Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

5 nejkrásnějších míst Sardinie: kam se vydat na ostrově plném nádhery

Mohlo by se zdát, že Sardinie je jen plážový ráj. Ona ale dokáže překvapit i jeskyněmi, horami, bujnou vegetací a zajímavou historií. Tak se na ni s námi podívejte zblízka!

Ne nadarmo se Sardinii přezdívá „evropský Karibik“. Nádherné písčité pláže u tyrkysově zbarveného moře připomínají leckým vysněné lokality na druhém konci světa. A přitom se sem, konkrétně do města Cagliari, letadlem z Prahy dostanete zhruba za 4 hodiny. Je možné sem letět přímo a být na Sardinii za 2,5 hodiny, ale za to si taky řádně připlatíte.

Pokud sem ale chcete jet autem a lodí, v pohodě se přeplavíte z Livorna do Olbie, a to za 8 hodin

#1 Cagliari, hlavní město ostrova

Hlavní a největší město Sardinie je takový základ, ale nezmiňujeme ho jen kvůli tomu, že je pro ostrovany důležité. Nabízí spoustu skvostů. Historickou čtvrť, ulice naplněné obchody (nejen) se suvenýry, výhled na moře. Co tu nesmíte vynechat, to je čtvrť Castello, která ční na nejvyšším výběžku. Poznáte ji podle hradeb a novodobé terasy. Je tu taky královský palác, stará radnice nebo katedrála Panny Marie. Pokud chcete zajít dál do historie, je tu taky římský amfiteátr!

Cagliari
Hlavním městem ostrova se určitě projděte!
Zdroj:
Bigstockphoto

#2 Capo Caccia, nejzápadnější mys

Pískovcový mys zase potěší milovníky přírody. O nezaměnitelnou atmosféru se tu stará nejen pískovec a útesy z něj vytvořené, ale především 1 200 m dlouhá Neptunova jeskyně, kterou tvoří celá řada sálů, chodeb a jezírek. Dá se k ní doplout lodí, ale krásu celého místa možná oceníte víc, když k ní sejdete 656 schodů zvaných Escala del Cabirol

Capo Caccia
Jedním z nejúžasnějších míst je mys Capo Caccia.
Zdroj:
Bigstockphoto

#3 Spaggia Rosa, pláž jako z katalogu

Tou pravděpodobně nejkrásnější a nejvyhledávanější pláží na Sardinii je La Pelosa, o níž už jsme psali dřív. Tentokrát pro vás proto máme pláž Spaggia Rosa na jednom z neobydlených ostrůvků, které dohromady tvoří souostroví La Maddalena a nachází se severně od Sardinie. Co je tu úžasné, je nejen atmosféra neobydleného ostrova, ale i růžový písek na pláži! Jeho zbarvení mají „na svědomí“ drobounké zbytky růžového korálu a mušlí.

#4 Gorroppu Gorge, nejhlubší kaňon

O tom, že Sardinie není jen o válení se na pláži, se přesvědčíte, když se vydáte do regionu Ogliastra. Tady totiž najdete nejhlubší kaňon na ostrově, ale i jeden z nejhlubších kaňonů v Evropě. K samotnému kaňonu půjdete dokonalou středomořskou divočinou i korytem divoké řeky. Vápencové stěny, které vás budou mockrát převyšovat, si určitě budete pamatovat do konce svých dní

Gola su Gorropu
Říká se mu "evropský Grand Canyon". Není divu!
Zdroj:
Bigstockphoto

#5 Costa Smeralda

Ano, naši virtuální výpravu po Sardinii zakončíme na tzv. Smaragdovém pobřeží. To je nejvyhlášenější oblastí ostrova, a to díky 10 km dlouhému nádhernému pobřeží. Není tu nouze o ubytování a přilehlá městečka nabízejí všechno, po čem srdce vyznavače pasivní dovolené zatouží. 

Costa Smeralda
Costa Smeralda je nejvyhledávanější částí ostrova.
Zdroj:
Bigstockphoto

Plánujete se vydat na Sardinii? Inspirujte se našimi tipy!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

39° 13' 25.8348", 9° 7' 17.9796"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

5 nejkrásnějších míst Sardinie: kam se vydat na ostrově plném nádhery