Přejít k hlavnímu obsahu

Kam na výlet do přírody? Vydejte se po stopách spících rytířů nebo zažijte unikátní přírodní wellness

Ne nadarmo se říká, že příroda je mocná čarodějka. Pobyt v ní dokáže zahojit šrámy na duši i těle. Kam se vydat v Česku? Máme pro vás několik tipů!

Po stopách spících rytířů z Blaníku

Chcete se přesvědčit, co je pravdy na legendě o spících rytířích z Blaníku? Projděte si 4 kilometry dlouhou naučnou stezku S rytířem na Blaník. Během procházky narazíte na 14 zastávek s informačními panely a děti jistě ocení nespočet stanovišť s různými úkoly. Stezka není okružní, ale nudit se na ní rozhodně nebudete.

Rejvízem do srdce Jeseníků

Malebná přírodní rezervace Rejvíz je největším moravským rašeliništěm, jehož rozloha činí úctyhodných 396,63 ha. Stezkou vede tradiční povalový chodník, který vás dovede přes rašeliniště až k Mechovému jezírku. Stezka je krásná v kterémkoli ročním období a s trochou šikovnosti se sem můžete vydat i s kočárkem. Celá trasa má zhruba 5 kilometrů.

Lesopark Horka s obrem Mázou

Pokud trávíte dovolenou nebo dny volna v Libereckém kraji, vydejte se na procházku do volně přístupného lesoparku Horka, jehož součástí jsou infopanely plné zajímavých informací o živočiších a rostlinách, které jsou jeho součástí. Děti nepochybně nadchne lesní hřiště s lanovými prvky i dominanta parku – chrápající a mluvící obr Máza.

Dívka pozoruje žlutou květinu
Česko je doslova prošpikováno řadou naučných stezek i lesoparků, které vybízí k návštěvě a příjemné procházce.
Zdroj:
bigstockphoto

Arboretum Bílá Lhota

Chcete se pokochat pestrobarevnými květy keřů, rostlin a stromů? Zajeďte si do arboreta Bílá Lhota, které je součástí Olomouckého kraje. Těšit se můžete na 500 druhů listnatých, jehličnatých i stálezelených stromů a keřů pocházejících ze všech koutů světa. Park je součástí zdejšího zámečku a už v 15. století na jeho místě stával ovocný sad, z něhož některé stromy zůstaly v arboretu až dodnes.

Balneopark Priessnitzovy lázně

Další unikátní stezka s názvem Vodní zahradou na vás čeká v rekonstruovaném areálu lázní v Jeseníku. Během procházky si tak můžete vyzkoušet koupel nohou s akupresurou, Priessnitzovu lavičku i střiky. Nechybí tady ani různé bazénky a vodotrysky. Součástí stezky je i velké hřiště plné prolézaček a lanových prvků.

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

49° 38' 13.7257", 14° 51' 49.2809"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Kam na výlet do přírody? Vydejte se po stopách spících rytířů nebo zažijte unikátní přírodní wellness