Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Congost de Mont Rebei: přitažlivá kráska, která odděluje Katalánsko od Aragonie

Necháváte se rádi vizuálně oblažovat okolní krajinou, která je něčím atypická? Pak vsadíme svoje turistické boty na to, že návštěvy Congost de Mont Rebei nebudete litovat.

Pokud ještě k tomu extra zbožňujete soutěsky, vůbec nepochybujte o tom, že tohle místo vám bude mozek na oční víčka promítat před spaním ještě hodně dlouho. Až budete mít namířeno do Španělska, prostě to vyzkoušejte. Z Barcelony je to sem, co by kamenem dohodil a zbytek dojel autem, ale jen tři hodinky, což je vlastně skoro nic. 

Congost de Mont Rebei – lávka
Uznáváme, že pro lidi se závratěmi to tady může být celkem utrpení.
Zdroj:
Shutterstock

Congost de Mont Rebei je soutěska vytvořená řekou Noguera Ribagorçana. Je přirozenou hranicí mezi Aragonií a Katalánskem a taky rozděluje dvě části pohoří Montsec na Montsec d´Ares a Montsec de l´Estall. Místy se budete dívat i na 500 metrů vysoké stěny a místy se tu budete cítit poměrně stísněně – v nejužších místech měří soutěska asi 20 metrů.

Congost de Mont Rebei – chodník
I výstup vás čeká. Všechna dřina ale stojí za to a procházka ve finále nijak zvlášť náročná není.
Zdroj:
Shutterstock

Kudy za tou parádou? 

Základem úspěchu je dostat se na parkoviště Aparcament de la Masieta nedaleko městečka Puente de Montañana. Tam si sbalte batoh, abyste si tu nádheru užili a nemuseli spěchat zpátky. Když se budete chtít jen projít, nejspíš to dáte za 2,5 hodiny, ale pokud si chcete udělat i piknik a prostě se místy jen tak kochat, vyhraďte si klidně 4 hodiny. V horkých dnech berte hodně vody! Z parkoviště už budete vědět, kudy dál, cedulky vás navedou, stejně tak cesta.

Congost de Mont Rebei – pěšinka
Na tenhle výlet jen tak nezapomenete.
Zdroj:
Shutterstock

Máte-li rádi jeskyně, udělejte si malou odbočku k té zdejší. Nazývá se Cueva Colomera a vede k ní strmá pěšinka s řetězy, kterých se ale nelekejte, jsou tu opravdu jen pro ty turisty, kteří nepatří k nejjistějším. 

Congost de Mont Rebei – kajaky
V soutěsce je to občas jeden kajak za druhým.
Zdroj:
Shutterstock

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2 

 
 

Místo

42° 3' 59.3964", 0° 40' 45.9372"
Rubrika:
Aktivity:

Dobrodružství

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Congost de Mont Rebei: přitažlivá kráska, která odděluje Katalánsko od Aragonie