Přejít k hlavnímu obsahu

Zašněrovat brusle a hurá na led! Tohle jsou ta nej místa v Brně, kde si bruslení parádně užijete

Venku konečně zavládlo typické zimní počasí a řada z nás tak znovu propadla tradičním zimním radovánkám. Pokud jste si zamilovali bruslení a jste z Brna, poradíme, kam vyrazit.

Kluziště Vodova Brno

Věděli jste, že kluziště Vodova je jedno z největších umělých otevřených kluzišť v České republice? Uvedeno do provozu bylo v roce 1970 a jeho celková ledová plocha měří úctyhodných 56 x 26 metrů. Najdete ho v těsné blízkosti dvou multifunkčních hal na adrese Vodova 108. Součástí samotného kluziště je půjčovna a servis bruslí i stánek s občerstvením.

Nechybí ani vyhřívaná šatna s uzamykatelnými skříňkami a toalety. Kluziště je přes týden otevřené od 15 do 17 hodin a znovu pak od 18 do 20 hodin. O víkendu sem můžete zamířit už v devět ráno. I v soboty a neděle se kluziště zavírá ve 20 hodin. Základní vstupné činí 110 korun pro dospělé, děti a senioři zaplatí o padesát korun méně. Děti do 5 let mají vstup zdarma. Rodiny navíc mohou využít zlevněného vstupného za 260 korun.

Hokejová hala Úvoz

Další možnosti veřejného bruslení nabízí i hokejová hala Úvoz, která je součástí sportovního a rekreačního areálu Kraví hora (Dominikánská 2). Bruslit se tady začalo už druhého srpna a to konkrétně každou neděli od 10.15 hodin. Zájemci o dokonalý ledový zážitek si tady samozřejmě mohou nechat brusle seřídit nebo nabrousit. Vstupné činí 100 korun pro dospělé a 50 korun pro děti. Mladší děti do 6 let mají opět vstup zdarma.

Zamilovaná dvojice na bruslích
Je libo bruslení v uzavřené hale nebo pod širým nebem? V Brně najdete obojí!
Zdroj:
bigstockphoto

Kluziště v ulici Kneslova

I letos se 13. prosince v ulici Kneslova otevřelo kluziště pod širým nebem. Pokud to všechna opatření dovolí, bruslit se tady bude až do konce února. Děti do 15 let a senioři nad 65 let mají vstup za 40 Kč, dospělí zaplatí 60 Kč. Ve všední dny je kluziště pro veřejnost otevřené vždy od 15 do 16:30, víkendy a svátky si tady můžete zabruslit od 10:30 do 12:00 a po úpravě ledové plochy znovu od 15:00 do 16:30.

Bruslení pod širým nebem za Lužánkami

Ledová plocha pod širým nebem se za Lužánkami objevila během roku 2009. Její rozměry jsou 40 m x 28 m, což je sice o něco méně, než v případě výše uvedeného uzavřeného areálu, samotný zážitek z bruslení pod širým nebem je ale zvláště během zimních měsíců jednoduše nenapodobitelný.

V budově, která se nachází vedle ledové plochy, najdete šatnu se skříňkami, občerstvení, WC, půjčovnu a brusírnu bruslí, a dokonce ošetřovnu. Samozřejmostí jsou i gumové koberce, takže se v bruslích bez přezouvání můžete pohodlně dostat tam, kam potřebujete. Otevírací doba je totožná jako u kluziště Vodova a vstupné je ještě o 10 korun nižší (100 Kč pro dospělé). I sem mají děti do 5 let vstup zdarma.

Kluziště v brněnské Olympii

Pokud navštívíte brněnskou nákupní galerii Olympia, můžete se kromě nákupu potravin nebo dárků pro celou rodinu vyřádit taky na bruslích. V pátek 19. listopadu se tady totiž, jako už tradičně, otevřelo obří kluziště, které bude fungovat až do 28. února 2022.

Zabruslit si tady můžete každý den od 09.00 do 21.00 hodin. K dispozici je i půjčovna a servis bruslí a nechybí ani stánek s občerstvením. Kluziště je umístěno na parkovišti za centrem (vstup u Subway). Vstup sem činí 100 korun pro dospělé. A děti do 4 let mají bruslení zdarma.
 
Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

49° 13' 35.3199", 16° 35' 6.3362"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Zašněrovat brusle a hurá na led! Tohle jsou ta nej místa v Brně, kde si bruslení parádně užijete