Přejít k hlavnímu obsahu

Jak ušetřit při koupi outdoorového vybavení

Výbava na outdoor nemusí být vždy drahá. Postačí vám oblečení, batoh a také kvalitní boty. Vyberte si takové vybavení, aby bylo celoroční a funkční.

Na outdoor potřebujete pořádný batoh. Ten seženete v obchodě se sportovními potřebami. Měl by být nepromokavý a vybaven pásy s výztuhou. Velikost batohu je ideální střední, tak, abyste mohli chodit na kratší i delší výlety. Do sportovního batohu je potřeba umístit spacák, oblečení a nějaké zásoby.

Zádový systém batohu je vyztužen speciálně, aby se dobře nosil. Popruhy většiny batohů jsou výškově nastavitelné na různou velikost postavy. Za kvalitní batoh nemusíte příliš utrácet. Při koupi použijte slevový kód Hanibal, který vám zajistí levný nákup.

V batohu by mělo být správné vybavení. Budete potřebovat sadu na vaření a jídlo na cesty. Pořiďte si jednoduchý vařič a nádobí. Stačí vám ešus, nemusíte si pořizovat drahé nádoby na nápoje či vaření. Na kratší cesty se hodí jenom hrnek nebo termoska na horký nápoj, třeba kávu nebo čaj.

Určitě se vždycky hodí pončo nebo pláštěnka, která vás ochrání před deštěm. Měla by být skladná a nepromokavá. Obzvláště v noci, kdy může přijít neočekávaný liják, se pláštěnka hodí na chození kolem stanu. Poslouží vám také zlevněné outdoorové svítilny, které fungují na led diody, čelovky, baterky nebo lampa na postavení. Tu oceníte obzvláště večer při vaření a poklábosení s přáteli.

Kempování v přírodě

Kempování v přírodě je velmi zábavné a přínosné. Užijete si příjemné prostředí a načerpáte čerstvý vzduch. Bude se vám hodit stan s nepromokavou plachtou. Ušetřit můžete s použitím slevového kupónu. Slevové kupóny na levné stany seženete na webu Pandakupony.cz. Hodí se vám také spacák a karimatka. Ten si vyberte podle toho, v jaké teplotě chcete kempovat. Někteří kempují rádi jen v létě a jiní jdou i do zimního nocování v přírodě, kdy je třeba pořídit si kvalitnější spacák, tak, aby vás pořádně zahřál.

Na spaní pod širákem se hodí také nepromokavá plachta, kterou se přikryjete proti ranní rose. Je dobrá, i kdyby v noci sprchlo. Kvalitní boty jsou samozřejmostí. Noste také teplé ponožky, které vás ochrání před zimou.

Oblečení na outdoor

Oblečení na outdoor by mělo být funkční a pohodlné. Využijte materiály, které mají odvod potu. Poslouží vám dobře merino i syntetické materiály. Sportovní vybavení má lehkou gramáž a dobře se nosí i v batohu, kde příliš nezatěžuje záda. Zároveň je teplé a anatomicky výhodné, drží dobře na těle.

Na chození po mokré trávě se hodí návleky na nohy. Mají Gore-texovou membránu, která ochrání vaši nohu, jak proti mokru, tak také drobným kamínkům.

Co se ještě hodí na hory

Určitě se vám bude hodit spousta dalších věcí. Jako například sluneční brýle, které vás ochrání proti horskému slunci. Vezměte si sebou i opalovací krém. Kompas vám zase řekne, kde se nacházíte, obzvláště v lese. S trekovými holemi se snadno dostanete všude, i na méně dostupný terén, kde jsou větší kameny. Napomohou vám i při náročnějších výstupech. Pokud chcete znát přesně ušlé kilometry, použijte krokoměr. Bude vám počítat také tep.

Vybavení na lezení

Výbava na hory může být základní, ale také lezecká. Při zdolávání větších horských vrcholů a skal je nutné mít i lezecké vybavení. Poslouží vám mačky, cepíny, lana, helmy, karabiny nebo ferraty. Na lezení se hodí horolezecké boty, které vám napomohou slézat dobře po skalách a udržet se na nich.

Skvělé je také termoprádlo, které vás udrží v suchu. Sportovní prádlo vás zahřeje. I v letních měsících jsou vhodná sportovní tílka nebo šortky. Při lezení je dobré mít dlouhé kalhoty, které zabrání případným oděrkám. Vybavení na hory lze pořídit snadno a levně. Pomocí slev budete mít zaručeně kvalitní produkty, se kterými bude kempování v přírodě radost.

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jak ušetřit při koupi outdoorového vybavení

Fotogalerie