Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Německa: tipy na výlet a dovolenou

Plánujete dovolenou nebo prodloužený víkend na západě Německa? Máme pro vás několik tipů na místa a atrakce, které byste během návštěvy neměli vynechat.

Kam do přírody: Národní park Eifel

Západ Německa není na národní parky zrovna dvakrát bohatý. Přesto se tady nachází několik klenotů a přírodních skvostů. Jedním z nich je i národní park Eifel, který láká návštěvníky na majestátní bukové lesy, rozlehlé porosty sukovitých dubů a tajemné rokliny se zurčícími potoky.

Málokdo tuší, že Eifel je vůbec první park s chráněnými bukovými lesy atlantického typu ve středohorských polohách na kyselých půdách. Během toulek parkem můžete narazit na zástupce více než 230 ohrožených rostlinných a živočišných druhů.

Národní park Eifel Německo
Eifel je vůbec první park s chráněnými bukovými lesy atlantického typu ve středohorských polohách na kyselých půdách.
Zdroj:
Bigstockphoto

Do národního parku Eifel se můžete vydat sami po vlastní ose, nebo se zkušeným průvodcem. Průvodci národním parkem provádějí návštěvníky chráněným krajinným územím každou neděli v době školních prázdnin (na tzv. den pralesa) a poodhalují jim tajemství přírody. Celkem na vás tady čeká 240 km pěších a 104 km cyklistických značených tras.

Kam do města: Düsseldorf

Sedmé největší město Německa a největší město německé spolkové země Severní Porýní-Vestválsko najdeme na dolním toku řeky Rýn a na řece Düssel.

Většina z nás si pod Düsseldorfem pravděpodobně představí moderní metropoli plnou megalomanských obchodních budov a moderní architektury. Ve skutečnosti tady najdete mnohem zajímavější tzv. staré město, které se sice rozkládá na ploše zhruba půl čtverečního kilometru, ale má toho opravdu mnohé co nabídnout.

Düsseldorf Německo
Během prohlídky Düsseldorfu nezapomeňte ani na jeho starou část.
Zdroj:
Bigstockphoto

Na téhle miniaturní ploše totiž najdete obrovské množství nejrůznějších barů a hospůdek. Odhadem je jich tu zhruba 260 a další neustále přibývají. Jakmile do staré části města zavítáte, určitě vás už nepřekvapí, že si Düsseldorf vysloužil přezdívku „nejdelší výčepní pult na světě“.

Kam za zábavou: Phantasialand

Toužíte po troše adrenalinu a zábavy? Vydejte se na rodinný výlet do zábavního parku Phantasialand v Brühlu u Kolína nad Rýnem, jenž patří ke špičce mezi zábavními parky a je jedním z patnácti nejnavštěvovanějších zábavních parků v Evropě.

Zábavní park Phantasialand je rozdělený do tematických částí. Nechybí tady třeba Čína, Mexiko, Afrika, část Mystery a Fantasy nebo Divoký západ. V každém světě na vás čekají atrakce, jež jsou stylizované tak, aby do kulis zmíněných světů dokonale zapadly.

Zábavní park Německo
V Německu je spousta zábavních parků. Jeden z nich najdete i na západě země.
Zdroj:
Bigstockphoto

Mezi největší lákadla zábavního parku patří loopingová horská dráha Black Mamba, která vás provede starobylou africkou vesnicí. Oblíbenou atrakcí je i Colorado Adventure – nejrychlejší důlní vláček světa. S dětmi můžete vyrazit do 4D kina, či navštívit bláznivý hotel Tartuffe.

 
 

Místo

50° 35' 50.2192", 6° 25' 33.0129"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Německa: tipy na výlet a dovolenou