Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Cestovatelé promluvili: Tohle jsou ty nejkrásnější pláže světa pro rok 2021

Známý cestovatelský portál TripAdvisor konečně zveřejnil žebříček nejkrásnějších pláží roku 2021. Do TOP desítky se dostaly nejen světové krásky, ale i pláže v Evropě.

#25 Plage de Santa Giulia (Francie)

Tahle korsická kráska leží nedaleko známého letoviska Porto Vecchio. Z centra Porto Vecchio se dostanete na pláž autem za 15 minut. Je to totiž 8 kilometrů jízdy na jih po hlavní silnici T10. Pláž je dlouhá 1,3 km a tvoří přirozenou hráz mezi mořem a lagunou Étang de Santa Giulia. Voda je tady úžasně čistá a hraje všemi odstíny modré.

#24 Elafonissi Beach (Řecko)

Oblíbenou pláž Elafonissi najdete na ostrově Kréta, zhruba 76 kilometrů na západ od letoviska Chania. Málokdo ale tuší, že nejde o pláž v pravém slova smyslu, nýbrž o jakýsi 500 metrů široký a 400 metrů dlouhý písečný val, který tvoří 40 centimetrů hlubokou prohlubeň. Odlehlejší zátoky v západní části ostrova skýtají dostatek soukromí i pro vyznavače nudismu.

Elafonissi Beach na Krétě
Krétské pláže se v žebříčku Tripadvisoru objevují rovnou několikrát.
Zdroj:
Bigstockphoto

#23 Nungwi Beach (Zanzibar)

Pláž Nungwi najdeme ve stejnojmenném letovisku, asi 65 kilometrů od mezinárodního zanzibarského letiště. Díky úžasně tyrkysové barvě moře je Nungwi Beach tou nejkrásnější pláží na celém ostrově. Nungwi má vlastně dvě části, jednu rušnější s mnoha hotely a druhou klidnější, relativně prázdnou a bez hluku. Ta je útočištěm pro turisty, kteří hledají soukromí.

#22 Playa Manuel Antonio (Kostarika)

Pláž Manuel Antonio najdeme ve stejnojmenném národním parku na tichomořském pobřeží Kostariky, zhruba 132 kilometrů od hlavního města San Jose. Za vstup do parku zaplatíte 16 dolarů. Odměnou vám ale bude kouzelná a zelení obklopená pláž s obřími vlnami, které zaujmou nejen surfaře a milovníky vodních radovánek.

#21 Balos Lagoon (Řecko)

I další příčku obsadila řecká kráska. Tenkrát jde o pláž Balos Lagoon, kterou opět najdete na prosluněné Krétě. Balos má průměr cca 450–500 metrů a je uzavřená téměř ze všech stran. Přímo naproti hlavní části laguny se tyčí fotogenický ostrov Tigani, který je s pevninou spojen v jižní části skalní lavicí. Pláž má na délku asi 800 metrů a v hlavní sezóně bývá bohužel poněkud přeplněná.

Balos Lagoon na Krétě
Další řecká kráska láká turisty z Evropy i celého světa.
Zdroj:
Bigstockphoto

#20 Bournemouth Beach (Spojené království)

Pláž Bournemouth najdeme na hranici stejnojmenného města v hrabství Dorset na kanálu La Manche. Zmíněné město, které bylo založeno na počátku 19. století, je jedno z nejstarších přímořských letovisek ve Velké Británii. Zdejší pláž má na délku zhruba 11 kilometrů a obklopená je kopci pokrytými jemným pískem. Vstup do vody je tady pozvolný, dno písčité, takže si pláž oblíbí i rodiny s dětmi nebo hůř pohyblivé osoby.

#19 Bavaro Beach (Dominikánská republika)

Pláž Bavaro se rozprostírá uprostřed letoviska Punta Cana a nadchne vás svým jemným a běloskvoucím pískem, který se táhne v tenkém pásu více než 45 kilometrů. Pláž je lemována palmovým porostem, který vytváří příjemný stín. Součástí pláže je několik stánků a vyhlášených restaurací a najdete tady i honosné hotely se službami na vysoké úrovni.

#18 Seven Mile Beach (Kajmanské ostrovy)

Seven Mile Beach představuje písčitý půlměsíc na západním konci ostrova Grand Cayman. Kromě toho, že se tahle kráska pravidelně objevuje v žebříčcích portálu TripAdvisor, nedávno získala i titul nejlepší karibské pláže (cenu uděluje časopis Caribbean Travel and Life Magazine). Pláž má na délku asi 10 kilometrů a i tady najdete několik restaurací a luxusních hotelů.

Seven Mile Beach Kajmanské ostrovy
Tahle dechberoucí kráska vás čeká na Kajmanských ostrovech.
Zdroj:
Bigstockphoto

#17 Playa Norte (Mexiko)

Isla Mujeres (v překladu „Ostrov žen“) má za sebou bohatou historii plnou pirátů a mayských obřadů. Podle legend byl ostrov dějištěm tradičních obřadů plodnosti. Bohatá historie ale není to jediné, co vás na tomhle mexickém skvostu upoutá. Odpočívat nebo se věnovat vodním radovánkám můžete na zdejší proslulé Playa Norte, která vás dostane úžasnou čistotou a všemi odstíny modré.

#16 La Concha Beach (Španělsko)

Pláž, která byla mnohými cestovateli označena za jednu z nejkrásnějších na světě, leží v malebném letovisku San Sebastian, zhruba 20 kilometrů od hranic s Francií. Svým tvarem připomíná podkovu a chráněna je proto příjemným zálivem. Pláž má na délku 1 400 metrů, z jedné strany ji lemuje oceán, z druhé dlouhá a živá promenáda.

#15 Seven Mile Beach (Jamajka)

I tahle nepřehlédnutelná kráska vás svou dokonalostí dostane. Tvoří ji jemný korálový písek a obklopují stánky s dobrým jídlem a ještě lepším pitím. Najdete tady i několik hotelů, barů a vyhlášených restaurací. Nutno podotknout, že během sezóny je tahle jamajská TOPka v obležení turistů, takže příliš nenadchne milovníky klidu a romantických zákoutí.

Seven Mile Beach na Jamajce
Bílý písek, tyrkysové moře a spousta dobrého jídla a pití? Přesně takhle vypadá dokonalost!
Zdroj:
Bigstockphoto

#14 Maho Bay Beach (Svatý Martin)

Pláž Maho Bay najdete na jihozápadním okraji stejnojmenného útesu, který je součástí jižního pobřeží ostrova Svatý Martin. Během pobytu na pláži se můžete věnovat sladkému nicnedělání a lenošení nebo sledovat přistávající a vzlétající letadla z nedalekého letiště, které prolétávají přímo nad hlavami nadšených turistů.

#13 Praia da Falesia (Portugalsko)

Další evropskou krásku najdete v oblíbeném turistickém letovisku Algarve. Okolní útesy, které dokreslují jedinečnou povahu pláže, navíc zajišťují chladivý stín a okouzlující vyhlídky. Kvůli schodům, které na pláž Falésia vedou, není tahle kráska vhodná k návštěvě imobilních turistů. Zhruba v polovině je pláž organizovaná a pohodlí si tady proto můžete udělat na některém z lehátek.

#12 Varadero Beach (Kuba)

Díky pozvolnému vstupu do moře si 20 kilometrů dlouhou pláž oblíbily především rodiny s dětmi. Výhodou Varadera je i strategická poloha pro další výlety po Kubě a blízká vzdálenost od Havany. Ve volných chvílích můžete navštívit některý z řady barů, obchůdků, restaurací, či si zaplatit kurz potápění.

Varadero Beach na Kubě
Kubánská Varadero Beach má prostě všechno, po čem turisté touží.
Zdroj:
Bigstockphoto

#11 Playa de Cofete (Španělsko)

Oblíbená Playa de Cofete se nachází asi 8 kilometrů za vesničkou Cofete na poloostrově Jandía. Černá skaliska, která lemuje bílá linka zpěněného příboje, jsou pravým obrazem surrealismu. Holé hory bičuje studený vítr, avšak scenerii, která se vašim očím naskytne, nebudete moct vytěsnit z mysli ještě dlouho. Tahle kráska si jednoduše vaši pozornost zaslouží, ať se vám to líbí nebo ne.

#10 Baia dos Golfinhos (Brazílie)

Baia dos Golfinhos je známá též jako Dolphin Bay nebo Praia do Curral. Jak už název tohoto místa napovídá, jedná se o pláž, která nabízí velkou šanci pozorovat dovádějící delfíny v jejich přirozeném prostředí. Delfíni jsou tady na lidi zvyklí, takže si s nimi můžete dokonce i zaplavat.

#9 Ka'anapali Beach (Havaj)

Pláž Ka'anapali najdete na západním okraji ostrova Maui, poblíž stejnojmenného letoviska, kde se za starých časů nacházelo sídlo havajských králů. Pokud milujete klidné a romantické zátoky, je Ka'anapali Beach ideálním místem k návštěvě. Pláž má na délku téměř 5 kilometrů a pokryta je jemným zlatavým pískem.

Ka'anapali Beach na Havaji
Pláž Ka'anapali najdeme na havajském ostrově Maui.
Zdroj:
Bigstockphoto

#8 Spiaggia dei Conigli (Itálie)

Tenhle ráj na sicilském ostrově Lampedusa touží navštívit snad každý, kdo se v téhle části Itálie objeví. Okouzlující přírodní zázrak se nachází v jihozápadní části ostrova Lampedusa a obklopuje ho křišťálově čisté moře, které je domovem řady rozmanitých druhů. Pláži se říká taky Rabbit Beach (v překladu Králičí pláž) a pojmenovaná byla po těchto hlodavcích, kterých se na ostrově v minulosti vyskytovaly stovky.

#7 Eagle Beach (Aruba)

Několik kilometrů dlouhá Eagle Beach nabízí spoustu možností aktivního sportovního vyžití v podobě surfingu nebo dalších vodních sportů. Vyhledávaná je ale i turisty, kteří touží po ničím nerušeném odpočinku ve společnosti jedné z nejkrásnějších pláží světa.

#6 Turquoise Bay (Austrálie)

Jedna z nejfotogeničtějších pláží světa se rozprostírá na magickém souostroví Hamilton na ostrově Whitsundays. Pláž má na délku 7 kilometrů a je ideálním místem pro šnorchlování. To vzhledem k blízkosti Velkého bariérového útesu, který ji obklopuje. Pokud vás přestane šnorchlování bavit, vyšplhejte na vyhlídku Tongue Point, odkud pořídíte úžasné snímky.

Turquoise Bay v Austrálii
Tahle australská kráska vás dostane svou jedinečnou krásou.
Zdroj:
Bigstockphoto

#5 St. Pete Beach (USA)

St. Pete Beach, kde se nachází i stejnojmenná pláž, je pobřežní městečko na Floridě, které si turisté velmi oblíbili. Neméně je mezi místními a turisty oblíbená i zmíněná pláž, jejíž součástí jsou bary, obchůdky se suvenýry i stánky s vynikajícím občerstvením. Když k výše uvedenému připočtete ještě průzračnou vodu a bílý písek, jen stěží budete hledat konkurenta.

#4 Grace Bay Beach (Turks a Caicos)

Pláž Grace Bay se objevuje v žebříčku známého cestovatelského portálu poměrně pravidelně. V roce 2018 dokonce obsadila první místo! A ještě aby ne. Tuhle krásku totiž pokrývá pudrově bílý jemný písek, který omývají tyrkysové vody Karibiku. Ti, kteří už tohle magické místo navštívili, se shodují, že pláž nebývá ani během hlavní sezóny příliš přeplněná a působí klidným a romantickým dojmem.

#3 Baia do Sancho (Brazílie)

Malebná zátoka Baia do Sancho je situovaná přímo v srdci brazilského ostrova Fernando de Noronha. Obklopují ji majestátní skaliska s divokou faunou i flórou, takže si tohle místo získá srdce i duši nejednoho cestovatele. V minulých letech dokonce zmíněná pláž obsadila první příčku ankety o nejkrásnější pláž světa.

Baia do Sancho Brazílie
Tuhle brazilskou krásku nelze nemilovat.
Zdroj:
bigstockphoto

#2 Santa Maria Beach (Kuba)

Na kubánském ostrově Cayo Santa Maria byl vůbec první hotelový resort otevřen v roce 2001 a místo se prakticky přes noc stalo žádaným turistickým cílem návštěvníků z celého světa. Ještě aby ne! Nachází se tady totiž druhá nejkrásnější pláž světa s názvem Santa Maria, která je pokryta zlatavým pískem a omývá ji voda té nejjasnější modré.

#1 Whitehaven Beach (Austrálie)

Australská kráska se v žebříčku nejkrásnějších pláží světa už nějaký ten pátek objevuje. Letos ale obsadila rovnou první příčku! Pláž na australských Whitsunday Islands, ležících východně od Queenslandu, má prostě všechno, co byste od světové jedničky očekávali. Nechybí tady průzračně čistá voda, stejně jako nekonečné pásy bílého písku. Tak co, už máte sbaleno?

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

41° 31' 52.1592", 9° 16' 25.6434"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Cestovatelé promluvili: Tohle jsou ty nejkrásnější pláže světa pro rok 2021