Přejít k hlavnímu obsahu

Léto v Egyptě ještě nekončí. Tohle jsou nejoblíbenější letoviska

Egypt letos obsadil pomyslnou třetí příčku na žebříčku oblíbenosti. Přeskočilo ho jenom Řecko a Turecko. A právě takhle destinace je nyní ideálním místem pro trávení pozdní letní dovolené. Příjemné teploty, prohřáté moře s bohatým podmořským životem a spousta historických skvostů, dělají z Egypta oblíbený cíl turistů z celého světa. Pokud zvažujete návštěvu této země, přečtěte si, co od jednotlivých letovisek očekávat.

Sharm El Sheikh: Celoroční sezóna a vysoce hodnocené hotely


Největším lákadlem letoviska Sharm El Sheikh je nikdy nekončící sezóna. Díky své výhodné poloze na jižním cípu Sinajského poloostrova tady můžete prožít příjemnou dovolenou během naší zimy i parného léta. Letovisko omývá Rudé moře, které se může pochlubit bohatým podmořským životem. Profesionálové i jejich méně zkušení kolegové mohou pod mořskou hladinou pozorovat nespočet ryb, korýšů, korály, a pokud vám bude štěstí přát, možná se dočkáte i mořské krávy, želv nebo delfínů.

Sharm El Sheikh
Sharm El Sheikh patří mezi nejznámější a nejnavštěvovanější egyptská letoviska.
Zdroj:
Bigstock.com

Letovisko bývalo ještě v 60. letech malou rybářskou vesničkou a nic nenasvědčovalo tomu, že by to mohlo být do budoucna jinak. Osud tomu ale chtěl a rybářská vesnička se pomalu začínala přizpůsobovat požadavkům turistů. Okolo pobřeží začaly vyrůstat honosné hotely se službami na vysoké úrovni a v průběhu let z městečka vyrostlo jedno z nejznámějších egyptských letovisek. Zdejší pláže jsou písčité a moře naprosto průzračné. Díky pozvolnému vstupu do vody je letovisko vhodné také pro rodiny s dětmi nebo hůře pohyblivé osoby.

Hurghada: Komerční destinace pro milovníky zábavy

Hurghada je zřejmě tím nejznámějším egyptským letoviskem. Díky své komerční povaze si tady přijdou na své především milovníci rozlehlých hotelových resortů, ale i městských center, které jsou plné tradičních restaurací a shisha barů. Srdce návštěvníků si letovisko získalo především svými zlatavými plážemi, krásným, čistým mořem, celoroční sezónou a komfortem, který je schopno nabídnout.

Hurghada Egypt
Rušná Hurghada je ideální pro milovníky luxusních hotelových resortů i diskoték.
Zdroj:
Bigstock.com

Hurghada se táhne neuvěřitelných 90 kilometrů po pobřeží Rudého moře a návštěvníci si tady mohou vybírat z celé škály kvalitních hotelových sítí známých jmen. Výjimkou nejsou hotely světoznámého řetězce Hilton, Mariott nebo Mercure. Jedinou nevýhodou destinace jsou přírodní památky, které vám Hurghada (asi jako jediné) nedokáže nabídnout. Pokud ale hledáte místo s bohatým podmořským životem, luxusními hotely, nikdy nekončící zábavou a skvělou kuchyní, je Hurghada sázkou na jistotu.

Marsa Alam: Pro milovníky klidné dovolené

Pokud bychom hledali skutečný kontrast k letovisku Hurghada, pak je jím nepochybně Marsa Alam. I Marsa bývala původně rybářskou vesnicí a turismus se tady rozvíjel jen velmi pomalu a přirozeně. Proto tady nenajdete jeden hotel přilepený vedle druhého, dlouhé promenády ani městské diskotéky. Marsa Alam si stále uchovává svou původní tvář, což ocení všichni ti, kteří chtějí trávit klidnou a ničím nerušenou dovolenou.

Marsa Alam Egypt
Marsa Alam se díky své poloze řadí mezi klidná a pohodová letoviska.
Zdroj:
Bigstock.com

Protože jsou místní pláže orientované východním směrem, určitě stojí za to si alespoň párkrát přivstat a být svědkem nezapomenutelného východu slunce. Zdejší pláže jsou jedny z nejhezčích v Egyptě. Čistá voda v moři vyzývá k objevování magického podmořského světa včetně pestrobarevných korálových útesů. Za zmínku stojí třeba útes Samadai, kterému se někdy přezdívá také Dům delfínů. A když už jsme delfíny zmínili -  vydejte se na organizovaný výlet do letoviska Sataya, kde si s nimi můžete dokonce zaplavat.

Safaga:  Klidná atmosféra a léčivé prameny


Další neméně oblíbené prázdninové letovisko je opět příslibem kvalitně strávené egyptské dovolené. Letovisko není tak rušné jako výše zmíněná Hurghada, můžeme ho tak směle přirovnat k oblíbenému Marsa Alam. Zajímavostí, kterou málokterý turista tuší, je, že okolí Safagy se může pochlubit léčivými prameny, s čímž se v žádném jiném egyptském letovisku nesetkáte.

Safaga Egypt
Safaga je vyhledávanou egyptskou lokalitou.
Zdroj:
Bigstock.com

Safaga je ideálním výchozím bodem pro ty, kteří chtějí poznávat egyptské památky. Nedaleko ní se totiž nachází legendární Karnak, největší starověký chrámový komplex v celém Egyptě či Luxor, chrám zasvěcený bohu Amonovi. Vydat se samozřejmě můžete také do Údolí králů s legendární Tutanchamonovou hrobkou. Zdejší přístav navíc zajištuje bezpečné spojení s Jordánskem a Saudskou Arábií, pokud jste tedy dobrodružnější povahy, neopomeňte ani tenhle výlet.

 
 

Místo

27° 58' 0.0696", 34° 21' 38.8296"
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Léto v Egyptě ještě nekončí. Tohle jsou nejoblíbenější letoviska