Přejít k hlavnímu obsahu

Vše o cestě vlakem do Chorvatska v roce 2023: Máme pro vás aktuální informace o destinacích, cenách i jízdních řádech

Není žádným tajemstvím, že mnoho Čechů si jako oblíbenou turistickou destinaci vybírá právě Chorvatsko.

Obřím lákadlem jsou nejen čarokrásné pláže, historické a architektonické památky a malebné taverny, kde servírují vyhlášené pokrmy i chutné pivo a víno, ale také výborná dopravní dostupnost a přijatelné ceny.

Naprostá většina turistů míří do Chorvatska autem, autobusem nebo letadlem. Hledáte-li ekonomický a komfortní způsob přepravy, zkuste se letos vypravit do Chorvatska vlakem. Máme pro vás obsáhlého průvodce pro rok 2023!

Kam můžete vlakem cestovat?

Z Česka jezdí do Chorvatska jediný přímý spoj. Vlak vyjíždí z Prahy, ale stojí i v Kolíně, Brně nebo Břeclavi. Od 1. července 2023 pojede zmíněný vlak přes Pardubice, nikoliv přes Kolín. Vlak vás doveze do Rijeky, Záhřebu nebo Ogulinu. Odtud pak můžete využít navazující autobusovou dopravu, díky níž se dostanete do vyhlášených letovisek na Istrii, na Omišskou nebo Makarskou riviéru. Autobusové jízdenky pořídíte společně s těmi vlakovými.

Zamilovaný pár v Chorvatsku
Do Chorvatska se můžete dostat autem, autobusem, letadlem, ale také vlakem.
Zdroj:
Shutterstock

Jak často vlak do Chorvatska jezdí?

Přímé vlaky do Chorvatska jezdí od půlky června do konce září, a to třikrát týdně. Cestovat vlakem do Chorvatska můžete v úterý, pátek nebo neděli. Zpátky do Česka vás vlak zaveze v pondělí, ve středu nebo sobotu. Protože jde o noční vlaky, odjíždí se vždy odpoledne, z Prahy okolo 17. hodiny, z Brna před 20. hodinou. Při cestě zpátky počítejte s tím, že vlak z Rijeky vyráží zpátky do Česka před 15. hodinou, z Ogulinu pak v 17:30.

Jak dlouho pojedete do Chorvatska vlakem?

Doba jízdy se liší podle nástupního a výstupního místa. Z Prahy vás vlak doveze do Rijeky za cca 17 hodin a 30 minut. Bližší destinací je Ogulin, kam se dostanete za 15 hodin a 30 minut. Nejrychlejší je trasa do Rijeky, kde budete za zhruba 15 hodin. Pokud jako nástupní místo zvolíte Brno, bude vaše cesta zhruba o 2 hodiny kratší.

Kolik stojí jízdenky a kdy je pořídit?

Cena jízdenek se odvíjí od typu sezení i termínu, a obvykle začíná na necelých 700 korunách. Pokud se rozhodnete přikoupit i jízdenky na navazující autobusy, bude cena ještě pochopitelně o pár stokorun vyšší. Protože předprodej jízdenek na letní měsíce startuje obvykle v březnu, nevyplácí se s nákupem otálet. Prázdninové termíny totiž bývají vyprodané i několik týdnů dopředu.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2 a zdroj 3.

 
 

Místo

45° 19' 34.6279", 14° 26' 32.1308"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vše o cestě vlakem do Chorvatska v roce 2023: Máme pro vás aktuální informace o destinacích, cenách i jízdních řádech