Přejít k hlavnímu obsahu

Vycestování do Rakouska už je možné i bez testu při návratu. Kam se podívat?

Opatření kvůli koronaviru, která se spoust z nás dotkla, se díky bohu uvolňují. Teď už můžeme neomezeně na Slovensko a do Rakouska.

Při návratu nemusíme do karantény ani nemusíme absolvovat test. Vyvstává tedy otázka, kam se v Rakousku podívat aspoň na skok. Máme pro vás pět tipů, které by vás mohly inspirovat!

Vorderer Gosausee – jezero s ledovcem Dachstein v zádech

Vysokohorské jezero Vorderer Gosausee se nachází v nadmořské výšce 1 000 m v oblasti Solné komory a vzniklo pravděpodobně během poslední doby ledové. Zdejší vodu mají rádi hlavně potápěči, protože během léta bývá nádherně čistá. Hloubka dosahuje 82 m. Pokud se ale chcete pokochat celou scenérií nad vodou, projděte se po okružní stezce. Je dlouhá 4,5 kilometru a u upraveného vývodu pramene si při tom klidně naberte pitnou vodu. 

Vorderer Gosausee
Projděte se okolo jezera, trasa je pěkná a 4,5 km dlouhá.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Hallstatt a okolí – na túru i kávičku ve městě

Hallstatt je nádherné malebné městečko ve vnitřní části Solné komory. Vsadíme se, že fotku ze zdejšího viewpointu jste viděli, i když o tom třeba nevíte. Městečko, které obývá necelá tisícovka lidí, vás zaujme na sobě namačkaný domky, některé z nich dokonce stojí na kůlech zapuštěných do vody. Vaši pozornost si jistě zaslouží farní kostel Nanebevzetí Panny Marie z roku 1520 a kostnice rovněž ze 16. století. 

Když se budete chtít projít nebo se podívat nad město, vyjeďte lanovkou nebo vyjděte na Salzberg. Výhled je odsud skutečně skvostný!

Hallstatt
Hallstatt je neuvěřitelné fotogenický. Nezůstávejte ale jen v něm a podívejte se na něj a jeho okolí i z výšky!
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Vídeň – klasika pro klasiky

Pokud milujete objevování měst, Vídeň byste neměli navštívit jen jednou. Pěkně ji prozkoumejte, každý si tady najde to své. Kromě historického centra a katedrály svatého Štěpána neuděláte chybu, když se vydáte na Hofburg, na Ringstrasse, kudy původně vedlo obranné opevnění města, nebo do Prátru, kde budete mít o zábavu o postaráno, ať už budete cestovat sami, s rodinou nebo partou přátel. 

Pro milovníky muzeí je přichystaná „hostina“ v Muzejní čtvrti, pokud byste rádi viděli palác, pak je tu pro vás Belvedere a Schönbrunn. A nezapomeňte na Hundertwasserhaus!

Vídeň Prátr
Vídeň je království pro všechny.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Salzburg – historické budovy v dech beroucí scenérii

Mozartovo rodiště je nejen krásné, ale nabízí i okouzlující atmosféru díky horám, které má za sebou. K nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším místům patří pevnost Hohensalzburg, zámky Mirabell a Hellbrunn, Mozartův rodný dům nebo třeba zoologická zahrada

Rozhodně si udělejte výlet i v okolí města – svezte se horským vláčkem, vydejte se do obřích ledových jeskyní nebo se projeďte po horské silnici u Grossglockneru. Na zdejší výhledy jaktěživi nezapomenete!

Salzburg
Mozartovo rodiště a jeho okolí se vám určitě bude líbit.
Zdroj:
www.bigstockphoto.com

Laa and der Thaya – pro milovníky lázní

Že máte radši relaxaci než dobrodrůžo a poznávání měst? Žádný problém. Hned za hranicemi, jižně od Hevlína, najdete lázeňské městečko Laa an der Thaya. Lázněmi a lázeňskými procedurami to tady žije, jen si najít to, co vám bude nejvíc vyhovovat. 

V termálních lázních Silent Spa na vás čeká super wellness, termální voda a bazény, letní koupaliště a saunový svět a vyřádí se tu i děti, žádný strach. Vyzkoušet můžete i zdejší fitness program nebo se nechte hýčkat při kosmetických procedurách. Je to na vás!

Laa an der Thaya
Laa an der Thaya je nenápadné městečko poblíž hranic. Nabízí ale velkolepé zážitky.
Zdroj:
wikimedia

Navštívíte letos Rakousko? Vyberte si, co vás láká, a vydejte se vstříc svým snům!

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vycestování do Rakouska už je možné i bez testu při návratu. Kam se podívat?