Přejít k hlavnímu obsahu

Perla Indického oceánu: nejlepší pláže na Mauriciu

Mauricius, malý ostrůvek známý pro své bělostné pláže a krásnou přírodu, je opravdovou perlou Indického oceánu. Své malé rozloze navzdory nabízí návštěvníkům mnoho možností, jak si zpestřit dovolenou - od rybolovu, přes golf, projížďky na koni i ochutnávku rumů, hlavním lákadlem ale zůstávají pohodová atmosféra a krásné pláže. Na které se během pobytu vydat za sluníčkem a odpočinkem?

Le Morne - Mauricius z pohlednic

Nejznámějšímu pohledu na Mauricius vévodí pláž Le Morne, za kterou se tyčí majestátní hora Le Morne Brabant. Zde si přijdou na své především milovníci vodních sportů, větrné podmínky jsou ideální pro windsurfing a kitesurfing, větší vlny dále od břehu ocení spíše surfaři než plavci. Laguna podél pláže směrem na severozápad je ale ideální i pro neplavce. Podél této pláže naleznete několik možností luxusnějšího hotelového ubytování.

Flic en Flac - osm kilometrů ráje

Klidná, mělká voda, bílý písek a její orientace na západ dělají z pláže Flic en Flac jednu z nejpopulárnějších na ostrově a spolu se stejnojmenným přímořským městečkem tvoří nejživější oblast na západním pobřeží. Zejména o víkendu na pláži piknikuje mnoho mauricijských rodin, takže tu může být opravdu rušno, doporučujeme ale využít příležitost nahlédnout do života místních. O něco větší klid si užijete v jižní části pláže, oblasti Wolmar, která je nejhezčí částí pláže Flic en Flac, a tak není divu, že tu sídlí také většina lepších hotelů.

Čekání na nádherné západy slunce nad Indickým oceánem si můžete zkrátit díky přítomnosti mnoha stánků z občerstvením, vybavenost pláže je velkou výhodou i pokud tu plánujete relaxovat celý den.

Nevypadá to tu vůbec špatně, že?
Zdroj: CKGO2.cz

Trou aux Biches - idyla pro páry i rodiny

Chystáte-li se cestovat s dětmi, specialisté na Mauricius z cestovní kanceláře GO2 doporučují pláž Trou aux Biches. Stejnojmenné přímořské městečko bylo dříve malou rybářskou vesnicí, právem si ale získalo pozornost návštěvníků ostrova a v roce 2011 také ocenění World’s Leading Beach Destination na prestižních World Travel Awards.

Moře je tu průzračné, klidné a poměrně mělké.

Ani když se po celém dni na pláži budete těšit na dobré jídlo, nemusíte daleko. V blízkosti pláže jsou stánky s občerstvením i pěkné kavárny a restaurace.

Tady není co dodat. prostě nádhera.
Zdroj: CKGO2.cz

Belle Mare - aktivní odpočinek pro zkušené plavce

Pláž Belle Mare na východním pobřeží je naopak oblíbená mezi cestovateli, kteří na Mauriciu hledají aktivní odpočinek. S pralesem za zády a oceánem před vámi tu můžete pozorovat krásné východy slunce a využít celou délku písčité pláže k rannímu běhu nebo rozcvičce.

Průzračná, tyrkysová voda je samozřejmostí, až se ale rozhodnete osvěžit a zaplavat si, počítejte se silnějšími mořskými proudy, Belle Mare není vhodná pro malé plavce nebo začátečníky.

Blue Bay - podmořská tajemství i opuštěné pláže

Jihovýchodní část Mauricia označovaná jako Blue Bay Marine Park, je chráněnou podmořskou oblastí a rájem pro všechny, kteří rádi poznávají podmořský život.

To je, panečku, poležení!
Zdroj: CKGO2.cz

Severně od Blue Bay najdete pravděpodobně nejkrásnější oblast jihovýchodu - Pointe d’Esny. Nezalekněte se cesty, budete se muset proplést uličkami mezi soukromými vilami, a i když zde není mnoho možností, jak se ubytovat přímo na pláži, za návštěvu tento pruh dokonale bílého písku a křišťálově čisté vody určitě stojí.

Ostrov Ile aux Cerfs - nenápadný, ale nádherný soused

Dovolenou na Mauriciu si můžete zpestřit cestou na malý ostrůvek Ile aux Cerfs. Jeho pláže splňují vše, co byste si od tropického ráje mohli přát, a poskytují jak klidná místa k odpočinku, tak příležitost vyzkoušet různé vodní sporty.

Nejlevnější možností, jak se na ostrov dostat, je na lodi některého z místních rybářů. Hledejte je v městečku Trou d’Eau Douce, odkud vyplouvají každých 15-30 minut. Pokud na dovolené vyhledáváte luxusní zážitky, dopřejte si plavbu na katamaránu, většinou se s ní pojí občerstvení a neomezená konzumace nápojů.

Vyjížďky na lodi jsou u turistů na Mauriciu oblíbené.
Zdroj: CKGO2.cz

Grand Baie - přístav, který ukrývá poklady

Ačkoliv je oblast Grand Baie především kotvištěm lodí, pokud víte, kudy se vydat, narazíte na krásné pláže. Jednou z nich je La Cuvette, nejmenší veřejná pláž na ostrově, nebo Mont Choisy, kde si užijete odpočinek u klidných pobřežních vod a ve stínu palem. Raději se jí ale vyhněte o víkendu, mnohdy bývá opravdu rušná.

Objevováním různých pláží ostrova můžete strávit většinu pobytu, Mauricius ale není jen o bílém písku a tyrkysových vodách, které ho omývají. Objevte jeho kouzlo a zjistěte víc.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Perla Indického oceánu: nejlepší pláže na Mauriciu