Přejít k hlavnímu obsahu

5 nejlepších kempů v ČR, ve kterých stojí za to rozbít stan

Máte rádi stanování a dáte přednost táboráku před švédským stolem v hotelu? Jestli chcete plánovat na jistotu, vyberte si některý z nejlepších kempů v Česku a neprohloupíte. Máme pro vás seznam těch, které se vám určitě budou líbit.

Které kempy v ČR jsou po roce 2019 opravdu TOP?

Autocamp Sedmihorky

Tipujeme, že Český ráj bude letos patřit k těm nejpopulárnější lokalitám. Sedmihorky jsou pro takovou dovolenou skvělým výchozím bodem. Kromě vlastního stanu se tu můžete ubytovat v chatce, rodinném stanu, mobilním domku, ve stanech s podsadou, nebo když na to přijde, tak i v turistickém penzionu. A abychom nezapomněli – k dispozici jsou i dvě týpí!

Využít tu můžete sociální zařízení, kuchyňku a jídelnu, tak třeba restauraci nebo klubovnu. Je tu i wifi, která je od října do konce března zdarma a od dubna do října pak funguje s placenými kupóny.

Součástí areálu je hřiště na volejbal, travnaté na fotbal a asfaltové na nohejbal a líný tenis. Na posledním zmíněném hřišti je i cvičný basketbalový koš. Zahrát si tu můžete i stolní tenis nebo minigolf a děti se určitě zabaví na dětském hřišti. Přímo v komplexu je rybník, kde se dá rybařit i koupat – určitě vás potěší zdejší písečná pláž. A dá se tu půjčit sportovní vybavení (kola, pétanque, pálky, míče aj.). Asi 500 metrů od kempu je bowlingová hala.

Kde to je: 6 km od Turnova, 25 km od Jičína

Camping Vranovská pláž

Není zřejmě těžké uhodnout, že tenhle kemp najdete u Vranovské přehrady. Ta se pyšní tím, že je voda v ní obvykle velmi kvalitní a taky příjemně teplá. V kempu se můžete ubytovat ve vlastním stanu nebo karavanu, v chatce, penzionu nebo mobilheimu. Menší děti se tu jistojistě vydovádí v herničce a na dětském hřišti, ty starší se nejspíš budou chtít vrhnout do lanového parku za trochou adrenalinu. Během prázdninových měsíců se tu hraje dětské loutkové divadlo a najdete tu i letní kino.

Hlad snadno zaženete v restauraci podle svého gusta. A pak si můžete zase užívat léta na maximum – koupat se, projet se na loďce nebo šlapadle, sklouznout se na tobogánu, vyzkoušet paddleboarding nebo využít některé ze zdejších hřišť, třeba k volejbalu nebo nohejbalu. Nechybí ani minigolf a fotbálek. Tady se nudit nebudete. A těch turistických lákadel kolem!

Kde to je: 23 km od Moravských Budějovic, 26 od Znojma

žena na paddleboardu
Na Vranovské přehradě můžete zkusit třeba paddleboard!
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Kemp Keramika

Tenhle vychvalovaný kemp najdete na břehu Hracholuské přehrady. Pobývat tu můžete ve stanu, karavanu, obytném voze, chatce, hobitím domě… Zkrátka jak je libo. Kemp se rozkládá na 30 tisících kilometrů čtverečních a rozhodně tu nejde jen o přespání. V kempu se konávají koncerty a podobné akce, na druhou stranu se tu dbá na noční klid od 22.00 hod. Wifi je k dispozici u recepce a restaurace zdarma, v chatkách za poplatek. Samozřejmostí je sociální zařízení, kiosek a restaurace.

A co tady dělat? Je toho spousta. Můžete si zkusit rybaření nebo nejrůznější vodní sporty, půjčit si loďku nebo si zahrát minigolf. Určitě si naplánujte výlety do okolní přírody.

Kde to je: 15 km od Plzně

Autokemp Frenštát pod Radhoštěm

Další z božích kempů na našem území je ten ve Frenštátu pod Radhoštěm. Ubytovat se tu můžete v chatce, stanu nebo karavanu. Zabydlete se a vydejte se odsud prozkoumávat úžasné Beskydy! K dispozici je samozřejmě sociální zařízení a kuchyňka, společenská místnost, prádelna, dětské hřiště, parkoviště a ohniště. Můžete si tu půjčit kolo, koloběžku a jiné sportovní potřeby. Pro děti jsou tu v létě animační programy, dospělé zase nadchnou koncerty a letní kino. A když dostanete hlad, nebude nic jednoduššího než si zajít do restaurace nebo bufetu.

Kde to je: 20 km od Nového Jičína, 28 km od Frýdku-Místku

Kemp Dolce

Když se vydáte objevovat krásu Krkonoš, ale nebudete chtít bydlet v penzionu nebo hotelu, tenhle kemp si vás získá. Nachází se jen kousek od Trutnova, ale když zajedete do areálu, budete mít pocit, že tu nikde žádné město snad ani není.

V kempu je parkoviště, ubytovat se můžete ve stanu, karavanu, obytném voze, v apartmánech nebo pokojích a jsou tu i mobilní domy.

K vybavení kempu patří sociální zařízení, kuchyňka, prádelna, hřiště, ohniště a dětské hřiště. Přímo v areálu je taky přírodní koupaliště, kde se můžete v horku příjemně zchladit nebo si můžete zkusit nějaký ten vodní sport. Taky se tu dá hrát tenis, volejbal, nohejbal, stolní tenis a jsou tu trampolíny. Konávají se tu koncerty a podobné akce.

Na hlad je nejlepší zdejší restaurace, kiosek nebo prodejna potravin.

Kde to je: 5 km od Trutnova

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejlepších kempů v ČR, ve kterých stojí za to rozbít stan