i místa, kde se vyřádí malí i velcí. V kempu Vranovská pláž je 60 míst karavanového stání, všechny mají přípojky elektřiny a některé i přívod vody. K dispozici jsou velmi čisté kuchyňky s vařiči, mikrovlnkou, varnou konvicí, a dokonce výlevkou na bioodpad.

Ceny se opět liší dle sezóny. Během letních měsíců tady za noc zaplatíte zhruba čtyři stovky. Odměnou vám ale bude nově zrekonstruovaný kemp plný skvělého vybavení a ideální výchozí bod pro výlety po jižní Moravě.

Kemp Branná (Český Krumlov)

Pokud naopak plánujete strávit dovolenou v Čechách, a k tomu plánujete sjíždět Vltavu, je skvělým výchozím bodem kemp Branná. Ten najdete v jižních Čechách na pravém břehu Vltavy, na půli cesty mezi Vyšším Brodem a Českým Krumlovem.

Poloha kempu je výhodná nejen pro vodáky, kteří zde mohou nocovat při sjíždění Vltavy, ale i pro všechny ostatní turisty, kteří sem přijedou autem s karavanem, obytňákem, na kole, na koni nebo přijdou pěšky.

Součástí kempu je několik restaurací a stánků, půjčovna loděk, na kterých se můžete vydat třeba na jednodenní výlet do Českého Krumlova, odkud vás zpět do kempu odveze speciální vodácký autobus.

Nechybí ani dobíjecí stanici telefonů, velmi čisté a udržované sprchy a WC i dostatek ohnišť pro večerní romantické posezení.  Pro nejmenší návštěvníky je tady připravena ohrada s domácími zvířaty a několik dětských hřišť.

Zdroje informací: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

48° 54' 1.3982", 16° 34' 9.6392"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejlepších kempů v ČR, kde si to i s karavanem doopravdy užijete