Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

Duhové hory, tunely z květin nebo jezírko hrající všemi barvami. Tohle jsou nejkrásnější místa světa

Svět kolem nás je magickým a okouzlujícím místem ukrývajícím nejedno tajemství. Chcete odhalit ta nejkrásnější? Pojďte s námi na malou virtuální procházku…

Geologický park Zhangye, Čína

Národní geologický park Zhangye Danxia najdete v provincii Gansu na severozápaděČíny. Park se rozkládá na 322 kilometrech čtverečních a představuje skvělou ukázku typické krajiny s pestrobarevnými skalními útvary.

Existence téhle pohádkové krajiny je výsledkem usazování pískovce a dalších minerálů před zhruba 24 miliony lety a následného vyzdvižení v důsledku pohybu tektonických desek. Za netradiční zbarvení ale může i působení deště, větru a času. Příroda je zkrátka mocná čarodějka.

Geologický park Zhangye, Čína
Během návštěvy parku můžete obdivovat unikátní duhové hory.
Zdroj:
bigstockphoto

Termální pramen Grand Prismatic Spring, USA

Asi neexistuje ikoničtější místo legendárního Yellowstonského národního parku než právě termální pramen s jezírkem Grand Prismatic Spring. Návštěvníci z celého světa se kochají jeho nevšední krásou a barevností. Za tu můžou řasy a mikroorganismy, které tady žijí.

Pramen má průměr přibližně 110 metrů a hloubku 50 metrů. Nejkrásnější výhledy na něj si užijete z Fairy Falls Trail, odkud můžete pořídit taky dokonalé „insta“ fotky. Jen si dávejte pozor na dřevěné chodníčky, které okolo jezírka vedou. Pokud byste se jich nedrželi, riskujete nepříjemný úraz nebo tučnou pokutu.

Termální pramen Grand Prismatic Spring, USA
Grand Prismatic Spring je zřejmě tím nejfotografovanějším pramenem USA.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pagoda Chureito, Japonsko

Odkud je nejkrásnější výhled na věčně zasněženou Mt. Fuji? Nepochybně z okolí překrásné pagody Chureito, která je součástí podstatně větší svatyně známé jako Arakura Sengen. Z pagody se vám naskytne kouzelný výhled nejen na zmíněnou horu, ale taky na město Fujiyoshida pod ní.

Od svatyně, která zde byla vystavěna jako památník míru v roce 1963, vede bezmála 400 schodů. Pokud je zdoláte, dostanete se až k samotné pagodě, jež vás dostane nejen svou majestátností, ale zejména okouzlujícími výhledy po okolí.

Pagoda Chureito, Japonsko
Odkud se vám naskytnou nejkrásnější výhledy na horu Fudži a městečko Fujiyoshida? Nepochybně od pagody Chureito!
Zdroj:
Bigstockphoto

Meandr řeky Colorado Horseshoe Bend, USA

Obří podkova na řece Colorado vás upoutá hned na první pohled. Meandr, který tady vznikl boční erozí, je považován za jeden ze zázraků přírody. Řeka totiž měla před zhruba 200 miliony lety takovou sílu, že vznikl obloukový útvar připomínající koňskou podkovu, kde se řeka protáčí o úctyhodných 270 °.

Mimochodem, věděli jste, že místo, odkud je většina fotek téhle přírodní hříčky pořizována, dělí propast o hloubce 305 metrů? Útvar můžete navštívit třeba během cesty do Grand Canyonu. Není totiž součástí žádného národního parku a je volně přístupný bez nutnosti hradit vstupné.

Meandr řeky Colorado Horseshoe Bend, USA
Tahle podkova vám asi nepřinese štěstí, rozhodně ale obohatí vaši sbírku dokonalých fotek a zážitků.
Zdroj:
Bigstockphoto

Květinový tunel v zahradách Kawachi Fuji, Japonsko

I ti nejlepší designéři blednou závistí před uměleckými skvosty, které má na svědomí sama příroda. Jedním z nich je třeba květinový tunel v Japonsku, tvořený vistáriemi, jimž se také právem přezdívá modrý déšť.

Netradiční květinovou atrakci najdete v zahradách Kawachi Fuji ve městě Kitakjúšú. Tunel rozkvétá koncem dubna a začátkem května, nicméně ideální dobou pro jeho návštěvu je termín některé ze slavností, které se zde pořádají (Fuji Matsuri nebo Wisteria Festival).

Květinový tunel v zahradách Kawachi Fuji, Japonsko
Tahle hříčka přírody je jednoduše dokonalá.
Zdroj:
Bigstockphoto

Pláž Kelingking na ostrově Nusa Penida, Bali

Balijská pláž Kelingking, kterou najdete na ostrově Nusa Penida, je podle uživatelů Instagramu tou vůbec nejkrásnější na celém světě. Žebříček nejkrásnějších pláží, respektive těch nejpopulárnějších, byl sestaven analýzou víc než 26 milionů hashtagů na zmíněné sociální síti. Následně bylo spočítáno, kolik fotografií vychází na jeden metr z celkové délky pláže.

U vítězné Kelingking Beach připadá neuvěřitelných 4227 fotografií na metr, přičemž pláž měří jen nějakých 80 metrů. Nejkrásnější výhledy na tuhle přírodní raritku se vám nepochybně naskytnou během cesty dolů, kdy budete muset překonat několik desítek schodů. Odměnou vám budou okouzlující výhledy na zelení porostlé útesy a moře hned v několika odstínech modré.

Pláž Kelingking na ostrově Nusa Penida, Bali
Pláž Kelingking na ostrově Nusa Penida byla zvolená nejoblíbenější pláží Instagramu a známého cestovatelského portálu Tripadvisor.
Zdroj:
Bigstockphoto

Havajské pobřeží Na Pali, USA

Pobřeží Na Pali najdeme na havajském ostrově Kauai, který je mnohými považován za ten vůbec nejkrásnější ostrov světa. Najdete na něm totiž prakticky všechno – od burácivých vodopádů přes husté džungle a lesy až po panensky krásné pobřeží s nekonečnými plážemi.

Samotná oblast Na Pali je potom tvořena nejen zmíněnými plážemi, ale především obrovitánskými útesy, které se mnohdy tyčí až do výšky 800 metrů. Návštěvníci ale mají pobřeží Na Pali rádi ještě z několika dalších důvodů. Probíhají tady totiž pravidelné prohlídky vodopádů i mořských jeskyní, kde vás během plavby doprovází hejna delfínů.

Havajské pobřeží Na Pali, USA
Okouzlující havajské pobřeží Na Pali lemují útesy, které v mnohých místech dosahují úctyhodných 800 metrů.
Zdroj:
Bigstockphoto

Jezírko To Sua, Samoa

Utajený klenot Samoe ukrývá jedno z nejkrásnějších přírodních koupališť planety. Jde o propadlinu a zároveň smaragdové jezírko To Sua, které je naplněné slanou vodou. Abyste se tady ale mohli smočit, je potřeba překonat jámu hlubokou třicet metrů, do které vede několik chatrných žebříků.

Odměnou vám nicméně bude úžasná koupel v jednom z nejkrásnějších bazénů světa. V okolí najdete několik kouzelných vyhlídek, odkud pořídíte dokonalé fotky tohoto jedinečného místa, které patří po právu mezi ty nejkrásnější na naší planetě.

Jezírko To Sua, Samoa
Jezírko To Sua je pravděpodobně nejkrásnějším přírodním bazénem planety.
Zdroj:
Bigstockphoto

Bambusový les Arashiyama, Japonsko

I v tomhle případě se příroda vyřádila a stvořila umělecké dílo, před kterým blednou mnozí umělci závistí. Jde samozřejmě o japonský bambusový les Arashiyama, do kterého se můžete vydat během návštěvy Kjóta. Do stanice Saga-Arashiyama vás doveze vláček.

Protože je tenhle bambusový skvost volně přístupný, pravděpodobně se nevyhnete davům návštěvníků. Aby byla celá scenerie naprosto dokonalá, uprostřed lesa stojí zenbuddhstický chrám Tenrjúdži se šintoistickou svatyní Nonomija, kam se dostanete po asi 500 metrech vedoucích skrze pohádkový les.

Bambusový les Arashiyama, Japonsko
Tady příroda opět čarovala…
Zdroj:
Bigstockphoto

Vápencový Antelope Canyon, USA

Plánujete výlet do Arizony? Pak během něj rozhodně nezapomeňte navštívit známý Antilopí kaňon, který je součástí území kmene Navahů. To najdete na východ od městečka Page. Krásu všemi barvami hrajícího kaňonu umocňují sluneční paprsky, které v něm kreslí okouzlující obrazce.

Kaňon z červeného pískovce sice není svými rozměry nikterak obrovský (uličky jsou široké maximálně 1,5 metru), navštívit ho ale můžete pouze s průvodcem (po zaplacení vstupného). To proto, že při náhlých prudkých deštích hrozí život ohrožující záplavy.

Vápencový Antilopí kaňon, USA
Asi nejznámější kaňon USA můžete navštívit pouze s průvodcem.
Zdroj:
bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

38° 58' 25.3189", 100° 26' 49.9885"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Duhové hory, tunely z květin nebo jezírko hrající všemi barvami. Tohle jsou nejkrásnější místa světa