Přejít k hlavnímu obsahu
Otevřít fotogalerii

TOP 10 restaurací světa: Večeře za šest a půl tisíce i tři michelinské hvězdy

Vítězové známé cestovatelské ankety portálu TripAdvisor nejsou jen mezi plážemi nebo hotely. Oceněny byly taky restaurace! Tady je přehled deseti nejvyhlášenějších.

10. The Fat Duck (Bray on Thames, Spojené království)

Tenhle podnik neprovozuje nikdo jiný, než kuchař celebrit Heston Blumenthal. Restaurace vás nezaujme jen svým nadčasovým menu, ale taky samotným vzezřením. Sídlí totiž  v budově ze 16. století, která byla dříve oblíbenou hospůdkou The Bell. The Fat Duck byla poprvé otevřena 16. srpna 1995. Pokud sem plánujete zavítat, myslete na to, že za degustační menu pro dva dáte asi 6 500 Kč, což není zrovna málo.

Restaurace The Fat Duck
Restauraci The Fat Duck najdete v budově ze 16. století.
Zdroj:
Instagram thehestonblumenthalteam

9. Ise Sueyoshi (Nishiazabu, Japonsko)

Devátou příčku obsadila japonská restaurace, jejímž pulzujícím srdcem je šéfkuchař Yuuki. Ten vás milerád zasvětí do přípravy jednotlivých pokrmů i surovin, které byly pro jejich výrobu použity. Připravte svoje chuťové pohárky na jedinečný gurmánský zážitek ve vyšperkovaném prostoru a velkém stylu. Za večeři tady dáte okolo 1 500 korun.

Ise Sueyoshi Japonsko
Japonská restaurace sází na klasiku a jednoduchost.
Zdroj:
isesueyoshi.blog.fc2.com

8. 040 Restaurante (Santiago, Chile)

Restaurace butikového hotelu, která podává pouze degustační menu, vás nadchne hned na první dobrou. Porce tu sice nejsou nijak obrovské, během jediné návštěvy ale zvládnete ochutnat to nejlepší, co místní šéfkuchaři připravili. Mile vás překvapí taky cena, která začíná na jedné tisícovce u nejlevnějších degustací.

040 Restaurante v Chile
Taky Chile se může pochlubit zástupcem v TOP desítce.
Zdroj:
040.cl

7. Restaurant La Maison d'à Côté (Montlivault, Francie)

Tahle příjemná restaurace staví na jednoduchých, přesto neuvěřitelně sofistikovaných a výtečných kombinacích lokálních surovin. Kromě složení jídelního lístku vás na podniku Restaurant La Maison d'à Côté zaujme i jeho umístění uprostřed historické zástavby. Pokud patříte mezi milovníky vína, určitě si nechte doporučit lahvinku z místního vinného lístku.  Za večeři tady v průměru necháte 1 500 až 3 000 korun.

Restaurant La Maison d'à Côté Franzie
Jedna z nejvyhlášenějších restaurací ve Francii.
Zdroj:
www.lamaisondacote.fr

6. Aramburu (Buenos Aires, Argentina)

Toužíte rozmazlit chuťové pohárky k dokonalosti a zrovna shodou okolností plánujete cestu do Buenos Aires? Pokud jste alespoň na jednu z výše uvedených otázek odpověděli kladně, zamiřte do restaurace Aramburu a ochutnejte zdejší degustační menu. Nezapomeňte ani na vinné párování, které patří k tomu nejlepšímu, co můžete v Argentině zažít.

Restaurace Aramburu
Restauraci Aramburu najdete přímo v Buenos Aires.
Zdroj:
arambururesto.com.ar

5. Leo (Bogota, Kolumbie)

Nejlepší restaurace v Kolumbii nabízí vymazlené degustační menu, které se neobejde bez luxusního vinného párování těch nejlepších místních vín. Dáme ruku do ohně za to, že tady nenarazíte na talíř, který by vám nezachutnal. Když k tomu všemu připočtete ještě útulnou atmosféru a profesionální péči personálu, jen stěží budete hledat konkurenta.

Leo Bogota
Útulná atmosféra, profesionální personál a hlavně vymazlené degustační menu. Přesně tohle na vás čeká v restauraci Leo.
Zdroj:
restauranteleo.com/

4. The Black Swan at Oldstead (Oldstead, Spojené království)

Za večeři v tomhle podniku zaplatíte v průměru mezi 2 až 4 tisíci. Částka to je jistě vysoká, odměnou vám ale bude dokonalý servis, lahodné jídlo z těch nejkvalitnějších surovin a místo, které se vám nesmazatelně vryje do paměti i do srdce. Restauraci, utopenou v zeleni, byste si možná na první pohled nevšimli. Věřte ale, že za vaši návštěvu rozhodně stojí.

Restaurace The Black Swan at Oldstead
Za degustační menu v restauraci The Black Swan at Oldstead dáte klidně i šest tisíc. Rozhodně to ale bude stát za to.
Zdroj:
blackswanoldstead.co.uk

3. Chila (Buenos Aires, Argentina)

Restauraci Chila hodnotí mnozí jako tu vůbec nejlepší v Buenos Aires. Hosté si pochvalují nejen skladbu degustačních menu, ale také vinné párování a zkušený servis, který vám předá zajímavé informace nejen o připravovaných pokrmech, ale také původu použitých surovin.  Za večeři tady zaplatíte mezi 2 000 až 3 500 korunami.

Chila – restaurace
Restauraci Chila zvolili cestovatelé a gurmeti za tu vůbec nejlepší v Buenos Aires.
Zdroj:
Instagram chila_bsas

2. La Ville Blanche (Rospez, Francie)

Asi nikoho nepřekvapí, že další z michelinských restaurací se nachází ve Francii. Jde o podnik La Ville Blanche, kde vám naservírují degustační menu už od 30 eur na osobu, což je cena, na kterou u michelinských restaurací narazíte asi jen stěží. Menu restaurace je neustále obměňováno nejen vzhledem k surovinám, ale taky ročnímu období.

Restaurace La Ville Blanche
Francouzské restaurace tentokrát v anketě TripAdvisoru bodovali.
Zdroj:
la-ville-blanche.com

1. Auberge Du Vieux Puits (Fontjoncouse, Francie)

A jakou restauraci zvolili cestovatelé a gurmáni za tu vůbec nejlepší? Další francouzskou krásku jménem Auberge Du Vieux Puits, která se může pochlubit ne jednou, ale dokonce třemi michelinskými hvězdami. Luxusně nakombinované menu, skvělé vinné párování a dokonalý servis dělá z návštěvy této restaurace životní zážitek.

Restaurace Auberge Du Vieux Puits
Restaurace Auberge Du Vieux Puits se může pochlubit první příčkou a třemi michelinskými hvězdami.
Zdroj:
aubergeduvieuxpuits.fr
 
 

Místo

51° 30' 28.508", -0° 42' 6.259"
Rubrika:
Aktivity:

Kultura

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

TOP 10 restaurací světa: Večeře za šest a půl tisíce i tři michelinské hvězdy