Přejít k hlavnímu obsahu

Kam se vydat na podzimní dovolenou?

Léto skončilo, chmurné a nevlídné počasí přebírá vládu. Nejradši byste utekli na pláž, leželi pod palmami a užívali si sluníčka? Můžete!

Všude není tak jako u nás. Jsou i destinace, které lákají k návštěvě spíš na podzim. Užijete si sluníčka, odpočinete si a nebudete se nikde mačkat s tisíci dalších turistů. Kam se na podzim vydat za sluníčkem?

Tropický ráj na Bali

Nejen surfaře a potápěče zve k návštěvě ráj jménem Bali. Láká na skvělé jídlo, nádhernou přírodu, lidi, kteří nikam nespěchají a dlouhé slunné pláže.

Objevujete rádi památky, které jste ještě neviděli? Bali vás uchvátí. Je domovem starověkých chrámů jako Uluwatu, Lempuyang nebo Tanah Lot. 

Když už tu budete, určitě navštivte vesnici Tenganan, která vám ukáže to pravé Bali. Vůbec se nebude lišit od vašich představ. Vstup do vesnice je zpoplatněný, investice se vám ale vrátí. Nic podobného už neuvidíte. 

Jen si to představte. Kamenné domy s doškovou střechou, domorodci kmene Agabalijců, kteří vám představí originální zvyky, tradice a řemesla.

Přírodě dominují rýžová políčka a terasy. Ubudu, Jatiluwih nebo terasy podél Sidemenské silnice přímo vybízí k návštěvě.

A co odpočinek? Zabořte nohy do rozpáleného písku, osvěžte se v moři, zajděte na jídlo do rybářské vesničky. Večer si nenechte ujít západ slunce a užívejte si ráj na zemi.

Rýže Asie
Venkov na jihovýchodě Asie je kouzelný.
Zdroj:
www.letuska.cz

Thajsko – země zlatých Buddhů i měst s bohatou historií

Do Thajska se většina lidí vydává až ve chvíli, kdy končí období dešťů, to znamená koncem října. U nás už se balíme do mikin, bund a pláštěnek, v Thajsku je krásných 30°C, teplota vody se pohybuje kolem 27°C. 

Výchozím bodem určitě musí být Bangkok. Vydejte se do Wat Pho, Wat Arun nebo Velkého paláce. Za nezapomenutelnou sochou Buddhy z ryzího zlata zajděte do chrámu Wat Traimin.

Toužíte poznat nedotčenou přírodu? Zajděte si k řece Kwai, užijte si projížďku na slonech, pokochejte se pohledem na vodopády v národním parku Erawan

Víte, že buddhistické chrámy patří v Thajsku mezi největší turistické atrakce? Najdete jich tu kolem 40 tisíc. 

Toužíte si lehnout na pláž s bílým pískem, koupat se v jasně modré vodě, vychutnat si mořské plody připravené dle tradičních receptů, obdivovat velké skály vykukující z moře? Thajsko je pro vás to pravé!

Pobřeží Kypru
Pobřeží Kypru je nádherné.
Zdroj:
www.letuska.cz

Na Kypru je teplo až do listopadu

Rodiště bohyně Afrodité zve milovníky archeologie, láká barevnou přírodou a modrou oblohou. Na podzim tu je lepší klima než v létě, o menším množství turistů nemluvě. Kdo si chce Kypr dosyta užít, měl by si cestu plánovat na podzim.

Bujarý noční život na vás čeká ve městě Limassol, památky zase v Larnace. Nejhezčí městečko je Pafos. Hledáte pláž s bílým pískem a tyrkysově modrou vodou, jakou znáte z fotek? Vydejte se na Nissi bay.

I na podzim si můžete užít skvělou dovolenou. Možná lepší než v létě. Davy turistů jsou pryč, pláže jsou prázdné, moře teplé. Co víc si přát?

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Autor:
redakce

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam se vydat na podzimní dovolenou?