Přejít k hlavnímu obsahu

Co dělat v Karlových Varech, když prší: užijte si luxusní wellness nebo exkurzi ve sklárně

Zatímco někdo se vydá ven na procházku nebo túru i v dešti, jiný hledá radši indoorové aktivity. Tady je našich pět tipů na to, co dělat v Karlových Varech.

V tomhle úžasném městě v severozápadních Čechách tedy nuda rozhodně nehrozí, ať už jste zdejší a chcete se (nebo své děti) zabavit, nebo jste se tu ocitli náhodou. Mrkněte na to, určitě si vyberete.

Alžbětiny a Zámecké lázně

Tenhle fantastický komplex nabízí bazén, páru, saunu, vířivky, dětské brouzdaliště a solnou jeskyni, další věc je široké spektrum lázeňských a relaxačních procedur s využitím karlovarské vřídelní vody a rašeliny. Báječný zážitek je i návštěva Zámeckých lázní, které jsou obecně považované za jedny z nejkrásnějších v Evropě. Navíc je jejich součástí termominerální bazén, jediný svého druhu u nás.

Muzeum Moser a sklářská huť

Kdo se jednou do nějaké sklárny podíval, ten musí zas. Magie skla neztrácí své kouzlo a v téhle výrobně se ponoříte do světa luxusního křišťálového skla Moser, které má víc než 160 let dlouhou historii. V komplexu, kde se nachází muzeum a huť, se můžete občerstvit ve stylové moderní kavárně. Lepší třešničku na dortu si neumíme představit!

Muzeum medvídků

Ať už sami milujete medvídky, nebo s sebou máte takhle laděnou drobotinu, zamiřte na Zámeček Doubí na okraji Karlových Varů. Zdejší muzeum disponuje asi 10 500 exponátů, přičemž nejmenší medvídek nemá na výšku ani půl centimetru a ten největší medvěd dosahuje výšky přes pět metrů. Když budete s návštěvou počítat předem (například před výletem), můžete sem nějakého méďu věnovat – nezapomeňte mu dát na krk cedulku s informací, jak je starý a odkud je.

muzeum medvídků
Máte rádi medvídky? V tomhle muzeu jich mají víc než 10 tisíc!
Zdroj:
Bigstockphoto

Podzemí vřídelní kolonády

Kdo by to byl řekl, že se v Karlových Varech dá projít po kolonádě, ale i pod ní? Ve staré části vřídelního podzemní to opravdu jde. Během prohlídky spatříte sbírku vřídlovců a sintrů nebo geologický model, který představuje prazáklad Vřídelní kolonády, nakonec si stoupnete i do koryta řeky Teplá. V podzemí mimoto dochází taky k pokameňování suvenýrů a vznikají tu typické karlovarské kamenné růže.

Motýlí dům

Chcete spatřit exotické motýly z celého světa? Pak se určitě vydejte do Papilonie čili do Motýlího domu. Zdejší letová zóna má 100 metrů čtvereční uvidíte rozmanité kousky, z nichž některé mají rozpětí křídel i 20 centimetrů! Dá se tu taky bez omezení fotit, takže si odsud můžete odnést krásné snímky, třeba až vám nějaký fešák sedne na rameno. Takové selfíčko určitě ještě nemáte!

 
 

Místo

50° 13' 54.6708", 12° 52' 19.0632"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Co dělat v Karlových Varech, když prší: užijte si luxusní wellness nebo exkurzi ve sklárně