Přejít k hlavnímu obsahu

Sever Itálie: Tipy na výlet a dovolenou

Plánujete dovolenou nebo prodloužený víkend na severu Itálie? Máme pro vás pár tipů, kam zajet a co během dnů volna vidět.

Kam do města: Milán

Druhé největší italské město si řada z nás spojí s módou, slavnými obchodními domy, velkými fotbalovými kluby, se spoustou významných italských firem a s nedalekým závodním okruhem Monza. Nikoho též asi nepřekvapí, že Milán patří k nejbohatším městům v Evropě.

Co tady během návštěvy vidět? Hlavním lákadlem jsou nejenom kulturní a společenské akce, ale i pověstná historie zarytá do starých staveb a objektů. Prohlídku Milána můžete začít třeba u Milánského dómu na proslulém náměstí Piazza del Duomo. Opodál je slavná nákupní galerie nazývaná Galleria Vittorio Emanuele II a nedaleko Královský palác a operní dům La Scala.

Milán Itálie
Milán je druhým největším městem Itálie. Řada návštěvníků mu ale neřekne jinak než „mekka módy“.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam do přírody: Národní park Stelvio

Italský národní park Stelvio se může pochlubit rozlohou 134 620 hektarů, což z něj dělá jeden z největších přírodních parků v Evropě a jedno z největších chráněných území v Alpách. Park je rozdělen na čtyři atraktivní provincie, z nichž každá má návštěvníkům mnohé co nabídnout.

Za symbol národního parku Stelvio platí orel skalní. Vzácných zvířat tady ale žije mnohem víc. Zmínit musíme třeba kamzíka, kozorožce, sviště, zajíce sněžného, tetřeva hlušce nebo třeba mloka alpského. Z porostů vás tady zaujmou zejména staleté modříny a borovice a turistickým lákadlem je i ledovec himálajského typu – Ghiacciaio dei Forni s rozlohou 20 km².

Národní park Stelvio v Itálii
Jeden z nejpozoruhodnějších italských národních parků láká na ohrožené druhy zvířat, staleté borovice i ledovce.
Zdroj:
Bigstockphoto

Kam za zábavou: Acquatica Park

Acquatica Park najdete nedaleko Milána. Těšit se tady můžete na nespočet atrakcí pro velké i malé. K dispozici je několik bazénů, skluzavek, tobogánů i adrenalinových atrakcí, kde se vyřádí všichni milovníci vodních hrátek.

Nechybí samozřejmě ani řada travnatých a relaxačních ploch a nespočet stánků s nápoji a občerstvením. K dispozici je i hřiště na fotbal, nohejbal nebo volejbal. Park letos poprvé otevřel své brány 16. června a navštívit ho můžete každý den vždy od 10 do 19 hodin.

Děti v bazénu
Acquatica Park, který najdete nedaleko Milána, je ideálním místem, kde se vyřádí malí i velcí.
Zdroj:
Bigstockphoto


Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

45° 27' 37.6791", 9° 11' 1.1097"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Sever Itálie: Tipy na výlet a dovolenou