Přejít k hlavnímu obsahu

Ledové sochy se objevily na Pustevnách! Tentokrát ale bez doprovodného programu

Organizátoři a pořadatelé tradiční výstavy ledových a sněhových soch slibovali, že ani letos návštěvníci Pusteven o jedinečnou výstavu nepřijdou. Její termín ale dopředu neznali.

Z důvodů aktuální situace a vládních nařízení se ale nemohla tradiční výstava ledových soch konat.  Alespoň tedy ne ve své původní podobě. O to větší bylo proto překvapení, když se ze dne na den v oblíbeném středisku objevily tuny ledových kvádrů, ze kterých umělci začali tvarovat pohádkové sochy.

Nelehká doba si žádá výjimečná rozhodnutí

Organizátoři dle svých slov chtěli i v této nelehké době potěšit sochami návštěvníky, kteří na Pustevny houfně míří. Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci budou ale sochy vystavené pouze pod širým nebem na různých místech Pusteven.

Návštěvníci si je proto mohou během procházky zasněženou krajinou prohlédnout, ale zároveň musí počítat s tím, že se tady letos nebude konat doprovodný program, na který byli zvyklí během minulých ročníků. Na druhou stranu prohlídka soch nebude na rozdíl od minulého roku zpoplatněna.

Pustevny tak i přes překážky a komplikace také letos ožijí ledovou krásou a třpytem několika sněhových a ledových uměleckých děl. Jejich podobu a téma organizátoři pečlivě střeží. Pro návštěvníky tak bude vzhled soch příjemným překvapením.  Ledové kvádry se tradičně připravovaly v opavských mrazírnách a na Pustevny jich dorazilo více než 40 tun.

Lanovka je v provozu

Lanová dráha Ráztoka je v současné chvíli stále v provozu. Na Pustevnách je otevřeno také několik výdejních okének s pitím a občerstvením. Funguje tady i půjčovna běžek a sněhoběžek (pouze po předchozí domluvě a rezervaci).

Organizátoři nicméně návštěvníky prosí, aby během návštěvy oblíbeného horského střediska dodržovali nezbytná nařízení (roušky a rozestupy), která mají zmezit nebo alespoň zpomalit šíření nemoci covid-19.

 
 

Místo

49° 29' 24.0236", 18° 15' 53.711"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Ledové sochy se objevily na Pustevnách! Tentokrát ale bez doprovodného programu