Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Tipy na výlet v Plzni a okolí: Stavte se na „jedno“, zapojte mozkové závity nebo si vylezte na Brachiosaura

Plánujete dovolenou v Plzni nebo hledáte nějakou zajímavou víkendovou aktivitu pro celou rodinu? Pokud jste odpověděli ano, pak jsou následující řádky určeny právě vám!

DinoPark Plzeň

Oblíbená atrakce malých i velkých je plná desítek statických i pohyblivých ozvučených modelů dinosaurů v životních velikostech. Plzeňský DinoPark najdete v malebném lesoparku nad plzeňskou ZOO. Obdivovat tady můžete obří model Apatosaura, pod který se schová celá mateřská školka, nádherný pohled na centrum Plzně z „vyhlídky u Brachiosaura“ nebo třeba jezírko s vodopádem obývané druhohorním velikánem. Nechybí ani 3D DinoKino, paleontologické hřiště i netradiční druh dinosaura – fotosaurus.

ZOO Plzeň

Plzeňská zoologická zahrada patří mezi ty nejkrásnější a po právu také nejnavštěvovanější ZOO v Česku. Návštěvníci jistě ocení její obrovskou rozmanitost zvířecích druhů, členitost, ale i upravené výběhy a nespočet stánků s občerstvením. Nechybí ani dětská hřiště, pavilony zvířat a vzdělávací tabule s řadou zajímavostí a důležitých informací. Od dubna do října si tady navíc můžete koupit zvýhodněnou vstupenku do ZOO i zmíněného DinoParku.

Science centrum Techmania

Rodiče zvídavých dítek rozhodně nesmí vynechat návštěvu unikátního science centra Techmania, které se může jako jediné v Česku pochlubit 3D planetáriem. Kromě něj tady najdete řadu interaktivních expozic, jejichž cílem je zábavnou a nenásilnou formou nacházet a rozvíjet osobní vztah dětí i dospělých k vědě a technice. Zjistěte, jak funguje svět kolem nás, že i fyzika může být zábavná, nebo to, že váš oblíbený film je vlastně obrovská věda.

Prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj

Chcete vědět, jak vzniká jedno z nejoblíbenějších piv Česka, nebo ochutnat nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell? Objednejte se na oblíbenou prohlídku přímo do Plzeňského Prazdroje. Během 100 minut nabitých vědomostmi a zajímavostmi, se seznámíte s legendou, která inspirovala více než dvě třetiny všech světových piv, dodnes označovaných jako pils, pilsner nebo pilsener. V ceně prohlídky je pro dospělé samozřejmě i ochutnávka piva přímo z ležáckých dubových sudů v historických sklepech. Zúčastnit se můžete i školy čepování piva nebo dalších zážitkových programů pro jednotlivce i skupiny.

10 zemí světa, kde mají nejlepší pivo: Zkuste si tipnout, které je Česko!

Velká synagoga

Unikátní Velká synagoga je třetí největší stavbou svého druhu v Evropě a pátou na světě. Jedná se o největší synagogu v Česku, která údajně dokáže pojmout na 2 500 osob. Velkolepá stavba v maursko- -románském slohu se zajímavými interiéry sloužila jako koncertní a výstavní sál. Zastavit se tu můžete od neděle do pátku od 10.00 do 17.00 hod. 

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2, zdroj 3, zdroj 4, zdroj 5

 
 

Místo

49° 44' 23.6436", 13° 22' 36.2208"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Tipy na výlet v Plzni a okolí: Stavte se na „jedno“, zapojte mozkové závity nebo si vylezte na Brachiosaura