Přejít k hlavnímu obsahu

Po návratu z Egypta, Tuniska nebo Turecka už nemusíte do karantény

Podmínky pro cestování se opět zmírnily! A to i pro země mimo EU. Pokud se toužíte ohřát v Egyptě, Tunisku nebo Turecku, určitě vás potěší zrušení pětidenní karantény po návratu.

Do 21. 6. 2021 platilo, že každý cestující, který se z výše uvedených zemí vrací, musí po návratu setrvat v povinné pětidenní izolaci. Poté bylo nutno podstoupit PCR test, jehož negativní výsledek povinnou izolaci oficiálně ukončil.

Nově se tato podmínka netýká plně očkovaných Čechů, kteří mají alespoň 14 dnů po poslední dávce vakcíny nebo cestovatelů, kteří jsou po prodělané nemoci covid-19 v ochranné lhůtě 180 dní.

Nové opatření, které dnes (22. 6. 2021) nabylo platnosti, umožňuje provedení PCR testu ihned po návratu do ČR. Pokud ovšem nespadáte ani do jedné z výše uvedených kategorií, pětidenní karanténě a následnému PCR testu se bohužel nevyhnete.

Jak je to s návratem do ČR?

Před odletem z destinace je potřeba na webu plf.uzis.cz vyplnit příjezdový formulář, jehož QR kódem se prokážete na letišti v dovolenkové destinaci i Česku.

Pro všechny osoby (neplatí zde výjimky pro očkované ani ty, kteří nemoc prodělali) od věku 5 let je navíc nutné doložit potvrzení v anglickém jazyce o negativním výsledku antigenního testu (ne staršího než 48 hodin) nebo PCR testu (ne staršího než 72 hodin).

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2

 
 

Místo

30° 2' 44.932", 31° 14' 6.4183"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Po návratu z Egypta, Tuniska nebo Turecka už nemusíte do karantény