Přejít k hlavnímu obsahu

Západ Španělska: tipy na výlet a dovolenou

Plánujete prodloužený víkend nebo dovolenou ve Španělsku? Ačkoliv je většina turisticky atraktivních míst situovaná v jeho východní a jižní části, také západ má co nabídnout. Kam zamířit?

Kam do města: Cáceres

Cáceres je městem a stejnojmennou provincií, kterou najdeme v západní části země. Nachází se zhruba uprostřed někdejší římské provincie Lusitánie v dnešním autonomním společenství Extremadura. Žije zde zhruba 93 000 stálých obyvatel, a to na rozloze 1 750,3 km².

Díky ní je Cáceres nejrozlehlejší obcí v celém Španělsku. Jen pro představu – rozloha obce je zhruba 3x větší než rozloha našeho hlavního města. Hlavním lákadlem města jsou zdejší středověké a renesanční památky, které jsou od roku 1986 zapsány na Seznam světového dědictví UNESCO.

Pohled na památky města Cáceres
Město Cáceres je známé zejména pro své středověké a renesanční památky.
Zdroj:
bigstockphoto

Kam do přírody: Přírodní rezervace ústí řeky Tajo

Přírodní rezervaci najdeme na hranici Španělska a Portugalska. Protéká jí řeka Tajo, po níž byla rezervace také pojmenována. Její tok měří více než 1 000 kilometrů a díky tomu žije v rezervaci nepřeberné množství druhů ptáků, savců a obojživelníků.

Zajímavostí je, že místo je natolik rozmanité a bohaté na život, že na jeho území žije více zvířat a roste více rostlin než v mnohých evropských státech. Asi nikoho tak nepřekvapí, že oblast byla vyhlášena vůbec prvním přírodním parkem v celé Evropě.

Pohled na řeku Tajo
Oblast byla vyhlášena vůbec prvním přírodním parkem v celé Evropě.
Zdroj:
bigstockphoto

Kam za zábavou: Isla Mágica

Zábavní park Isla Mágica najdeme nedaleko španělské Sevilly, v bývalém areálu světové výstavy Expo '92. Otevřen byl v roce 1997 a od té doby do svých útrob láká obyvatele a návštěvníky Španělska z blízkého i vzdálenějšího okolí.

Sloganem parku je „Diversión sin límites“, což v překladu znamená „Zábava bez omezení“. Spoustu zábavy si tady užijí jak malí, tak velcí návštěvníci, pro které je v parku připraveno nespočet atrakcí, horských drah, vystoupení i živých filmových show.

Vstupní brána parku Isla Mágica.
Park byl vybudován v bývalém areálu světové výstavy Expo '92.
Zdroj:
bigstockphoto

Použité zdroje: zdroj 1, zdroj 2zdroj 3

 
 

Místo

39° 28' 21.5499", -6° 22' 33.7847"
Rubrika:
Aktivity:

Poznání

Autor:
Vendula Flassig Vrablová

Podívejte se na články ze stejných kategorií:

Západ Španělska: tipy na výlet a dovolenou