Přejít k hlavnímu obsahu

Očarují i vás: vodopády nedaleko klenotu UNESCO Luang Prabang

Mezi stromy se nesměle proplétají sluneční paprsky, které na hladině jezírka vytvářejí úžasné světelné divadlo. Vodopády nedaleko Luang Prabang patří k tomu nejkrásnějšímu, co pro nás tak trochu tajemný Laos nabízí.

Co se týká turistického ruchu je Luang Prabang jedním z nejvytíženějším měst Laosu. Nejen kvůli vodopádům, ale také díky historickému jádru města, které najdeme i na seznamu UNESCO. Khmerští a čínští vládci zde totiž zanechali několik nádherných památek. Podobu města obohatili ještě francouzští kolonisté o evropské prvky.

Od města Luang Prabang dělí vodopády 29 km.
Zdroj: Bigstockphoto

Turisté ale často jezdí k nedalekým nekonečným kaskádovitým vodopádům. Nepadají ze závratných výšek, ovšem navazují na sebe ve velkém množství. A hlavně je příroda vytvořila v úžasném prostředí uprostřed zelených lesů.

Největší perle ze všech vodopádů se říká Kuang Si. Většina návštěvníků vodopádů jezdí především právě k němu. Najdeme ho necelých 30 km jihozápadně od Luang Prabang poblíž veletoku Mekong.

Mnichy potkáte v Luang Prabang na každém kroku. Zejména ráno při pouti za milodary.
Zdroj: Bigstockphoto

Město leží přímo na Mekongu a některé bedekry vám dokonce doporučí krásné výhledy na řeku, nicméně není moc o co stát. Voda je od pohledu dost špinavá, žádné velké romantické kochání u vody se tady nekoná.

Když si najmete tuk-tuk, cesta z centra Luang Prabang až k vodopádu Kuang Si vás bude v přepočtu stát mezi 500 a 600 Kč.

Kuang Si, to je jiná. Voda je křišťálově čistá přímo od pramene. Ve většině jezírek pod vodopády se dá bez omezení koupat. Je to slast, ponořit se do průhledné vody a vychutnávat si atmosféru krajiny, která vypadá jako by vypadla z příběhů o elfech a hobitech. Přispívají k tomu pohádkově vypadající dřevěné mosty překonávající vodu. Je to paráda!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

19° 44' 58.1928", 101° 59' 30.948"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Očarují i vás: vodopády nedaleko klenotu UNESCO Luang Prabang