Přejít k hlavnímu obsahu

Řecko ruší karanténu. Pro vstup bude stačit očkování nebo negativní test

Podmínky cestování do oblíbené turistické destinace se od příštího týdne razantně zmírní. Řecká vláda totiž rozhodla o zrušení povinné karantény.

I v tomhle případě tady existuje několik „ale“. I přestože Řecko od příštího týdne plánuje karanténní omezení pro cestující z Evropské unie a několika dalších zemí (viz níže) zrušit, stejně se sem bez ukončeného očkování (dvě dávky) nebo negativního PCR testu, který nesmí být starší 72 hodin, nedostanete.

Turisté z Izraele bez karantény už od března

Země už v březnu zrušila povinnou týdenní karanténu pro očkované turisty z Izraele. Nově má toto pravidlo zavést taky pro občany Evropské unie, Spojených států, Velké Británie, Srbska a Spojených arabských emirátů.

Pláž Balos na Krétě
Od 19. 4. nemusí plně naočkovaní nebo otestovaní turisté do karantény.
Zdroj:
bigstockphoto

Bez karantény pouze na určitých letištích

Nově tak turisté mířící do Řecka přes vybraná letiště (Atény, Soluň, Heraklion, Chania, Rhodos, Kos, Mykonos, Santoini a Korfu) a dva hraniční přechody, nebudou muset do karantény, pokud prokáží, že dostali dvě dávky vakcíny proti covidu-19 nebo budou mít negativní PCR test uskutečněný maximálně 72 hodin před příjezdem.

Další omezení zůstávají v platnosti

I přes výše uvedené je potřeba stále počítat s omezeními, která v zemi platí. Další významné rozvolnění vláda plánuje na polovinu května, kdy by měl být volný příjezd do země umožněn lidem, kteří byli naočkováni proti covidu-19, mají protilátky, prodělali nemoc v posledních třech měsících nebo mají negativní PCR test, který nesmí být starší 72 hodin před plánovaným příjezdem do země. Plná sezóna by měla být v Řecku pravděpodobně obnovena od 14. 5. 2021.

Zdroj informací zde.

 
 

Místo

37° 56' 8.2375", 23° 56' 54.2857"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Řecko ruší karanténu. Pro vstup bude stačit očkování nebo negativní test