Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Fascinující Las Vegas: To jsou největší hotely planety, sopky uvnitř budov a atrakce za miliony

Na světě snad nenajdete místo, které vám nabídne najednou tolik příležitostí k zábavě, hazardu a zhýčkanému životnímu stylu jako Las Vegas. 

V této megatovárně na sny oplývající všudypřítomným luxusem a bezstarostným životem každý alespoň na chvíli zapomene na své strasti a problémy a oddá se nekonečné záplavě famózních zážitků.

Las Vegas je dynamické a oslnivé město vysokých kasin a hotelů, které den co den dokáží vstřebat sto tisíc návštěvníků. Jeho ulice bují zábavou, oslňují výbuchy světel neonů, šokují obřími obrazovkami a atrakcemi za miliony a miliony dolarů. Do plné krásy se probouzí hlavně po setmění, kdy se začne zbarvovat neuvěřitelným množstvím různobarevných světel a neonů.

K Las Vegas rovněž neodmyslitelně patří zakázaná, byť okatě přítomná prostituce, vysoké kriminality, drog, alkoholu a sebevražd. Nejvíce ze všeho však Vegas představuje továrnu na peníze, která každoročně zválcuje čtyřicet milionů turistů a vyždímá z nich závratné zisky. Náhoda zde nemá místo. Každý detail je důkladně promyšlen a marketingově ověřen. Snad proto Las Vegas jedni zbožňují a jiní zatracují.

Zlaté město San Francisco: podívejte se na jeho největší taháky, včetně mostu Golden Gate!

Jak si užít Las Vegas

Co se zde dá dělat? Na své si přijde opravdu každý. Milovníka nočního života uspokojí exkluzivní kluby, kabarety, diskotéky či bary, hazardní hráči najdou svůj ráj v některém ze zdejších luxusních kasin. Chcete zde jen odpočívat? Taky žádný problém, luxusně vybavené hotely vám nabídnou relaxační programy, lázně, nebo třeba masáže.

Vítejte v Las Vegas
Vítejte v Las Vegas!
Zdroj:
Shutterstock

Las Vegas je také dobré místo pro hráče golfu – den strávíte na hřišti, večer si dáte delikátní večeři v některé z renomovaných restaurací, pak zhlédnete dramatické vystoupení v divadle nebo koncert. Milovníci adrenalinu mají možnost nechat si rozproudit krev v žilách na některé z velikých horských drah. V okolí objevíte také mnoho zajímavých míst k navštívení, kam můžete vyrazit třeba vypůjčeným automobilem.

Zábavní byznys vás zde naprosto uhrane. Nevíte coby? Návštěvníci si mohou objednat helikoptéru a proletět se po setmění nad městem, nebo si zaletět někam do okolí. Nezvyklým nápadům se v Las Vegas meze nekladou. Jedna věc je tady ale přichystána pro každého – nespočet show a zážitků, které se na vás jako nekonečná lavina valí zpoza každého rohu. Čas vám v Las Vegas uteče tak rychle, že vůbec nebudete chtít odjíždět.

Místo, které obývali Indiáni 3 000 let před Kristem, se propracovalo až na hlavní město Pensylvánie

Hlavní tepna je bulvár Strip

V létě Las Vegas rozpáluje prudké slunce a i po setmění zde panují teploty na hranici 35°C. Klimatizace je samozřejmostí. Hlavní centrum dění se jmenuje ulice Las Vegas Boulevard (přezdívá se jí Strip). Lemují ji luxusními hotely, kasiny, fontány atd. Šestikilometrový úsek ulice se všemi podstatnými atrakcemi vymezuje věž Stratosphere a na jihu obří pyramida Luxor. Na vrcholu 350 metrů vysoké Stratosphere nenajdete jen prosklenou vyhlídku, ale i horskou dráhu.

Více na jih, k centru města, začíná oblast velkých kasin. Saharu, jedno z nejstarších kasin města, potkáme poněkud stranou, platí za klidnější místo. Následuje Circus Circus s živou produkcí akrobatů, Stardust, Riviera a Desert Inn. V sedm metrů hluboké laguně před kasinem Treasure Palace probíhá regulérní bitva pirátské plachetnice s anglickou korvetou – nechybí děla, výbuchy, šlehající plameny a nakonec i potopená loď.

Zpackali studnu a omylem vytvořili jedno z nejkrásnějších míst planety

Z obrovského poutače hotelu Mirage shlížejí dva vyčpělí krotitelé Sigfried a Roy, kteří jsou hlavním magnetem show se vzácnými bílými tygry. Zvířata spatříme v proskleném atriu u hlavního vchodu. V umělé džungli před hotelem s jezerem a tropickým vodopádem vždy po setmění vybuchuje sopka, teče láva a hoří voda.

Pak přijde Flamingo – přebudované na Hilton Hotel – a proti němu stojí impozantní Caesars Palace. V jeho vnitřnostech bojují olympští bohové – důmyslná sestava robotů za osm milionů dolarů v pravidelných intervalech vyrůstající z poklidné fontánky a plnící prostor ohněm a burácením. Představení probíhá ve spojnici renesančních uliček s krámky, restauracemi pod bledě modrou oblohou, ač ve skutečnosti v hlubokém podzemí kasina.

Eiffelova věž v Las Vegas
V Las Vegas najdete i kousek romantické Paříže.
Zdroj:
Artyart / Shutterstock

Kousek odtud stojí štíhlá linie Eiffelovky, jenže poloviční výšky. A když Eiffelovka, tak proč ne Socha svobody? Symbol Ameriky a repliku New Yorku s kasinem New York-New York najdeme jižně od herny Paris. Na Manhattanu kapesních rozměrů se projdeme po Brooklynském mostě, vstoupíme do kasina s tichou atmosférou Centrálního parku při zapadajícím slunci. Venku mezi napodobeninami mrakodrapů jezdí horská dráha Manhattan Express Roller Coaster místy i stokilometrovou rychlostí.

Že už to stačí? To by však nesmělo býti jedovatě fosforeskující zeleně kasina MGM Grand Hotel. S pěti tisíci pokoji jde o suverénně největší hotel na světě a jeden ze symbolů Las Vegas. Obrovskou budovou projíždí futuristický vláček na jediné koleji a hned vedle hlavního vchodu je tropická zahrada Lion Habitat s ruinami chrámu a cvičenými lvy.

Nashville: město, kam se stěhují superhvězdy

MGM Grand navrhl architekt Veldon Simpson, z jehož dílny vyšel i hotel Excalibur ve stylu středověkého hradu a také úchvatný Luxor. Tahle černá pyramida na konci „Stripu“ strhne jednoduchostí a šarmem. Je sice dutá, ale ve svých stěnách ukrývá přes čtyři tisíce hotelových pokojů. A její atrium je tak veliké, že by zde zaparkovalo devět obřích letounů Boeing 747 poskládaných jeden na druhý.

Las Vegas je fascinující a i týden je na prozkoumání jeho atrakcí sakra málo času. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3

 
 

Místo

36° 6' 59.4792", -115° 10' 22.044"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Fascinující Las Vegas: To jsou největší hotely planety, sopky uvnitř budov a atrakce za miliony