Přejít k hlavnímu obsahu

Necestujte do Tyrolska, vzkazuje ministerstvo zahraničí

Ministerstvo zahraničních věcí právě vydává doporučení občanům České republiky necestovat do rakouské spolkové země Tyrolsko. Tato oblast přímo sousedí s koronavirem nejvíce postiženým místem, severní Itálií.

Podle zprávy Asociace českých cestovních kanceláří může být v dalších dnech doporučení rozšířeno na celé Rakousko. Do země našeho jižního souseda každý rok jezdí okolo 700 tisíc Čechů. Velkou část z nich tvoří právě lidé mířící do tyrolských lyžařských středisek.

Centrem spolkové země Tyrolsko je Innsbruck, páté největší město Rakouska se 132 tisíci obyvateli. Nachází se zde také slavná střediska pořádající velké mezinárodní lyžařské závody Sölden a Kitzbühel.

Přes Rakousko je cesta z Itálie nyní složitější

Včera (10. 3.) podle informací rakouského premiéra Sebastiana Kurze rozhodla tamní vláda o úpravě režimu na hranicích s Itálií. Pro všechny Čechy cestující z Itálie domů přes Rakousko z něj vyplývá následující:

  • Na pozemní hranici budou při vjezdu z Itálie do Rakouska zavedeny stacionární hraniční kontroly;
  • zrušení všech vlakových spojů a letů z/do Itálie - celé země;
  • příjezd do Rakouska jako cílové destinace bude možný pouze s atestem o neinfikovanosti koronavirem; 
  • tranzit přes Rakousko - tedy včetně českých občanů tranzitujících z Itálie do ČR - má být možný též při nepředložení atestu o neinfikovanosti koronavirem; v  takovém případě má ovšem cesta přes Rakousko proběhnout bez zastávky na jeho území;
  • výjimky budou stanoveny pro přeshraniční přepravu zboží.
 
 
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Necestujte do Tyrolska, vzkazuje ministerstvo zahraničí