Přejít k hlavnímu obsahu

Východ Itálie: Tipy na výlet a dovolenou

Plánujete dovolenou ve východní části Itálie? Poradíme, kde tady protáhnout nohy nebo kam se vydat za zábavou a kouzelnými výhledy.

Kam do města: Ancona

Hlavní město stejnojmenné provincie a zároveň jeden z největších přístavů v Jaderském moři se může pyšnit nejednou pamětihodností. Do Ancony míří především turisté bažící po výletu do minulosti, nicméně cestovatele nezklamou ani místní pláže nebo příroda.

Co tady navštívit během volného dne nebo dovolené? Určitě Trajánův oblouk – nejvýznamnější památku města, která vás upoutá už z dálky. Tyčí se totiž až do výšky 18 metrů a její součástí jsou i tři korintské sloupy. Mezi další místa, která si zaslouží vaši návštěvu, pak patří třeba i katedrála sv. Cyriaka, Lazzaretto nebo park Cardeto.

Kam do přírody: Národní park Gargano

Toužíte poznat kousek tradiční italské přírody? Vydejte se do národního parku Gargano, který leží na stejnojmenném poloostrově v regionu Apulie. Nejvyššími vrcholy parku jsou Monte Calvo (1 055 m) a Montenero (1 014 m). V oblasti můžete obdivovat i krasové útvary, jeskyně a lomy.

Pobřeží vás uchvátí jak útesy, tak i písčitými plážemi. Odpočinout si můžete u dvou okouzlujících jezer s názvy Lago di Lesina a Lago di Varano. Součástí parku jsou i menší historická města (např. Vieste nebo Peschici), která lákají na výtečnou kávu, lahodné těstoviny i luxusní zmrzlinu.

Národní park Gargano v Itálii
Národní park Gargano je součástí stejnojmenné provincie a nabízí kilometry atraktivních tras s jedinečnými výhledy po okolí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Aquapark Caribe Bay

Přímo na východě Itálie žádný větší aquapark nenajdete. Pokud vám nevadí cesta směrem na sever, vydejte se do největšího italského aquaparku s názvem Aquapark Caribe Bay (dříve Aqualandia). Park je pojatý v karibském stylu a nabízí zábavu pro malé děti, teenagery i dospělé.

Těšit se tady můžete na nejvyšší skluzavku světa (42 m), divokou řeku, bungee jumping nebo unikátní Žraločí zátoku, díky které Caribe Bay pravidelně vyhrává cenu pro nejlepší italský aquapark. Nechybí tady ani vlnobití nebo palmový ostrov a všudypřítomný písek.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

43° 36' 56.8419", 13° 31' 7.0202"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Východ Itálie: Tipy na výlet a dovolenou