Přejít k hlavnímu obsahu

Koupání v Českých Budějovicích a okolí: dáte přednost jihočeskému moři, nebo koupání v blízkosti nejkrásnějšího zámku Česka?

Bydlíte v Českých Budějovicích a toužíte se schladit u vody? Pokud jste odpověděli ano, stačí si vybrat z naší nabídky nejlepších koupališť, jezer a plováren v ČB a okolí!

#1 Plavecký stadion a letní plovárna České Budějovice

Na Sokolském ostrově najdete oblíbený plavecký stadion a letní plovárnu. Přechod mezi vnitřní a venkovní částí z hygienických důvodů není možný. Pokud se sem ale vypravíte, máte jistotu, že si zaplavete i v případě nepříznivého počasí. Součástí areálu jsou také vířivky, sauna a dětský výukový bazének. O obsazenosti areálu se můžete snadno informovat na jeho oficiálních stránkách.

#2 Malý jez

Přírodní koupaliště, které je oblíbeným místem k odpočinku a relaxaci, láká na průzračně čistou vodu, dětské hřiště i sportovní aktivity. Pokud vás navíc koupání přestane bavit, vydejte se na procházku podél řeky Malše. Jez často sjíždějí kajakáři a další milovníci vodních sportů. V okolí je dostatek travnatých ploch pro odpočinek celé rodiny i party přátel.

#3 Rybník Dehtář

Ke koupání láká i rybník Dehtář, který je sedmým největším rybníkem v Jihočeském kraji a desátým v celé České republice. Najdete ho 15 km na západ od Českých Budějovic, na území obce Žabovřesky. Jeho rozloha činí 246 ha a hluboký je maximálně šest metrů. Skvělé místo ke koupání a odpočinku nabízí také krásné okolí pro výlety s celou rodinou. Zajímavé je také to, že v blízkosti rybníka byly nalezeny pozůstatky sídliště prvních zemědělců z mladší doby kamenné.

#4 Hodějovický rybník

Dalším přírodním skvostem je Hodějovický rybník, který najdete v obci Vidov. Pohodové koupání u řeky Malše ocení jak malí, tak velcí. Vstupné je samozřejmě zdarma a návštěvníkům je k dispozici travnatý břeh i písčitá pláž. Také dno rybníka je písčité a do hloubky se svažuje jen velmi pozvolna. Koupání tady je proto vhodné pro rodiny s dětmi nebo hůře pohyblivé osoby.

koupání v Budějovicích
V Českých Budějovicích a okolí si určitě vyberete to své místečko!
Zdroj:
Pixabay

#5 Městské koupaliště Hluboká nad Vltavou

Moderní koupaliště bylo v Hluboké nad Vltavou vybudováno už v roce 1997. Díky příznivé poloze na levém břehu řeky Vltavy, pod zámkem Hluboká, poblíž vyústění cyklotrasy č. 12 z Budějovic na Hlubokou, je častým cílem turistů z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Koupaliště je součástí sportovního areálu, kde naleznete i kryté a otevřené tenisové kurty, golfové hřiště, fotbalový areál, zimní stadion s beachvolejbalovou arénou otevřenou během léta, volejbalové kurty a baseballový areál. Velcí i malí mohou využít tobogán, masážní lůžka i dětský bazének. Nechybí samozřejmě občerstvení a bohaté ubytovací kapacity v okolí.

Zdroj

 
 

Místo

48° 58' 26.0796", 14° 28' 30.072"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Koupání v Českých Budějovicích a okolí: dáte přednost jihočeskému moři, nebo koupání v blízkosti nejkrásnějšího zámku Česka?