Přejít k hlavnímu obsahu

Vlak projíždí stanicí Mae Klong v Thajsku

obrazek
Fabio Achilli [<a href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0">CC BY 2.0</a>], <a href="https://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AMaeklong_Railway_Market_(7996361646).jpg">via Wikimedia Commons</a>

Vlakem skrz celery. Sledujte, jak thajské vlaky zastavují nákupy

Na thajské železnici hrozí nebezpečí – můžete se na ní srazit s celerem nebo salátem. Existují totiž místa, na nichž vozy projíždějí trhem a na chvilku ho zcela ochromí.  Ukážeme vám, jak to vypadá.

Nejznámější místo, kde vlaky projíždějí mezi stánky, je Mae Klong. Asi 70 km jihozápadně od Bangkoku se den co den několikrát opakuje pro Evropana těžko uvěřitelný výjev: vlak zahouká a stánkaři sbalí plachty zasahující do dráhy. Bedny se zbožím posouvat nemusejí, ty už mají nastavené od rána tak, aby se jim vlak vyhnul, byť třeba jen o pár centimetrů. Mnohé na chvíli zmizí pod nápravou.

Nejvíce vykulení jsou z toho turisté. Při každém projetí soupravy si výjev fotí nebo natáčejí. Obchodníci už jsou tak vycvičení, že to celé netrvá minuty, ale spíše desítky vteřin. Přihlížející z Evropy, Ameriky nebo Japonska se královsky baví. Tohle na českých trzích neuvidíte.

 
 

Místo

0°, 0°
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Jan Švestka

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Vlakem skrz celery. Sledujte, jak thajské vlaky zastavují nákupy