Přejít k hlavnímu obsahu

4 důvody, proč jet na dovolenou do Řecka

Řecko patří k nejoblíbenějším turistickým destinacím, především díky jeho směsici rozmanité kultury, bohaté historie a překrásné přírody. Pokud přemýšlíte, kam na dovolenou vyrazit, podívejte se na čtyři důvody, kvůli kterým je právě Řecko správnou volbou.

1. Tradiční a bezpečná země

Řecko je dlouhodobě na seznamu bezpečných zemí a zaručuje tak klidný průběh dovolené. Jedná se o zemi osvědčenou stovkami tisíc českých turistů, kteří ji rádi navštěvují již po desítky let. Ani v posledních letech nepříznivý mediální obraz přílivu imigrantů, kteří se přes některé řecké ostrovy dostávají do Evropy, nemůže dovolenou pokazit. Imigranti se nevyskytují v blízkosti hotelů a jejich pláží a bezpečnost tak není nijak narušena.

2. Řecko je velmi pestré

Mezi hlavní přednosti Řecka patří úžasná rozmanitost krajiny. Každý rok je tedy možné navštívit místo úplně jiného rázu. Řecké ostrovy jsou pestré a rozmanité, v Jónském moři leží velmi oblíbená a romantická místa, jako Zakynthos a Lefkada, či rozlehlá Kefalonie s impozantními jeskyněmi. Mezi nejslunečnější místa patří ostrovy v jižní části Řecka, zejména Kréta a Kyklády, či ostrov Rhodos, plný krásných antických památek.

Tip: O dalších výhodách dovolené v Řecku si přečtěte v článku: 7 důvodů, proč dovolená v Řecku
Pláž Milos na Lefkadě patří k mnoha slunečným a pohodovým pobřežím, která najdete na řeckých ostrovech.

3. Nejkrásnější pláže Evropy

Pobřeží Řecka je omývané křišťálově čistými vodami pěti moří (Egejské, Krétské, Thrácké, Středozemní a Jónské) a nabízí krásné pláže a úžasné podmínky pro obdivovatele podmořského světa. Stovky malebných pláží a zátok lemují několik tisíc kilometrů dlouhé pobřeží. Některá místa jsou dostupná pouze lodí a nabízí panenskou přírodu, jako ideální náplň výletů. Kvůli potápění se nejčastěji jezdí na Krétu, nádherná místa jsou ovšem i na ostrově Paxos a mnoha dalších místech.

Šnorchlování je ve Středozemním moři oblíbená zábava.

4. Vynikající kuchyně

Dobré jídlo a pití k Řecku patří. Řekové milují dobré jídlo a kuchyně je tak jednou z nejlepších na světě. Řecká kuchyně je založená na čerstvých surovinách (olivy, rajčata, papriky, cukety, …) a aromatických bylinkách (nejčastěji oregáno, máta, muškát). Její kouzlo spočívá především v perfektních surovinách s jednoduchou přípravou. Každý jistě zná řecký salát se sýrem feta, tzatziki, gyros nebo musaku, ale mile překvapí i pravý řecký jogurt s medem, či výborná ledová káva frappé.

Řecké jídlo, které znáte z českých stánků, se s tím pravým řeckým nedá srovnat.

 

 
 

Místo

39° 8' 42.8532", 21° 51' 30.8016"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

4 důvody, proč jet na dovolenou do Řecka