Přejít k hlavnímu obsahu

Znáte nejvyšší budovu Německa? Je ve Frankfurtu

Střed Evropy není na mrakodrapy tak bohatý jako třeba Dubaj nebo New York, ale přece jen jich tu pár najdete. Ten nejvyšší široko daleko se jmenuje Commerzbank Tower a stojí v německém Frankfurtu.


Bývala to nejvyšší budova nejen v Německu, ale i v celé Evropě. Primát jí patřil od roku 1997, kdy byla dostavěna, do roku 2005, kdy ji o 6 metrů předčil ruský mrakodrap, jemuž e přezdívá Osmá sestra.

Věž Commerzbank měří 258 metrů (i s anténou 300). Celá její výška se rozkládá do 56 pater. Vnitřní prostory zabírají kanceláře. Celou stavbu vlastní od roku 2016 korejská společnost Samsung.

Commerzbank Tower: Z nejvyšších podlaží vidíte krásně bankovní čtvrť, řeku Mohan a vlastně celý Frankfurt.
Z nejvyšších podlaží vidíte krásně bankovní čtvrť, řeku Mohan a vlastně celý Frankfurt.
Zdroj:
bigstock.com

Momentálně jsou v žebříčku nejvyšších budov Evropy před Commerzbank 9 ruských, 3 turecké a 2 britské mrakodrapy. V srpnu 2019 tak bývalému hlavnímu sídlu slavného bankovního domu patří 15. příčka.

Frankfurt je nejvyšší město Německa

Frankfurt můžeme bez pochyb označit za nejvyšší město našich západních sousedů. Hned 10 nejvyšších budov země stojí právě tam. Teprve tu jedenáctou najdete v Bonnu.

Commerzbank je druhá největší banka v Německu. Má zákazníky v 50 zemích světa a vznikla již roku 1870. Tento bankovní kolos si v devadesátých letech 20. století nechal vystavět obrovité sídlo, které, jak už víme, v roce 2016 přešlo do korejských rukou.

 

 
 

Místo

50° 6' 40.32", 8° 40' 27.7068"
Rubrika:

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Znáte nejvyšší budovu Německa? Je ve Frankfurtu