Přejít k hlavnímu obsahu

Koupání v Hradci Králové a okolí: tady si léto užijete na maximum

Až se budete někdy během horkých letních dní toulat po Hradci Králové nebo jeho okolí a budete se chtít někde zchladit, vzpomeňte si na naše tipy. Tahle místa jsou totiž na koupání úžasná. Na výběr vám dáme z přírodních vodních ploch i klasických koupališť.

#1 Koupaliště Flošna

Koupaliště Flošna se nachází přímo v Hradci Králové a nabízí všechno, co si můžete na horký letní den přát. Vyžijí se tu děti i dospělí. K dispozici jsou bazény, tobogány a skluzavky, brouzdaliště, dětský koutek, samozřejmostí je možnost občerstvení v bufetu a restauraci. Maminky s malými dětmi jistě ocení přebalovací pulty a mikrovlnku pro ohřev jídla v letních převlékárnách.

Na své si tu přijdou i milovníci aktivního odpočinku. Mezi koupáním se tu můžou pustit do aquazorbingu nebo třeba plážového volejbalu. Komplex ale nabízí i další sportovní a wellness aktivity, které nemusíte nutně spojovat s koupalištěm.

#2 Písník Rusek

Dáváte-li přednost koupání v přírodě, určitě si oblíbíte písník Rusek. Najdete ho nedaleko hradeckého letiště, na kraji obce Rusek, a v létě tu určitě nebudete sami. Jedna část je sice zarostlá rákosem, zbytek je vám ale k dispozici. Brzy ráno tu potkáte rybáře, ale pak už bude koupání jen vaše.

#3 Správčický rybník

Předměřicích nad Labem se nachází oblíbený Správčický rybník, největší vodní plocha u Hradce Králové. Koupání je tu sice přírodní, ale jinak tady vzniklo i pěkné zázemí s restaurací, dětským hřištěm a hřištěm na plážový volejbal. Najdete tu i základnu pro vodní sporty.

#4 Vodní nádrž Rozkoš

Osmá největší přehrada v Česku, Rozkoš, leží jen kousek od České Skalice. Kromě koupání se tu hodně rybaří a je tu i zázemí pro vodní sporty. Najdete tu taky možnost občerstvení a ubytování v kempu. Ke zdejším oblíbeným kratochvílím patří minigolf, brouzdaliště, paintball a dětský koutek.

#5 Stříbrný rybník

Jde sice o rybník a přírodní koupání, zároveň je to ale lokalita, která nabízí pěkné zázemí – sociální zařízení, tobogán, občerstvení i všechno, co potřebujete na vodní sporty. Když se nebudete zrovna chtít koupat, můžete si den zpříjemnit na šlapadle nebo loďce. Hned u rybníka je i kemp.

#6 Dolce (Trutnov)

Přírodní koupaliště v Dolcích u Trutnova je tím největším přírodním v Krkonoších a je oblíbené u místních i přespolních. Pohodičku si tu užijete na udržovaných travnatých plážích, děti zabavíte na hřišti a pískovišti. U koupaliště je i kemp a celý sportovní areál, vydat se můžete na molo a taky se určitě projeďte na loďce. Samozřejmě nechybí ani občerstvení.

#7 Sejfy

Krásné koupání si užijete v retroparku Sejfy asi 2,5 kilometru od Mladých Buků. Čeká vás tu 50 metrů dlouhé koupaliště se svažujícím se dnem, místo na sluníčku i ve stínu, lehátka a lavičky, dětské hřiště, pískoviště a brouzdaliště, občerstvení, sociální zařízení a taky spousta možností k aktivnímu odpočinku – můžete si vyzkoušet třeba lezení na nafukovací lezecké stěně, zahrát si plážový volejbal, pétanque, badminton nebo stolní tenis.

V retroparku Sejfy se můžete i ubytovat, a to v bungalovu, turistickém a vícelůžkovém pokoji, apartmánu, táborové chatce nebo ve stanu. Je to skvělé místo nejen pro jednotlivce a rodiny, ale i pro tábory, soustředění nebo třeba svatby.

Pozor, do bazénu a jeho přilehlého okolí nesmí psi.

#8 Pecka

Koupaliště Pecka najdete 2 kilometry severně od obce Pecka. K dispozici tu budete mít bazén o rozměrech 37 x 42 metrů a potěšující zprávou je, že voda tu bývá skutečně pěkná a kvalitní. Kromě bazénu tu najdete taky hřiště na nohejbal, volejbal a plážový volejbal, ruské kuželky a dva tenisové kurty. Můžete si půjčit různé sportovní potřeby včetně kol. A co vás možná okouzlí, to je zdejší letní kino! U koupaliště je kemp, takže pokud to domů máte daleko, určitě tu nějakou dobu stravte a nezapomeňte se podívat na nedaleký hrad Pecka.

#9 Koupaliště Lodín

Koupaliště Lodín najdete v Lodíně, který je součástí Nechanic (z Hradce je to do Lodína asi 20 kilometrů). Jsou tu tři pěkné bazény, jedním z nich je dětské brouzdaliště. Vydovádíte se tu na dvouproudé skluzavce a tobogánu a před teplotními šoky vás bude chránit voda ohřívaná solárním systémem. Plavce potěší samostatná dráha, milovníky vodního odpočinku zase vířivka. Vyzkoušet tu dokonce můžete i běh po vodě (aquaroller). K odpočinku slouží travnaté plochy. Když budete chtít, půjčí vám tu i slunečník. Nechybí občerstvení a hřiště na plážový volejbal.

#10 Koupaliště Chlumec nad Cidlinou

A nakonec tu máme ještě městské koupaliště v Chlumci nad Cidlinou. Osvěžíte se tu v bazénu o rozměrech 50 x 55 metrů (o hloubce 80-180 centimetrů), jehož součástí je v létě i zážitkový bar! Patří sem taky dětská dvojskluzavka a skluzavka pro dospělé. Pro nejmenší je tu k dispozici brouzdaliště.

Co vás tu ještě čeká? Není toho málo: občerstvení, dětské hřiště, sociální zařízení, kemp, dvě hřiště na plážový volejbal, hřiště na pétanque, stůl na stolní tenis. V části areálu se připojíte i na wifi.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 
Rubrika:
Aktivity:

Odpočinek

Autor:
Petra Malá

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Koupání v Hradci Králové a okolí: tady si léto užijete na maximum