Přejít k hlavnímu obsahu

Extrémní kuchyně: Vařené jačí penisy jsou prý zárukou „síly skryté v hrnci“

Konzumace penisů nejrůznějších zvířat má v jihovýchodní Asii dlouhou historii. Místní tady nepohrdnou vařenými chloubami delfínů, oslů nebo tuleňů.

Nejvyhlášenější jsou ovšem penisy jaků domácích, které mohou měřit až 50 centimetrů. Pochoutce se tady říká Guō Li Zhuàng Diàn, a v Číně existuje dokonce několik restaurací, které sestavují menu výhradně z pokrmů, v nichž sehrávají jačí penisy ústřední roli.

Co ale vlastně stojí za posedlostí místních, kteří na penisy jaků nedají dopustit? Nejlepší reklamou na „zázračné“ účinky pokrmů je samo zvíře. Mohutný jak domácí, kterého jsme domestikovali ve východním Pamíru a na Tibetské náhorní plošině patrně již v 1. století před naším letopočtem, je podle Číňanů ztělesněním síly, odolnosti a vytrvalosti.

Permanentní erekce čínským mužům imponuje

Když k výše uvedenému připočtete i permanentní erekci během říje, není se čemu divit, že místní jsou zvířaty doslova posedlí. Tvrdí, že tohle čtyřnohé afrodisiakum dokáže u mužů naprosté zázraky. A to bez ohledu na věk konzumenta.

Ženám prý naopak zjemní kůži a vyhladí vrásky. Pokud si dámy na penisu jaka domácího budou chtít pochutnat, měly by tak učinit bez toho, aby zkonzumovaly i varlata zvířete. Mohl by jim prý zhrubnout hlas.

Jak domácí
Za penis jaka domácího zaplatíte v čínské restauraci klidně i 5 500 korun.
Zdroj:
Shutterstock

„Dlouhé jídlo“ se musí správně upravit

Padesáticentimetrová mírně zahnutá jačí chlouba je místními označována za „dlouhé jídlo“ a samotný název Guō Li Zhuàng Diàn můžeme volně přeložit jako „sílu ukrytou v hrnci“. Jeden i druhý název byste však na jídelníčcích místních bister a restaurací pravděpodobně hledali marně. Číňanům nechybí smysl pro humor, proto pokrm nabízí pod názvy jako Povstání Fénixe, Esence zlatého Buddhy nebo Tisíc lístků jasmínové růže.

Nesmírně zajímavý je i způsob, jakým se jačí penisy připravují ke konzumaci. Kuchař nejprve maso zbaví hrubé svrchní kůže s vazivovými váčky a poté jej spaří horkou vodou, ve které si poleží půl hodiny. Následně je jačí chlouba znovu zchlazena a podélně naříznuta. V dalším kroku kuchař zručně vyjme močovou trubici a odstraní několik kousků chrupavčité tkáně.

Houbovitá topořivá tkáň, cévky a vlastní maso je poté dále upravováno. Obvykle kuchaři maso pečou nebo ho dusí v páře. Ideální naopak není grilování nebo jiné vystavování jačího masa vysokým teplotám. To totiž vede k rychlému zatuhnutí masa, které má konzistenci spečené kůže a je k neukousnutí.

Špatné zkušenosti mají kuchaři i s varem a dlouhým probubláváním, kdy penis ztrácí svou přirozenou chuť a stává se jakousi částečně průhlednou nevýraznou žvýkačkou.

Pokrm se obvykle dochucuje čerstvým zázvorem, sečuánským pepřem a rýžovým vínem. V receptu nechybí ani bobule kustovnice čínské.  Jeden pokrm váží zhruba 0,75–1,5 kilogramu. Cena této čínské speciality je ale závratná a vyšplhat se může v přepočtu až na 5 500 Kč!

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

36° 42' 44.6228", 103° 19' 18.9695"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Extrémní kuchyně: Vařené jačí penisy jsou prý zárukou „síly skryté v hrnci“