Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Fototest: Poznejte 10 známých českých měst

Znáte česká, moravská a slezská města? Otestujte si s námi, jak dobře znáte naši vlast. Nabídneme vám fotky center nebo jiných slavných částí 10 měst Česka.

Poznali jste na titulním obrázku Liberec? To nebylo těžké. Jedeme dál. Podíváme se na dalších 10 slavných měst. Nejprve je zkuste uhodnout podle obrázku, poté se podívejte na nápovědu v textu pod fotkou a případně dolů na konéc článku, kde najdete řešení.

1.

Historické centrum s kolonádou lemovanou palmami? Kdepak tohle asi mohou mít?

 2.

Šťastnému páru na obrázku přejeme vše nejlepší. Právě se vzali na nejžádanějším místě pro svatby v celém Česku. Určit město pro nikoho nebude problém.

 3.

V celé zemi není slavnější multifunkční průmyslový areál nedaleko centra.

 4.

Vysoké skály, řeka, která se dostala do názvu města...poznáte jedno z největších českých měst?

5.

Velkému a slavnému náměstí v centru města vévodí.ehm...cosi. co mnoha lidem připomíná penis. Kde to můžeme vidět?

 6.

Slavný morový sloup a radnice s orlojem, na němž mezi významnými daty najdeme i narozeniny Klementa Gottwalda. Které město to je?

7.

Nepoznali jste na první dobrou? Tak si zrekapitulujte, co vidíte: náměstí, které vypadá, že je hodně velké a pravidelné, za ním vykukuje tmavá věž, skoro až černá...

8.

Hned na náměstí mají domy s takto originálními štíty. A kde?
Zdroj: bigstock.com

9.

Ve středověku patřilo toto město k těm úplně nejvýznamnějším v celém království. Zůstaly zde významné památky na toto období. Třeba jeden z nejznámějších chrámů v republice.
Zdroj:

10.

Náměstí a další části tohoto města znají v od roku 2015 v celé Evropě. Tak vám ukážeme nenápadně vypadající areál s vysokým pivovarským komínem. To už ale napovídáme trochu moc.
Zdroj:

Řešení: titulní obrázek - Liberec, 1. Karlovy Vary, 2., Praha, 3. Ostrava, 4. Ústí nad Labem, 5. Brno, 6. Olomouc, 7. České Budějovice, 8. Telč, 9. Kutná Hora, 10. Plzeň.

 
 

Místo

50° 5' 13.3332", 14° 25' 14.2824"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Fototest: Poznejte 10 známých českých měst