Přejít k hlavnímu obsahu

Východ Německa: tipy na výlet a dovolenou

Německo je rozlehlé a nabízí tolik atrakcí nejrůznější druhů, že i když se zaměříme jen na východní část, vybírá se nám dost těžko.

Přesto jsme se snažili vytipovat místa, která stojí za návštěvu, tak, abyste nebyli zklamaní. Mimo to můžete naše tři tipy brát třeba jako volnou inspiraci ke svým dalším výletům! 

Kam do města: Drážďany

Když jsme přemýšleli o městě, které bychom měli z východního Německa „vypíchnout“, pochopitelně nás jako první napadl Berlín. O tom už toho ale bylo napsáno hodně, tak co se podívat na o něco menší, zato však mnohem kouzelnější a poetičtější metropoli Saska? Drážďany jsou skvostné nejen v zimě, kdy se tu konávají tradiční vánoční trhy, ale i v kterýkoli jiný okamžik během roku.

Drážďany Zwinger
Drážďany ohromují známými místy i neznámými zákoutími.
Zdroj:
Bigstockphoto

Co vás tu oslní? Zcela jistě komplex barokních budov Zwinger, a to v místech, kde se dřív nacházelo městské opevnění. Pak samozřejmě budova opery opodál a symbol Frauenkirche, evangelicko-luterský kostel, jehož trosky připomínaly tragédii 2. světové války celých 45 let.

Kam do přírody: Lužická jezera

Lužická jezera lákají nejen milovníky koupání a času stráveného u vody, ale i nadšené cyklisty a inline bruslaře. Například kolem toho největšího z nich, kolem Bärwalder See, ujedete po nádherně hladkém asfaltu 20-22 kilometrů na jednom okruhu (podle toho, jestli si cestu trošku zkrátíte, nebo ne). Kromě toho je tu pláž, kemp i občerstvení. 

stezka u Bärwalder See
Lužická jezera vznikla zatopením bývalých dolů. Je v nich božské koupání a kolem nich se můžete projet na kole nebo na bruslích.
Zdroj:
Petra Malá

A jezer je samozřejmě víc – patří sem taky Scheibe See a Senftenberger See. Okolo nich se taky pěkně svezete, ale povrch se u nich různí. Bärwalder See je proto sázkou na jistotu. Kromě kola a inline bruslí se tu můžete věnovat vodním sportům podle svého gusta. Je to tu prima!

Kam za zábavou: Tropical Islands

O hangáru pro vzducholodě, který se změnil v největší krytý aquapark Evropy už jste možná slyšeli. Pokud se vám v dohledné době nepoštěstí zaletět si na exotickou dovolenou, můžete si spravit chuť právě tady. 

Tropical Islands
Bývalý hangár pro vzducholodě našel skvělé využití.
Zdroj:
Tropical Islands

V aquaparku najdete čtyři tematické oddíly, kromě 200 metrů písčitých pláží vás tu čeká příjemně teplá voda a pro vyznavače adrenalinu taky tobogány. A klidně tu můžete i přespat – buď jen na pláži na lehátku, nebo ve stanu, chatce nebo bungalovu. Tady si budete připadat jako v ráji, a přitom budete jen kousek od Berlína.

 
 

Místo

51° 2' 55.284", 13° 44' 10.6656"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Východ Německa: tipy na výlet a dovolenou