Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na lyže v Itálii? Rájů pro milovníky zimních sportů je tu dost

Kdo by si rád nezajel aspoň jednou za sezónu na pár dní provětrat lyže, prkno nebo běžky někam výš než do Krkonoš? Máme pro vás tipy, kam zamířit v Itálii.

Svézt se na dlouhých, parádně upravených sjezdovkách, užít si nádherná panoramata a po zimních radovánkách si dát něco dobrého u baru, to k zimě prostě patří. Pokud se chcete vydat do Itálie, tohle je pět míst, kde by se vám mohlo líbit.

#1 Val di Fiemme

Češi si v Itálii za poslední roky nejvíc oblíbili Val di Fiemme ležící v oblasti Dolomiti Superski. Najdete tu sjezdovky všech obtížností v celkové délce víc než 116 kilometrů, z nichž můžeme vyzdvihnout parádní černé padáky, ale i naprosto pohodovou modrou do Bellamonte. Díky umělému zasněžování se tu začíná jezdit brzy a končí se pozdě, tak se nebojte naplánovat si tu zimní dovolenou třeba až na dobu, kdy u nás všechno taje.

O přepravu se tu stará víc než 40 vleků a lanovek. Kromě sjezdovek na vás čeká i 150 kilometrů poctivě upravovaných běžecký tratí a 6 špičkových snowparků pro kaskadéry. 

Celá oblast toho ale nabízí ještě mnohem víc – třeba možnost sáňkování a bobování na drahách, bruslení, koupání v bazénech, večerní lyžování i tradiční après ski. Kromě toho můžete využít kombinovaných skipassů a ten svůj z Val di Fiemme jezdit i v oblasti Sella Ronda. 

Z Prahy je to sem 700 kilometrů.

#2 Sella Ronda

Zmíněný okruh Sella Ronda je dalším oblíbeným kouskem oblasti Dolomiti. V jeho středu najdete masiv Gruppo del Sella a na něm všude spoustu lanovek a vleků – konkrétně je jich 170. Je tu neuvěřitelných 250 lanovek a 400 kilometrů sjezdovek. Masiv tu můžete objet oběma směry – po zelené nebo po oranžové trase. Oba okruhy dohromady měří 81 kilometrů a je jen na vás, kde se mimo to zdržíte…

Z Prahy je to sem 650 kilometrů.

lyžování v Itálii
Italská střediska snad ani nemůžou zklamat.
Zdroj:
Bigstockphoto

#3 Tonale – Ponte di Legno

Jestli patříte k lyžařům a snowboardistům, kteří se nechtějí šetřit, mohlo by vás nadchnout středisko Tonale – Ponte di Legno. Ohromným lákadlem je tu lyžování na ledovce ve výšce 3 000 metrů, je tu 150 kilometrů sjezdovek, které jsou vesměs pěkně náročné, a zdejší doprovodné služby vůbec nejsou od věci. Na jižním svahu Tonale jsou pak sjezdovky o něco odpočinkovějšího ražení.

Kromě nich se můžete těšit na asi 40 kilometrů upravených běžeckých tratí, skvělý snowpark, 29 lanovek a vleků a spoustu volného terénu pro freeride.

Z Prahy je to sem 750 kilometrů.

#4 Madonna di Campiglio

Jedno z nejstarších lyžařských středisek v Itálii nabízí 20 lanovek a vleků a díky spojení s Pinzolem a Folgaridou a Marivellou je součástí nádherných 150 kilometrů sjezdovek v božsky vyhlížejícím amfiteátru. Na své si tu přijdou hlavně začátečníci nenároční lyžaři, a to hlavně v oblasti Pradalago. V lokalitě Cinque Laghi si užijí hlavně milovníci červených sjezdovek a ještě sportovnější záležitosti čekají na severním svahu Monte Spinale. 

Z Prahy je to sem 770 kilometrů.

#5 Livigno

Livigno je a nejspíš vždycky bude perfektní volbou pro ty, kteří si chtějí zalyžovat, zadovádět ve snowparku v podobě obřího sněžného hradu, odpočinout si ve wellness a levně si pořídit alkohol a elektroniku ve zdejší bezcelní zóně.

Lyžařské středisko se skládá ze dvou areálů – Mottolino a Carosello. Sezóna tu díky vysoké nadmořské výšce začíná brzy a končí pozdě. Užít si ji můžete na 115 kilometrech širokých tratí nejrůznější náročnosti.

Najdete tu tři snowparky, které se právem řadí mezi ty nejlepší v italských Alpách, 40 kilometrů udržovaných běžeckých tratí a svézt se tu můžete na 32 lanovkách a vlecích. Srdce tu zaplesá i vyznavačům freeridu, pro ně je tu speciální freeride zóna

Co se zmiňovaného wellness týče, hitem je tu samozřejmě Aqua Granda – tady si odpočinete a vaše děti ze sebe vydají poslední síly na super atrakcích. 

Z Prahy je to sem 700 kilometrů.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6

 
 

Místo

46° 32' 42.4752", 10° 8' 29.04"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na lyže v Itálii? Rájů pro milovníky zimních sportů je tu dost