Přejít k hlavnímu obsahu

Jih Rakouska: tipy na výlet a dovolenou

Jih Rakouska bývá oproti zbytku země poměrně opomíjený. A to je škoda. I tady totiž najdete místa, kde stojí za návštěvu!

Kam do přírody: Korutany

Korutany jsou proslulé tím, že tady najdete nejvíce jezer v celém Rakousku. Láká vás divoká příroda a jedinečná přírodní panoramata? Pak byste tady měli „zakempit“ alespoň na pár dnů.

Jižní strana rakouských Alp vábí na horské túry v národním parku Vysoké Taury, malebné pěší vycházky v pohoří Karnische Alpen i mírně kopcovité stezky kolem Bad Kleinkirchheimu.

Rozmanitá příroda nabízí v každém ročním období překrásné barvy horských panoramat, pod nimiž září jako démanty tyrkysově modrá korutanská jezera. Za unikátními sceneriemi se vydejte třeba do národního parku Großglockner, který vás překvapí nesmírně bohatou rostlinnou i živočišnou říší.

Korutany Rakousko
Korutany jsou proslulé nespočtem malebných jezer a čarokrásnou přírodou.
Zdroj:
Bigstock.com

Kam do města: Ledenitzen

Horské městečko Ledenitzen najdete asi 10 km východojihovýchodním směrem od centra Villachu. Nutno podotknout, že Ledenitzen není v Rakousku tak úplně známou a hojně navštěvovanou turistickou lokalitou. Proto si i dnes ponechává jedinečný ráz tradičního horského městečka, kde čas plyne tak nějak jinak a pomaleji.

Najdete tady několik kvalitně vybavených penzionů a hotelů, stejně jako vyhlášené restaurace. Místo je navíc skvělým výchozím bodem pro výlety do okolí. Nedaleko města protéká řeka Dráva a kousek nad ním se tyčí majestátní hora Mittagskogel, na kterou lze vyjet lanovkou. Nedaleko najdete malebné tyrkysové jezero Faaker See, které vybízí k odpočinku, plachtění, veslování nebo romantické plavbě.

Horské městečko Ledenitzen
Tradiční horské městečko Ledenitzen láká na kvalitní ubytování a nádhernou okolní přírodu.
Zdroj:
Bigstock.com

Kam za zábavou: Wichtelpark

Pokud na jih Rakouska cestujete s menšími dětmi, určitě nevynechejte návštěvu obřího Wichtelparku, který představuje rozsáhlé dětské hřiště, na kterém se zabaví děti všech věkových skupin. Vstup i parkování u parku je navíc zcela zdarma!

Uvnitř parku, který je mimochodem zasazený do kouzelné alpské přírody, nechybí nespočet prolézaček, houpaček a najdete tady i lanové centrum, určené převážně pro větší děti. Park je otevřen každý den vždy od devíti od rána, do osmi večer.

Park pro děti Wichtelpark
Na jihu Rakouska nenajdete žádné velké zábavní parky. Je tady ale Wichtelpark – místo, kde si na své přijdou dítka všech věkových kategorií.
Zdroj:
www.osttirol.com
 
 

Místo

46° 36' 46.3824", 13° 50' 39.0012"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Jih Rakouska: tipy na výlet a dovolenou