Přejít k hlavnímu obsahu

Kam v listopadu k moři? Na špici je Thajsko

Pomalu začíná podzimní sychravo a spousta Čechů začíná přemýšlet, kam před nimi utéct. Perfektně se hodí, že právě začíná sezóna exotických dovolených.

Většina lidí, kteří jedou na dovolenou do exotických destinací, chce lenošit s drinkem na pláži, ale k tomu i poznávat a sportovat, zkrátka zažít něco víc. To v Thajsku jde bez problémů. To vyplývá z dlouhodobých klientských průzkumů na poli cestovního ruchu. Stále více se prosazuje požadavek na aktivní strávení dovolené. „Když už člověk odletí tna druhý konec světa, chce toho vidět a zažít co nejvíc. Pláž u hotelu, bazén a promenád a už jsou samozřejmostí,“ přitakává Tomáš Růžička z cestovní kanceláře ESO travel.

Proto se v nabídkách cestovek objevují kromě klasických pobytových a poznávacích zájezdů i jejich kombinace. A jednou z nejlákavějších zemí k navštívení je Thajsko. Proč tomu tak je?

Tak do takovéhle vody se potápět, to musí být úplný ráj.
Zdroj: Bigstock.com

Kurz thajské kuchyně a masáží

Slavná a živá letoviska jako Phuket nebo Pattaya, klidnější ostrovy v Andamanském moři – Češi rádi obojí. Tradiční špička přichází hlavně okolo vánoc a silvestra. Už teď je kapacita letadel téměř plná a v nabídce jsou poslední volná místa.

Thajci vědí, co je dobré a zdravé.
Zdroj: Bigstock.com

Češi sem létají za kurzy exotického vaření nebo pro základní vyškolení v tradičních thajských masážích. Celý pobyt trvá zhruba dva týdny - v tom prvním probíhá v Bangkoku samotný kurz (kurz vaření trvá čtyři dny, kdy v kuchyni strávíte tři hodiny denně, masérský kurz pak „spolkne“ celý týden a učíte se sedm hodin každý den), v druhém týdnu se pak skupinka přesune do některého z nádherných thajských letovisek a zaslouženě užívá klidu a pohody.

INZERTNÍ SDĚLENÍ: Na textu se podílela cestovní kancelář ESO travel, specialista na cestování do exotických lokalit včetně Karibiku nebo moří kolem Antarktidy.
Thajsko a jeho národní parky. Jsou jich tady desítky. Podíváte se do krasových jeskyní, projedete Železnici smrti, svezete se na slonech. A pak si užijete volno a relax u moře, ve vámi vybraném hotelu.

Potápění a golf? Hotový ráj

Z vějíře možností aktivních dovolených jsou pak i velmi žádané potápěčské a golfové tripy – čtrnáct dní intenzívního cestování za nejlepšími potápěčskými a golfovými lokalitami. Při potápěčském tripu se nejčastěji vyráží na thajské ostrůvky, čtyři dny jsou věnované čistě jen pobytu na lodi a každý den jsou v plánu dva ponory.

Takhle vypadá výhled do okolí z hřiště v Rayongu.
Zdroj: Bigstock.com

Golfová tour obvykle začíná v Bangkoku klasickým poznávacím okruhem po nejznámějších památkách a čtvrti „červených lucerniček“ Patpong, a pak se vyráží na okruh po nejznámějších golfových hřištích.

Neuvěřitelný výhled, že?
Zdroj: Bigstock.com

Mimochodem – Thajsko je co do počtu golfových hřišť světová velmoc. Jen v okolí letoviska Pattaya jich je více než 20, na severu v horách v okolí Chiang Mai, brány Zlatého trojúhelníku, jich je také k desítce. A to nejkrásnější je prý na ostrově Ko Samui. Jmenuje se Santiburi a je z něj výhled na moře a okolní drobné ostrůvky.

 
 

Místo

7° 47' 0.7548", 98° 19' 37.0524"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Pavel Jartym

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam v listopadu k moři? Na špici je Thajsko