Přejít k hlavnímu obsahu

Výlety za dokonalou „insta fotkou“: tohle jsou ta nejfotogeničtější místa v Česku

Chcete ovládnout Instagram? Nebo jenom toužíte po dokonalé momentce do rodinného fotoalba? Stačí navštívit některé z následujících míst, které jsou zárukou originální fotky!

Pravčická brána

Za největší pískovcovou bránou v Evropě se vydejte do Národního parku České Švýcarsko. Brána měří na výšku 16 metrů a k tomu je navíc 26 metrů široká. Protože jde o nesmírně fotogenické místo, vznikají v její blízkosti okouzlující snímky.

Největší pískovcová brána v Evropě
Pravčická brána je největší pískovcovou bránou v Evropě.
Zdroj:
Bigstockphoto

Český Krumlov

Jihočeský kraj se může pochlubit několika historickými klenoty. Jedním z nich je i Český Krumlov, zapsaný od roku 1992 na Seznamu světového dědictví UNESCO. Málokdo také ví, že město zabodovalo v žebříčku prestižního časopisu National Geographic, kde obsadilo krásnou 16. příčku. Dostalo se tak do dvacítky nejkrásnějších míst světa!

Český Krumlov na seznamu UNESCO
Český Krumlov byl podle časopisu National Geographic vyhlášen 16. nejkrásnějším místem světa .
Zdroj:
Bigstockphoto

Pančavský vodopád

Abyste mohli pořídit fotku nejvyššího vodopádu Česka, musíte si ji zasloužit. Celé kaskády vodopádu měří 250 metrů a stát na jeho vrcholu je opravdu nezapomenutelný zážitek. Dostanete se tady třeba po červené turistické značce z Bedřichova (Špindlerův Mlýn) přes Labskou boudu.

Nejvyšší vodopád Česka
Pančavský vodopád je díky svým 250 metrům nejvyšším vodopádem v Česku.
Zdroj:
Bigstockphoto

Boubínský prales

Tropické teploty nemají v srdci Šumavy šanci. V Boubínském pralese vám totiž přijde teplota zhruba o pět stupňů nižší. To díky vlhkosti a nepropustnosti korun stromů. Stromy tady dosahují mnohdy i padesáti metrů a společnost zrcadlových jezírek nabízí ideální podmínky k focení.

Boubín
V pralese se zchladíte i během tropických letních dnů. Teplota je tady minimálně o pět stupňů nižší.
Zdroj:
Bigstockphoto

Vyhlídka Máj

Asi nenajdete fotografovanější vyhlídku, než tu s romantickým názvem Máj. Nejznámější a nejkrásnější pohled na Vltavu vás okouzlí jedinečným meandrem řeky v bývalých Svatojánských proudech. Na místo nevede žádná turistická trasa, vyšlapanou pěšinku nadšených fotografů a beznadějných romantiků ale určitě nepřehlédnete.

Vyhlídka Máj – řeka Vltava
Máj je nejfotografovanější českou vyhlídkou. A my se vůbec nedivíme.
Zdroj:
Bigstockphoto

Moravské Toskánsko

Nejfotogeničtější krajina Česka se ukrývá na jižní Moravě. Dlouhé pásy hnědých či zelených polí s kapličkami a osamělými stromy se táhnou až k obzoru a na první pohled vypadají jako nekonečné. Do lokality se vydávají zkušení i amatérští fotografové z Česka i zahraničí. Každý si totiž přeje zachytit moravské Toskánsko, jak se krajině familiárně přezdívá.

Krajina moravského Toskánska
Moravské Toskánsko láká fotografy z celého Česka.
Zdroj:
Bigstockphoto

Mumlavský vodopád

Další skvost Krkonoš najdete poblíž Harrachova. Asi 10 metrů vysoký skalní stupeň v žulovém řečišti je vděčným cílem fotografů i instagramerů. V průběhu roku tak vznikají úžasné fotky, které zachycují jeden z nejkrásnějších vodopádů u nás (jeho součástí jsou i unikátní hrnce a čertova oka). Jakmile ale přijde zima, mráz promění vodu v led a vykouzlí tak mohutný ledopád, který u nás nemá obdoby.

Říčka Mumlava – vodopád
Během zimy se oblíbený cíl turistů mění na pohádkový ledopád.
Zdroj:
Bigstockphoto

Macocha

Asi nejznámější a nejnavštěvovanější propast Česka je neodmyslitelně spjata s pověstí o zlé a nenávistné maceše, díky které si ostatně vysloužila také svůj název. Hloubka suché části propasti je 138,4 metrů a pohled z vrchního můstku není nic pro ty, kteří se bojí výšek.

Propast Macocha
Nejnavštěvovanější a nejznámější propast u nás je opředena řadou pověstí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Lom Velká a Malá Amerika

Asi nejznámějšími lomy Česka jsou dvě „Ameriky“ – Malá a Velká. Soustava jámových vápencových lomů, které jsou propojené podzemními štolami, se nachází u obce Mořina v Českém krasu. K jednomu z nich se váže strašidelná historka, to ale nebrání návštěvníkům v pořizování úžasných fotek.

Lom Velká a Malá Amerika
Lomy Velká a Malá Amerika lákají k netradičním fotkám.
Zdroj:
Bigstockphoto

Adršpašsko teplické skály

Adršpašské a Teplické skály jsou od roku 1933 součástí Národní přírodní rezervace. Spojuje je sedmikilometrová Vlčí rokle a během prohlídky vás okouzlí skalní věže, které dosahují výšky až 90 metrů, hluboké soutěsky, jezírka i vodopád. O zajímavé fotky tak rozhodně nebude nouze.

Adršpach
Unikátní skalní útvary a zrcadlová jezírka jsou vděčným cílem fotografů z blízkého i vzdáleného okolí.
Zdroj:
Bigstockphoto

Panská skála

Tenhle skalní unikát jste pravděpodobně už někdy viděli. Minimálně aspoň v pohádce Pyšná princezna. Panská skála, která je součástí Českého středohoří, láká na unikátní „varhany“ i romantické jezírko.  

Varhany – panská skála
Panskou skálu jste mohli vidět v pohádce Pyšná princezna.
Zdroj:
Bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

50° 4' 31.9404", 14° 26' 16.08"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Výlety za dokonalou „insta fotkou“: tohle jsou ta nejfotogeničtější místa v Česku