Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete na lyžovačce ušetřit? Tady jsou tipy na levné skipasy a skvělé lyžování

Na hory vyráží každoročně zhruba třetina Čechů. Za sněhovou nadílkou cestujeme v rámci ČR, ale i do Rakouska, Itálie a Francie. Chcete si užít skvělou lyžovačku? Máme pro vás tipy na levné skipasy i způsoby, jak na nich co nejvíce ušetřit.

Tipy, jak na skipasech ušetřit

I tady platí, že čím dřív začnete lyžovačku řešit, tím líp pro vaši peněženku. Drtivá většina lyžařských středisek navíc umožňuje koupit skipas online – bez čekání, front a ještě levněji přímo na místě. Pokud vyrážíte na hory s rodinou, vsaďte na rodinné skipasy nebo výhodné lyžařské zájezdy se skipasem. Levnější budou pochopitelně přes týden, než o víkendu. Asi nikoho taky nepřekvapí, že nejlevněji si zalyžujete na začátku nebo sklonku sezóny. V takovém případě je ale potřeba počítat s horší kvalitou sněhu i omezenými službami.

Na tuzemské sjezdovky za 600 Kč

Za jednodenní skipas v Česku zaplatí dospělí lyžaři v průměru šest set korun. Pro děti je pak obecně o dvě stovky levnější. Zajímavostí roku 2020 je změna u nejoblíbenějšího střediska v ČR. Špindlerův Mlýn po vzoru leteckých společností či vlakových dopravců nabízí tzv. „flexibilní“, tedy pohyblivé ceny permanentek, které závisí na aktuální vytíženosti střediska nebo počasí. Další novinky se týkají především zahraničních středisek. Těšit se můžete třeba na modernější lanovky, jinde zase na propojené areály v rámci jednoho skipasu.

V zahraničí si zalyžujete o poznání dráž

Lyžování v Rakousku vás vyjde zhruba na dvojnásobek. V nejlevnějším středisku Dachstein West zaplatíte za jednodenní permanentku necelých dvanáct stovek (mimo sezónu). Například v Kitzbühelu jsou ceny ještě maličko vyšší (cca 1500 Kč za den). Pokud míříte do Francie, pak počítejte s cenami, které začínají na 1300 korunách za den. Velkou výhodou vyhlášených středisek je ale skutečnost, že tady menší děti a senioři lyžují zcela zdarma.

Jsou věci, na kterých se šetřit nevyplatí

Možná jste koupili skipas v super akci nebo si dovolenou naplánovali na konec sezóny, kdy je lyžování obecně nejlevnější. Existují ale věci, na kterých se šetřit nevyplácí. Na mysli máme kvalitní cestovní pojištění.

Vybrat ho můžete třeba na stránce Top-Pojištění.cz, kde si jednoduše spočítáte nejvýhodnější variantu, kterou sjednáte online během několika minut.

 

 
 

Místo

47° 35' 19.5702", 13° 27' 44.6407"
Rubrika:
Aktivity:

Sport

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Chcete na lyžovačce ušetřit? Tady jsou tipy na levné skipasy a skvělé lyžování