Přejít k hlavnímu obsahu

Krampus čerti v Česku: Kde narazíte na rohaté příšery?

Řinčení těžkých řetězů, huňaté kožichy, obří rohy a masky, ze kterých tuhne krev v žilách i těm nejotrlejším – to je průvod ďábelských bytostí Krampuslauf. Každoročně se koná v Rakousku, ani Česko ale nezaostává.

Krampuse můžete vidět v několika českých městech. Přinášíme vám pár tipů na ty nejzajímavější Krampus akce.

Zažij Krampus v rekreačním areálu Dolce

Ďábelské bytosti letos nebudou chybět například v oblíbeném rekreačním areálu Dolce u Trutnova. Malebná krkonošská příroda bude 17. 12. 2022 hostit rej Krampus čertů, kterým nebudou chybět huňaté kožichy, obří rohy a masky, ze kterých tuhne krev v žilách i těm nejotrlejším. Samozřejmostí je i doprovodný program pro velké a malé, který bude zahrnovat ďábelské focení, adventní trhy, ohnivou show nebo hudební koncerty pro děti i dospělé. Doprovodný program startuje ve 14:00, samotný průvod je potom naplánovaný 18:00.

Krampuslauf Prachatice 2022

Na prachatickém Velkém náměstí se budou Krampusové rojit 18. 11. 2022 od osmnácti hodin. Samotný průvod je potom naplánovaný o hodinu později. Kromě děsivých masek a řinčivých řetězů nebude chybět ani doprovodný hudební program s DJ a moderátorem Petrem Šloskem. Organizátoři případné zájemce o návštěvu nabádají, aby se na místo vypravili s dostatečným časovým předstihem!

Průvod alpských čertů v České Lípě 2022

S Krampusáky se můžete setkat i na českolipském náměstí T. G. Masaryka 19. 11. 2022 od 13:00. Ještě před samotným programem vás na vedlejším Škroupově náměstí čeká Honza Popleta s pekelným programem pro děti i vystoupení AC/DC Tribute, které ocení zejména dospělí návštěvníci. Doprovodný program je pro návštěvníky zdarma, vstupenky na průvod alpských čertů koupíte za 80 Kč od 4. listopadu v předprodeji v Regionálním turistickém informačním centru na náměstí TGM.

Krampusové v Česku
Krampusové – čerti původem z Rakouska, budou i letos nahánět hrůzu v několika českých městech.
Zdroj:
Bigstockphoto

Krampus show Nový Bor 2022

Další nálož pekelné zábavy vás letos čeká i v Novém Boru. Tam se začnou ďábelští čerti rojit 19. 11. 2022 od 17:00. Setkat se s nimi můžete na Náměstí míru, kde předvedou nejen strašidelnou, ale taky ohnivou show. Zájemci se mohou s Krampusáky vyfotit, případně si koupit nějakou drobnost ve stáncích plných hraček a svítících rohů.

Krampus fire show Polná 2022

Krampusové letos zamíří do Polné vůbec poprvé v historii. Rozhodně ale ne naposled! Show, která se uskuteční 19. 11. 2022 od osmnácti hodin na Husově náměstí, bude hostit ty nejlepší Krampus skupiny z Česka. Jen namátkou můžeme zmínit, že tady vystoupí například skupina Krampus Vysočina, Krampus Vodňany nebo Krampas X Vyšší brod. Chybět nebudou ani hosté ze zahraničí v podobě Dionysos Pass Teufellauf Hollabrunn a velkolepá ohnivá show v podání domácí skupiny Novus origo Demoni cz Orlová. Vstupné na akci je dobrovolné.

Krampus ohnivá show Mladá Boleslav 2022

Také v mladoboleslavském obchodním centru Olympia budou 26. 11. 2022 od sedmnácté hodiny k vidění pekelní Krampusové. Nenechte si ujít ohnivou show a užijte si peklo plné bájných postav. Po skončení show můžete usednout na ohnivý trůn a pořídit foto se skupinou do rodinného alba. Ohnivá show proběhne na venkovním parkovišti, focení pak následně bude možné realizovat na hlavním náměstí před Trappolou.

 

Krampusové – čerti z Rakouska
Obří rohy, huňaté kožichy z pravé kůže, rachotící řetězy a zlověstné masky – to jsou děsiví Krampusové.
Zdroj:
Bigstockphoto

Krampus průvod Vrchlabí 2022

3. 12. 2022 se Krampusáci dostaví i na majestátný zámek Vrchlabí, kde se od 17:00 představí před jeho vstupem adrenalinovou ohnivou show. Poté se ze zámku vyrojí pekelníci a jiná temná stvoření společně s Mikulášem v doprovodu bílých andělů, kteří projdou parkem po předem vyznačené trase a vrátí se zpět před zámek. Chybět nebudou pyrotechnické efekty ani sladkosti, které budou andělé rozdávat. Akci s hudebním doprovodem bude moderovat Vašek Mašinda. Vstupné je dobrovolné.

Děsiví čerti a Krampusáci v Duchcově 2022

10. 12. 2022 se zhruba dvacítka Krampus čertů vrátí po menší pauze do Duchcova. Od 17. hodin zahájí svoji strašidelnou show v ulici Masarykova před Kulturním centrem, odkud projdou pekelným koridorem na náměstí Republiky, kde vstoupí do arény démonů, aby dokonali své ďábelské defilé. Pořadatel akce upozorňuje návštěvníky, aby se pohybovali pouze ve vymezených prostorech kolem zábran!

Krampus Fire show Jihlava 2022

Ani OC Březinky se ďábelští Krampusáci letos nevyhnou. Navštíví ho přesně týden před Štědrým dnem – a to 17. 12. 2022, kde od 18. hodin zpestří pobyt návštěvníkům svoji ohnivou a pekelnou show. I tady se opět můžete těšit na ty nejďábelštější Krampus skupiny z Česka i zahraniční hosty. Chybět nebudou velkolepé efekty ani ohnivá show v podání skupiny Novus origo. Vstupné je opět dobrovolné.

Průvod Krampus čertů v Dětenicích

Také zámecký park v Dětenicích se v sobotu 5. 11. 2022 promění v pravé a nefalšované peklo. Od 12 do 19 hodin tady totiž proběhne čertovské řádění ďáblů, čertic, Lucifera a ježibab. Chybět nebude ani středověká kapela, pekelné tanečnice, rytířské souboje, rytířské ležení s ukázkami zbraní a ražením mincí, hrátky s ohněm, ďábelská středověká zábava, ohňová show i bohatý hudební doprovod. Akcí bude provázet 150 Krampusáků z české kotliny i dalekých alpských zemí. Součástí akce je i pekelný food festival a ohňová show samotného Lucifera. Za vstupenku zaplatíte na místě 350 Kč (dospělý) nebo 100 Kč (dítě).

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5, zdroj 6, zdroj 7, zdroj 8, zdroj 9zdroj 10

 
 

Místo

50° 6' 24.4656", 14° 25' 48.5652"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Krampus čerti v Česku: Kde narazíte na rohaté příšery?